Naujas sporto kompleksas: pradėjo koncesininko paieškas

Miestas, Svarbu

Prabėgus beveik metams po Klaipėdos miesto tarybos sprendimo Savivaldybės administracija paskelbė konkursą, kurio metu ieško verslo atstovų, galinčių buvusios II vandenvietės vietoje, Paryžiaus komunos gatvėje, suprojektuoti, pastatyti  ir eksploatuoti didžiulį sporto kompleksą, vadinamą sporto aikštelių baze. Savivaldybė savo ruožtu įsipareigotų 23 metus pirkti atitinkamą kiekį paslaugų, o pasibaigus sutarčiai kompleksas taptų jos nuosavybe.

Svarstymai dėl tokio objekto statybos buvo pradėti jau prieš beveik trejus metus, buvo apklausti ir įvairių sporto šakų atstovai, kurie patvirtino tokio objekto poreikį.

Pagal konkurso sąlygas komplekse turėtų būti transformuojama universali sporto erdvė (skirta krepšiniui, lauko tenisui, tinkliniui, rankiniui, salės futbolui, badmintonui, kitoms sporto šakoms), nemažesnė kaip 5 000 kv. m. Taip pat čia turėtų būti dvi ledo ritulio aikštelės su ne mažiau kaip 650 sėdimų vietų ir dar po vieną krepšinio, lauko teniso, tinklinio, rankinio,  salės futbolo aikštę bei tris tinklinio ir penkias badmintono aikšteles.

Preliminariai skaičiuota, kad į tokį objektą verslas turėtų investuoti apie 11,6 mln. eurų. Savivaldybė savo ruožtu įsipareigotų kasmet nusipirkti paslaugų už 821 tūkst. eurų (suma preliminari, galutinė kaip ir perkamų paslaugų kiekis paaiškėtų tik po derybų).

Tačiau šis projektas galės būti realizuotas tik tada, kai bus patvirtintas naujas miesto bendrasis planas pakeisti teritorijos bendrąjį planą. Tad ir koncesijos sutartis bus sudaroma tik po šio plano patvirtinimo.

Nemenkas iššūkis koncesininkui bus ir tai, kad tebestovinčiuose buvusios vadenvietės pastatuose yra likusios demontuotų įrenginių konstrukcijos. Pavyzdžiui, aeracijų pastate yra likusios gelžbetonio konstrukcijos, kurios siekia apie 5 metrų gylį. Visa tai koncesininkas turės demontuoti ir žemės sklypą parengti statyboms savo lėšomis.

Kompleksas turi būti suprojektuotas, pastatytas ir įrengtas bei pripažintas tinkamu naudotis ir įregistruotas ne ilgiau nei per 32 mėnesius nuo koncesijos sutarties įsigaliojimo dienos.

Tai būtų pirmas tokios koncesijos atvejis Klaipėdoje, kai konkursą laimėjusiai įmonei būtų pavestas ir projektavimas, ir statyba.

Paraiškų šiam konkursui savivaldybė iš pradžių buvo nusprendusi laukti iki rugpjūčio 9 dienos, tačiau vėliau terminą pratęsė iki spalio.

1 Comment

  1. Romas

    Dėkui, Martynai už info. Kai pamačiau paveiksliuką, nepatikėjau 🙂 , kad čia apie Klaipėdą. Paskaičius tapo aišku :). Tik, ką čia tris metus reikėjo svarstyti 🙁 ? Bet šiaip liuks, labai reikalingas tokio tipo kompleksas miestui. Šiek tiek keistokos sumos ( koncesininkas privalės investuoti 12 mln ) manau tokiam objektui gerokai pamažintos ir kentės kokybė. Tokiam koncesininkui reikėtų finansinės „pagalvės” ir tam labai gerai tiktų šalia apleista trinyčių fabriko teritorija – tereikia savivaldybei nupirkti šį probleminį sklypą ir įtraukti į šį „projektą”. Nauda visokeriopa ir garantuota, milžiniškas impulsas būtų ir gretimoms buvusių auto įmonių teritorijoms. Rajonas pasikeistų neatpažįstamai su visais jau dirbamais darbais. Giriu. Tik didelis klausimas , kam savivaldybei po 23 metų ( bus nugyventa) reikalinga ta nuosavybė ir už kiek ji bus perkama. Terminai ( 32 mėnesiai – ir arch konkursas?, detalus? , visuomenės norai, projektas, statyba) manau visai nerealūs , tad gal čia koks politinis triukas. Šiaip tai linkiu savivaldybei sėkmės šiame projekte ir labai įdomu, Martynai ar kas susigundys rugpjūčio 9? Parašyk.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Paryžiaus komunos gatvę gali remontuoti ilgiau nei porą metų

Klaipėdos savivaldybė pradėjo ieškoti, kas galėtų kapitaliai suremontuoti Paryžiaus komunos gatvę. 1,2 km ilgio gatvę atnaujinti norima per 27 mėnesius, su ...
2024-02-05
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Dovanos negauta, koncesija - „palaidota”, ledo arena - kažkada ateity?

Klaipėdos mero Arvydo Vaitkaus lūkestis dėl to, kad Kauno meras dovanos uostamiesčiui ledo arenos projektą, neišsipildė. Todėl tokį projektą parengti ...
2024-01-11
Skaityti daugiau

Miestas

Paryžiaus komunos gatvės remontas vėluos mažiausiai metus

Paryžiaus komunos gatvės kapitalinio remonto projektavimas, prasidėjęs dar 2022 metų pavasarį, stringa, tad tolsta ir numatyta remonto darbų pradžia. Projektavimo ...
2023-12-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This