Ninos Puteikienės bijo lyg velnias kryžiaus?

Politika, Svarbu

Uostamiesčio valdantieji pasinaudojo anoniminiu laišku ir nusprendė nepatvirtinti naujos Kultūros ir meno tarybos, į kurią miesto Tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komitetas konservatoriaus Rimanto Didžioko dėka buvo pasiūlęs opozicijos atstovę Niną Puteikenę.

Meras taip pat balsavo prieš tokią Kultūros ir meno tarybą, kurios sudėtyje būtų Nina Puteikienė. Martyno Vainoriaus nuotr.

Žinia, praėjusio posėdžio metu Savivaldybės administracijos direktorius Gintatas Neniškis buvo paprašęs klausimą išimti iš darbotvarkės „dėl kilusio nedidelio ažiotažo”.

„Dabartinė sudėtis sukėlė diskusijų, norėtųsi tas aistras nuraminti ir grįžti su normaliai suderintu klausimu, kur kažkokių diskusijų ar problemų nekiltų”, – tada teigė G. Neniškis.

Vėliau jis „Atvirai Klaipėdai” aiškino, kad buvo sulaukta kai kurių kūrėjų paklausimų ir nuogąstavimų dėl galimo vieno būsimo kultūros tarybos nario „išankstinės neigiamos nuomonės kai kurių kultūrinių projektų ar jų kūrėjų atžvilgiu”.

Visgi sprendimo projektas į šio ketvirtadienio posėdį atėjo lygiai toks pat. Pagal kultūrinių organizacijų delegavimą Kultūros ir meno taryboje be N. Puteikienės dar turėjo darbuotis Vladas Balsys, Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos skyriaus narys, architektas; Ineta Baužytė, Klaipėdos dramos teatro Kultūrinės veiklos ir žiūrovų aptarnavimo padalinio vadovė; Kristina Jokubavičienė, Klaipėdos kultūros magistrė, Lietuvos dailės muziejaus Prano Domšaičio galerijos vedėja; Tomas Viktoras Kiauka, asociacijos „Klaipėdos kultūros bendruomenė“ vykdantysis direktorius, filosofijos mokslų daktaras; Daiva Kšanienė, Klaipėdos kultūros magistrė, muzikologė; Rasa Miuller, Klaipėdos vokiečių bendrijos kultūros projektų vadovė; Loreta Narvilaitė, Klaipėdos miesto savivaldybės koncertinės įstaigos Klaipėdos koncertų salės direktoriaus pavaduotoja kultūrinei veiklai; Neringa Poškutė, Lietuvos dalininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininkė; Antanas Stanevičius, Lietuvos fotomenininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus narys, fotomenininkas, leidėjas ir Marius Tumšys, kultūros vadybininkas, režisierius, viešosios įstaigos „Projektas LT“ kūrybos vadovas.

Prasidėjus klausimo svarstymui valdančiosios daugumos atstovas Rimantas Taraškevičius pasiūlė atkreipti dėmesį į laišką, kurį pirmadienį visiems Tarybos nariams išsiuntinėjo anonimas, prisistatęs „pasipiktinusia Klaipėdos kultūros bendruomene”. R. Taraškevičius siūlė atidėti šio klausimo svarstymą iki viskas bus išsiaiškinta.

Laiške keltos abejonės dėl M. Tumšio tinkamumo būti šioje Taryboje primenant istorijas su atšauktais jo įmonės organizuotais Karklės festivaliu ir „Gipsy Kings” koncertus.

Visgi dėl sprendimo projekto buvo balsuojama ir tokios sudėties Kultūros ir meno taryba nebuvo patvirtina. Už balsavo visi opozicijos atstovai, o prieš – pats N. Puteikienę pasiūlęs R. Didžiokas, jo partijos kolegos Andrius Petraitis, Aidas Kaveckis, Justina Kunickaitė, meras Vytautas Grubliauskas, jo komandos politikai Vytis Radvila, Vaida Žvikienė, Artūras Razbadauskas, Arvydas Cesiulis ir Judita Simonavičiūtė bei centristas Alvidas Šimkus. Balsuodami susilaikė Elida Mantulova, Rimantas Taraškevičius ir konservatoriai Kazys Bagdonas bei Arūnas Barbšys.

„Jei mero žmonos įmonė gauna paramą, o ši Taryba svarsto tos paramos dydį, ar tikrai nereikėtų nusišalinti? Kažkodėl sąmoningai stabdoma šios Tarybos veiklos pradžia, suvokiant, kad vienas asmuo pateko į šią sudėtį”, – po balsavimo replikavo liberalė Alina Velykienė.

„Mere, buvau jau pamaniusi, kad jūsų žmonos festivaliui pinigai skiriami teisėtai, matyt, apsirikau. Ačiū, Rimantai, bet suprantu, kad kitą kartą manęs nebesiūlysite. Aš ne tokių laiškų apie jus, mere, sulaukiu”, – kalbėjo ir N. Puteikienė, kuriai pasibaigus laikui meras nebeleido tęsti pasisakymo.

6 Comments

  1. Klaipėdietė

    Kaip tie vyrai sugeba traiškyti tokią mažytę ir trapią būtybę? Laikykitės ramiai, Nina, kaip ligi šiol. Ateis ir jūsų valanda. Ir mūsų visų kitų, kurie laukiame. Sėkmės jums!

    Reply
  2. miestietis

    Jaučiasi liberalų priešmirtinis pasispardymas. Labai jau bijo atjukti nuo biudžetinio papo.

    Reply
  3. Anonimas

    Tas Marius Tumšys žinomas „veikėjas”. neduok Dieve tokį įsisleisti į Meno tarybą! Nesuprantu, kas iš viso galėjo jį pasiūlyti. Kada, pagaliau, supras, kad balsavo ne prieš N.P., o prieš tos Tarybos sudetį. Gerbiamos p. Ninos kompetencija niekas neabejoja! Visur opozicija įžvelgia pagalius į ratus.

    Reply
  4. san i bla

    tas kongas suzverejo,gal duda neteisingai pute i pute

    Reply
  5. ???????

    eikit jūs ******* su tokia politika. bananų respublika. stagnuoja ta klaipėda, gyventojų skaičius mažėja N metų iš eilės. pats miestas toks kažkoks pilkas, apšiuręs vietom, bet liaudis kažkodėl toliau renka kažkokius ******* liurberalus jau kelintą kartą iš eilės? klaipėdiečiai, ar jūs bent žinot, kas tokie tie liberalai? tai ne šiaip kažkokie mockaus mulkiai pasivadinę liberalais. gaila man jūsų, bet šiaip tai, tokios valdžios jūs ir tenusipelnėt.

    Reply
  6. Anonimas

    O anoniminį laišką parašė foto sąjungos pirmininkas Vaičekauskas?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This