Paskutinis valdžios postas: vėl intriga

Politika, Svarbu

Valdančioji Klaipėdos dauguma turi iš naujo sukti galvą, ką pasodinti į paskutinį laisvą postą – į antrąją Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo kėdę. Ją turėjusi užimti Klaipėdos apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus vyresnioji patarėja Rasa Bekėžienė, dalyvavusi rinkimuose mero komiteto sąraše, atsisakė pretenduoti į šį postą.

Rasa Bekėžienė. uzklaipeda.lt nuotr.

Tiek meras Vytautas Grubliauskas, tiek pati buvusi kandidatė teigė, jog taip apsisprendė dėl asmeninių priežasčių. Jų R. Bekėžienė „Atvirai Klaipėdai” sakė nenorinti detalizuoti.

Meras antradienį tikino, kad apie naują pretendentą paskelbs arba trečiadienį, arba ketvirtadienį.

„Jų tikrai buvo ne vienas. Iš viešai minėtų tai ir Olegas Mariničius, ir Rasa Bekėžienė, ir Deividas Petrolevičius, yra ir kiti”, – teigė meras.

Jo nuomone, naujasis kandidatas turėtų spėti sulaukti spec. tarnybų pažymų iki liepos pabaigoje vyksiančio miesto Tarybos posėdžio.

Pasak V. Grubliausko, antrojo administracijos direktoriaus pavaduotojo paskyrimo procesas užsitęsė būtent dėl to, kad Rusų aljanso atstovas O. Mariničius, kuris buvo pirmasis kandidatas į šį postą, nesulaukia Valstybės saugumo departamento pažymos – jos reikia pagal naujus teisės aktų reikalavimus.

„Jei būtų neigiamas atsakymas, būtų visai kas kita, o dabar jo tiesiog nėra iki šiol, nors prašymas buvo pateiktas dar, berods, balandžio 18 dieną. Terminas yra 40 dienų, bet jį gali prasitęsti. Sunku ką ir komentuoti, jei tokiai institucijai neužtenka tiek laiko susirinkti reikiamus duomenis apie vieną žmogų ir pateikti išvadą”, – sakė meras.

4 Comments

  1. na va

    vėl pasirodo tik kalbėti gali, o valdžios suformuoti nesugeba net per 3 mėnesius…

    Reply
  2. na,

    Nieko naujo – impotencija Klaipėdos valdžioje, tikras džiazas – nuo balandžio mėn. vyksta varganas valdžios formavimas. Niekaip nerandama žmonių, o tie kurie siūlomi (manau kompetetingi žmonės) atsisakinėja nes gi žino – įsakinės Simonavičiūtė, Žvikienė, na gal ir meras grįžęs iš komandiruočių. Kompetetingi žmonės yra protingi žmonės… Andrius Dobranskis nebijo, bet jis turi verslą ir yra TS/LK partijos Klaipėdoje vienas lyderių ir būsimas No.I. Mariničius? Vis dar reikia pralaimėjusių rusų partijų ir Lochankinos palaikymo? tai jau geriau Titovo paprašyti.. lėtai įsibėgėja mero komanda …. och lėtai

    Reply
    • Bingo

      Tikslus komentaras. 5 tūkst. aklų ir kurčių miesto gerovei pensininkų suteikė Grubliauskui galimybę ir toliau kursuoti po Europą ir pasaulį už mūsų mokesčius. O čia – visiška pelkė.

  3. Tikrai zinau

    Prašymas dėl Mariniciaus pateiktas ne balandžio 18 d. , O balandžio 5 d.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This