Loja, bet ženklų paiso*

Spyglys

Spyglys
2019-07-31

Komentarų: 12

Spyglys praėjusią savaitę jau dalinosi savo įžvalgomis apie tai, kaip greit ne bet kur, o gimtajame mieste atsiskleidė faktas, kad naujai išrinktas mūsų prezidentas visgi nėra toks atviras kaip dedasi – ėmė kartu su savo komanda ir užraukė tradicinius žurnalistų reportažus iš Jūros šventės metu rengiamo Klaipėdos mero baliaus.

Tačiau pasirodo, tai dar buvo ne viskas. Patikimomis žiniomis, prezidento kabineto darbuotojai, dar per jo ir savo pietus susidūrę su neprognozuojamais Klaipėdos žurnalistais, davė nurodymus apsaugai būti itin budriai, nes anie esą gali lipti net per Klaipėdos koncertų salės parko estrados tvoras, kad tik įvykdytų savo misiją ir užtikrintų visuomenės teisę žinoti, kaip ten tas elitas elgiasi, ką valgo, geria ir t. t.

Visgi nėra jau tiek Klaipėdos žurnalistai tokie visiškai neprognozuojami – paburbėjo, palojo ant prezidento ir jo svitos, kas čia per naujos mados ir tvarka, bet ko jau ko, o įstatymo jie laikosi – buvo pastatyti ženklai, kad tokiems ir panašiems sabakoms šioje teritorijoje ne vieta (žr. operatyvinio, laisvo fotografo nuotrauką), tai ir nesibrovė į ją.

*Spyglio rubrikos nerekomenduojama skaityti susipykusiems su humoro jausmu ar stokojantiems fantazijos, nes nieko rimto čia tikrai nerasite, Spyglio humoras iš viso yra sunkiai suprantamas, juodas ir kandus.

12 Comments

  1. Ar nuo to žmonėms geriau

    Jeigu slepiasi, vadinasi elitinių šiukšlių susirinkimas. Jeigu visuomenė toleruoja, tai tegul kakoja piliečiams ant galvų ir toliau…

    Reply
  2. Berods

    Lojalūs valdžios žurnalistai atlyginimus gauna iš savivaldybės biudžeto lėšų?

    Reply
  3. Se

    Spygly, neįsidurk sau į gerą vietą:) O jei rimtai, tai neįdomu ką ponai valgo ir šnekučiuojasi. Žymiai įdomiau būtų sužinoti kokiuose namuose gyvena savivaldos ponai, kaip dažnai keičia automobilius, kur keliauja, kokiose susijusiose įmonėse dirba giminės ir draugeliai. Lygiagrečiai būtų sveika visuomenei žinoti detalias viešųjų pirkimų sąmatas.

    Reply
  4. Janė

    Visuomenė per žurnalistus turi teisę be jokių išimčių žinoti, kas, kur ir kaip vyksta, kai tai daroma už mokesčiųmokėtojų pinigus. Ar tai meras, o juo labiau prezidentas. Besąlygiškai. Balius tai ne valstybinė paslaptis. Spjūvis rinkėjams.

    Reply
  5. Saulė

    Visų pirma tai joks elitas, o ką jie valgo, tai daugumai mažiausiai rūpi. Lojalių žurnalistų visada buvo ir bus, o kaip kitaip „elitas” gali elgtis. Nesuprantu kam ta apsauga, nes nei vienas nieko gero dar nenuveikė.Tiesa vienas gal ir nuveikė, bet ar gerus, ar blogus darbus tegul kiekvienas ir sprendžia.

    Reply
  6. seniūnaite,

    Nepersistenkit pataikauti. Elgtis reik padoriai ,bendrauti sąžiningai -nebus baisūs ir oficialūs visuomenės informatoriai .Va taip.

    Reply
  7. seniūnaite,

    nepersistenkit besimazindama .Elgtis ir kalbėtis tarpusavyje reik padoriai ir sąžiningai, tai ir slėptis nuo visuomenės informatoriu nereikės.

    Reply
  8. Gėda

    Bet faktas lieka faktu, kad to dar nėra buvę ir tai labai nemalonu.
    O ką jau ten slepiate, kad neisileidziate?

    Reply
  9. ezys

    ta prasme zurnalistai laiko save sunimis? 😀

    Reply
    • Palmira Martinkienė

      Ežy, iš dalies jūs teisus: neretai žurnalistai dar yra pavadinamai „sarginiais šunimis”, saugančiais didžiąją visuomenės dalį, bet ne politikus ar kitus iš mokesčių mokėtųjų gyvenančius valdininkus. Beje, valdžiai lojalieji žurnalistai į balių visgi buvo selektyviai pakviesti, o tai man kur kas įdomiau už faktą, ką ten ponai valgė ar gėrė. Nepamenu, kad, pvz, kiti prezidentai, teisingiau, jų komandos žurnalistus būtų skirstę į savus ir svetimus. O dėl ponų elgesio ar ėdesio man giliai dzin, tačiau palieku teisę likusiai visuomenės daliai tuo domėtis.

  10. Seniūnaitė

    Ne , ne spygleli . Negerai ir ne visai gražu lįsti į virtuvę ar lakstyti aplink stalus … Ne visada tai yra būtina ir mandagu .

    Reply
    • Staselė

      ???

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Spyglys

Apie rinkimus - nė žodžio*

Žinia, prasidėjus rinkimų į prezidentus vajui, dabartinis iš Klaipėdos kilęs šalies vadovas kone kas antrą dieną ėmė lankytis vis kitoje ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Išsigando Linutės*

Pasižadėjusi prieš kiekvieną Klaipėdos miesto tarybos posėdį rėžti kalbą iš „Klaipėdiečių tribūnos” Virginija Jurgilevičienė pažado netesėjo. Ketvirtadienį jos posėdyje nebuvo. ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This