Statinys tualeto vietoj klaipėdiečių nesudomino

Miestas

Iveta Danieliūtė
2019-07-19

Komentarų: 2

„Kažkaip man ta nuotraukėlė nekelia jokių panašumų į Klaipėdos stilių.“ „Gal užtenka niokoti senamiestį?! Vietos ir taip nėra, bet spraudžiasi nors tu ką! Pavalyti ir pasodinti augalų.“ „Va, šitame skvere naujo statinio ir nesinorėtų. Norisi tik jį sutvarkyti. Bet esame „ištroškę“ naujų statinių, tad labai prieštaraujančių kaip ir nebus.“

Tokie komentarai pasirodė, „Atvirai Klaipėdai” paskelbus apie vietoje Šaulių g. 40A esančio tualeto planuojamą statyti komercinės paskirties pastatą.

Tačiau į ketvirtadienio vakare vykusį viešą projektinių pasiūlymų pristatymą be architektų studijos „Plazma“ atstovės ir „Atviros Klaipėdos“ praktikantės atvyko tik vienas klaipėdietis. Jis viešuose susirinkimuose pasirodo dažnai ir prisistato vis kitaip. Šįkart pasivadino Valdu Žemaičiu.

Nepaisant mažo atėjusiųjų skaičiaus, susirinkimas truko daugiau nei valandą.

„Plazma“ architektė Evelina Talandzevičienė  trumpai pristatė naujo pastato viziją, pabrėžusi, kad statybai parinktos minimalistinės medžiagos – ne veltui.

„Aikštėje pats pastatas savo struktūra tarnaus kaip atspindintis objektas ir tas stiklas yra kaip atspindys, kaip netriukšmingas fonas, neužstojantis, nesukuriantis pašalinių, nereikalingų architektūrinių elementų pagrindiniam aikštės akcentui – paminklui“, – sakė ji.

Nors projekte numatytas grožio bei stomatologijos salonas, tačiau, architektės teigimu, ateityje čia gali įsikurti ir galerija, kavinė ar net turizmo centras, mat tai lengvai pritaikomas paslaugų paskirties objektas.

„Pastatas nepatenka į tą kategoriją, kuriam būtų reikalingas papildomas parkavimas. Aplink parkavimo vietų pilna. Yra numatyta tik viena neįgaliajam išlaipinti pritaikyta vieta“, – apie tai, kur šioje vietoje bus galima palikti automobilius, sakė ji.

Pasak architektės, ta Klaipėdos dalis yra šiek tiek merdinti, todėl naujas objektas galėtų pritraukti žmonių.

Vienintelis į viešą susirinkimą atėjęs klaipėdietis pirmą akmenį metė ne į architektų, o į Savivaldybės ir žiniasklaidos daržą.

„Suprantu, yra prie gatvės skelbimas. Ėjau gatve, pamačiau, viskas aišku. Bet jei paprašyčiau parodyti skelbimą internete dėl viešinimo, tai iškart būtų aišku, kodėl aš čia tik vienas sėdžiu“, – dėl nepakankamos pranešimų apie tokius viešus susirinkimus sklaidos Savivaldybės tinklapyje, miesto naujienų portaluose bei laikraščiuose piktinosi jis.

Be to, jis norėjo matyti, kas yra projekto akcininkai bei už kokią sumą Savivaldybė pardavė šį sklypą.

Žemaičiu prisistačiusiam gyventojui užkliuvo ir projekto vizualizacijos.

„Dabar yra kompiuteriu daromi 3D maketai, bet aš norėčiau, kad būtų pateikiama visos gatvės pastatų fasadų išklotinė, nuo pirmo iki paskutinio namo, porinės ir neporinės pusės. Čia mes matome maketą, bet atstumas tik šimto metrų spinduliu“, – dėstė pasiūlymus vyras.

Aktyvųjį klaipėdietį taip pat neramino ir ryškios šviesos naktį.

Tačiau E. Talandzevičienė priminė, kad planuojamas naudoti stiklas – švelniai tonuotas, todėl „nėra visiškai kiaurai matomas“. Esą tamsiu paros metu šviesos matyti bus, tačiau jos akies rėžti neturėtų, o medžiai, skiriantys paminklą nuo objekto, neleis pastatui užgožti Lietuvininkų aikštėje esančio Martyno Mažvydo paminklo.

2 Comments

  1. Valdas Žemaitis

    „Klaipėdos juodoji architektūra”, viešas svartymas – diskusija vyks rugpjūčio 1 d., trukmė 1,5 val. su pertrauka.

    Liepos 18 d. įrašą galima peržiūrėti „YouTube” platformoje

    Reply
  2. Nojus

    Galiu tik pasikartoti- sovietmečiu čia suformuotoje aikštėje statinių kaip ir nebuvo minties statyti, o va „įkišti” tualetą žemėn nebuvo prasčiausias sprendimas. Visagalė privatizacija palietė ir šią išvietę. Kiek buvo sielvarto, kad čia taip ilgai nieks nevyksta, ir še tau- bus keliaaukštis grožio salonas, vien atnaujinti tualetą nieks čia ir neketino. Plazma, laimėjusi ir Jūros vartų konkursą, suprojektavo ir čia gražų statinį, tik jo visiškai nesinorisi…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Architektų kritikuotas daugiabučių kvartalas artėja prie realybės

UAB „Gestor” ruošiasi rekonstruoti vienintelį likusį buvusio Joniškės dvaro pastatą, stovintį šalia Malūno (Trinyčių) tvenkinio ir šiuo metu atliekantį sandėlio funkcijas. ...
2019-08-19
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

„Viktorijos” atgimimo pristatymas dėmesio nesulaukė

Žolinių vakarą vykęs viešas susirinkimas dėl viešbučio „Viktorija“ rekonstrukcijos projektinių pasiūlymu klaipėdiečių nesudomino. Jame tradiciškai pasirodė tik „Atviros Klaipėdos“ žurnalistas ...
2019-08-16
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Priekaištų sandėlio priestatui nesulaukė

Nors „Atvirai Klaipėdai“ paviešinus projektinius prie Dangės krantinės stovinčio buvusio XIX a. sandėlio (Žvejų g. 8) priestato pasiūlymus straipsnio komentaruose ir socialiniame ...
2019-08-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This