Uosto direkcijai – tarptautinis apdovanojimas už inovacijų diegimą

Uostas ir jūra

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija pranešė, kad San Diege (JAV) jai įteiktas apdovanojimas už pasiekimus diegiant GIS metodus skaitmeninėse uosto sistemose.

Klaipėdiečiai pagerbti per kasmetinę tarptautinę geoinformacinių sistemų rinkos lyderės „Esri“ rengiamą konferenciją.

Martyno Vainoriaus nuotr,

Uosto direkcija – vienintelė Lietuvos atstovė, šiais metais įvertinta šiame pasauliniame renginyje. Konkurse iš viso dalyvavo apie 100 000 „Esri“ klientų iš viso pasaulio.

„Klaipėdos uostas – Lietuvai itin svarbus strateginis objektas, todėl privalome žengti koja kojon su naujausiomis technologijomis ir inovacijomis. Uosto veikloje naudojamos GIS sistemos ne tik prisideda modernizuojant ir skaitmenizuojant procesus uoste, tai labai svarbu ir užtikrinant jo saugumą“, – pranešime spaudai cituojamas Uosto direkcijos Technologijų skyriaus vadovas Algimantas Žygus.

Klaipėdiečių sukurta programa „PortGis“ – tai įvairialypė erdvinė sistema, kuri itin palengvina darbą įvairių sričių direkcijos specialistams – infrastruktūros padaliniams, Laivyno skyriui, hidrografams ir kitų sričių darbuotojams, aplinkosaugininkams. Sukurtas uosto žemėlapis apima uosto teritoriją ir akvatoriją, nuomojamų uosto žemės dalių ribas, geležinkelius, kelius, gatves, krantines, inžinerinius tinklus.

Naudodamiesi šiuo žemėlapiu specialistai pagal savo darbo funkcijas gali lengviau suvesti duomenis, juos gauti ir tvarkyti, pavyzdžiui, matyti gylio informaciją, atskirus žemės sklypus ar suskaičiuoti iškasto grunto kiekį.

Teigiama, kad informacinė sistema labai svarbi ir saugumo požiūriu. Pavyzdžiui, jos pagrindu buvo sukurta pavojingų krovinių kontrolės sistema „Hazard“. Čia skaitmeniniu pavidalu sugulė visa reikalinga informacija apie pavojingų krovinių vietą Klaipėdos uoste, krovinio tipus, galimą riziką. Programoje susisteminti  meteorologiniai ir oro kokybės duomenys, gaisrinių hidrantų ir vožtuvų buvimo vietos. Skaitmeninio pavidalo sistema leidžia vartotojams matyti visą Klaipėdos uostą, todėl bet koks taršos nukrypimas ar galimas įvykis yra nedelsiant atpažįstamas ir matomas, o informacija iškart perduodama atsakingiems asmenims ir institucijoms.

San Diege apdovanotai informacinei sistemai sukurti buvo naudotos „ArcGIS Online“, „ArcGIS Portal“, „Web AppBuilder“, „ArcGIS“ ir „ArcMap“ programinės technologijos.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Daugiau krauta grūdų, mažiau - naftos produktų

Pirmą šių metų ketvirtį Klaipėdos uoste krauta beveik 8,5 mln. tonų krovinių. Palyginti šį kiekį su tuo pačiu praėjusių metų ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Nuomonės

Šimtas respublikonų „prieš“

Ar nepavėlavo amerikiečiai? Frontas Ukrainoje braška kaip niekada anksčiau; pranešama apie Rusijos pajėgų lėtą judėjimą pirmyn Donecko srityje, ukrainiečiam tragiškai ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Siekia stiprinti jūrų transporto ryšius su Egiptu

Lietuva ir Egiptas ketina glaudžiau bendradarbiauti, gerindami šalių tiesioginį susisiekimą oru ir plėtodami jūrų transporto ir logistikos jungtis. Tokias galimybes ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This