Šventosios uostui skirs beveik 2 mln. eurų paramą

Regionas

1,7 mln. eurų Europos Sąjungos paramą penktadienį Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) nusprendė skirti Šventosios jūrų uostui, įgyvendinant Palangos miesto administracijos vykdomą projektą „Žvejybos infrastruktūros plėtra Šventosios jūrų uoste“.

Šiame projekte kaip partneris dalyvauja ir Šventosios žuvininkystės vietos veiklos grupė. Siūloma iki paramos sutarties pasirašymo papildomai į projekto partnerius įtraukti ir žvejų asociacijas, iškraunančias žuvį Šventojoje.

Šventosios uosto valdymas Palangos savivaldybei buvo perduotas praėjusių metų rugsėjį, perdavimo sutartį pasirašius buvusiam Klaipėdos uosto direkcijos vadovui Arvydui Vaitkui ir Palangos merui Šarūnui Vaitkui. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak ŽŪM pranešimo, iš minėtos paramos turi būti sutvarkytas sklypas – paklota asfalto danga ir trinkelės, pasėta veja ir pasodinti medžiai. Taip pat numatyta įrengti automobilių aikštelę, pritaikytą automobiliams su priekabomis valtims tempti, įrengti inžinierinius tinklus (vandentiekį, nuotekas, elektrą ir apšvietimą), pastatyti angarą, kuriame būtų patalpos 12 žvejų valčių laikyti. Numatyta įrengti valčių variklių remonto, pirminio žuvies apdorojimo patalpas bei produktų sandėlius, tinklų bei gaudyklių su inkarais sandėliavimo patalpas.

Projekto įgyvendinimo metu turi būti sutvarkyta ir krantinė, pastatytas valčių kėlimo įrenginys (gervė) ir aikštelė valtims iš vandens ištraukti – slipas.

Šventosios uosto valdymas Palangos savivaldybei oficialiai  buvo perduotas praėjusių metų rugsėjį, perdavimo sutartį pasirašius buvusiam Klaipėdos uosto direkcijos vadovui Arvydui Vaitkui ir Palangos merui Šarūnui Vaitkui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Klaipėdos meras: „Esu stabdis pinigų taškymui ir kreiviems projektams“ 

Pirmus savo darbo metus apžvelgęs uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus teigia, jog pajuto, kad ši kėdė nėra pati minkščiausia, bet labai prasminga. ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra

Gala koncertu atvėrė naująjį Klaipėdos muzikinį teatrą

Šeštadienio vakarą įspūdingu gala koncertu publikai atsivėrė naujieji Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rūmai. Gala koncertas sujungė Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This