Arvydas Vaitkus pasiduoti neketina

Svarbu, Uostas ir jūra

Buvęs Uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus „Atvirai Klaipėdai” sakė, jog teiks apeliacinį skundą dėl beveik prieš mėnesį  Vilniaus miesto apylinkės teismo priimtos nutarties, kuria buvo atmestas jo ieškinys dėl galimai neteisėto susisiekimo ministro Roko Masiulio sprendimo atleisti jį iš pareigų.

Arvydas Vaitkus. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Vilniaus teisininkų bendruomenė, skaitydama šį sprendimą, nemažai juokėsi. Teismas turėjo pasisakyti dėl ministro diskrecijos teisės, o nuėjo į politikavimą. Aš ir teismo posėdžio metu kėliau klausimą teisėjai, kaip galima bausti avansu už tai, kas dar nepadaryta ir galbūt niekada nebus padaryta. Taip, suklysti gali kiekvienas iš mūsų bet kada, bet ar galima už tai bausti iš anksto?” – aiškino A. Vaitkus.

Jis sakė dar nežinantis, ar teisininkas jau padavė patį skundą. Tuo metu A. Vaitkų atstovaujantis advokatas Darius Krukonis sakė be kliento leidimo negalintis nei patvirtinti, ar jau padavė apeliacinį skundą Vilniaus apygardos teismui, nei jame dėstomų motyvų.

A. Vaitkus bylos nagrinėjimo metu teigė, jog jo atleidimas iš pareigų yra diskriminacinio pobūdžio dėl politinių pažiūrų, kurio pagrindine priežastimi įvardijo savo dalyvavimą savivaldos rinkimuose kartu su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Tokį atleidimo motyvą esą įrodo ir susisiekimo ministro pasisakymai viešoje erdvėje dėl susiklosčiusios situacijos (šią partiją parėmė uoste veikiančių bendrovių akcininkai ir vadovai).

Pirmos instancijos teismo vertinimu, susisiekimo ministras, atsižvelgdamas į Uosto direkcijos, kaip strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčios valstybės įmonės vaidmenį ir taikydamas tokios įmonės vadovui pačius aukščiausius skaidrumo ir sąžiningumo standartus, priėmė teisėtą sprendimą atšaukti A. Vaitkų iš pareigų.

Taip pat teismas akcentavo, kad valstybės įmonės vadovą ir jį į pareigas skyrusį asmenį sieja pasitikėjimu grįsti santykiai, todėl ieškovas negalėjo toliau eiti Uosto direkcijos generalinio direktoriaus pareigų ir objektyviai prižiūrėti ir kontroliuoti uoste veikiančias įmones, kurių akcininkai rėmė partiją. Teismas sutiko ir su tuo, kad A. Vaitkus negalėtų objektyviai vertinti ir kitų įmonių, galimai konkuruojančių verslo srityje su į savivaldybės tarybą patekusių verslininkų įmonėmis. Dėl to, teismo vertinimu, neabejotinai iškiltų trintis tarp Uosto direkcijos žinioje veikiančių verslo subjektų, kiltų naujos verslo rizikos ir nauji interesų konfliktai.

„Ministras, atšaukdamas ieškovą iš pareigų, iš esmės užkirto kelią įvykti realiam interesų konfliktui”, – buvo rašoma teismo pranešime.

7 Comments

  1. Arvydui Vaitkui

    Būk sveikas, Arvydai. Būk!

    Dėkojame tau, kad esi.

    Reply
  2. ANONIMUI

    ANONIMAS visur labai aktyvus. Ar daug tau moka už tą naršymą ir liežuvį? Susiradai sau darbą, Tinginio Pantie? Gal padėsi ir man?

    Reply
  3. Palinkėjimas

    Arvydai, dėkui, kad neišsigandai Garbės ir Tiesos kainos. Eik toliau pasirinktu keliu, o mes tave seksim.

    Reply
  4. Miestietė

    Sėkmės A.Vaitkui!

    Reply
  5. Kamara

    Žaidėjai yra du. Vaitkus ir tik Vaitkus ir visa sistema, kuri susivienijo.

    Reply
  6. Cirkas

    Prapyle viska ka imanoma ir dar jam maza – ir rinkimus, ir direkcijos vadovo posta, ir teisma del atleidimo, ir VTEK sprendima gavo del supainiotu interesu. Taip buna kai suzaidi zaidima “viskas arba nieko” ir nenori pripazinti pralaimejimo.

    Reply
    • Anonimas

      Super

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This