Antras iš eilės dvigubas kruizinių laivų vizitas

Uostas ir jūra

Pirmadienį į Klaipėdą atplaukusius du kruizinius laivus – „Hebridean Sky” ir „Seven Seas Explorer” – rugpjūčio 6-ąją pakeis kiti du: 8.30 val. Kruizinių laivų terminale švartuosis „Serenissima”, o po valandos prie jo prisijungs „Costa Pacifica”.

cruisemapper.com nuotr.

Anot „Cruise Services Klaipėda” kruizų aptarnavimo vadovės Agnės Mikniūtės, pastaruoju laivu į mūsų miestą atvykta 3593 svečiai iš 47 šalių. Daugiau nei 2000 keleivių – Vokietijos piliečiai. „Costa Pacifica” į Klaipėdą atvyksta kasmet nuo 2011 metų. Antradienio vizitas – jau trečiasis šiais metais. „Costa Pacifica” į mūsų miestą šiemet dar grįš rugpjūčio 27 d. Šį kartą laivas atvyksta iš Talino, o palikęs Klaipėdos uostą keliaus į Gdanską. Šiuo kruizu vykstantys užsienio svečiai be Lietuvos, Lenkijos ir Estijos dar aplanko Švediją, Suomiją, Rusiją.

„Costa Pacifica” yra 1507 kajutės, 5 restoranai, 13 barų, 6000 kv. m. užimantis SPA centras, 4 baseinai, vandens čiuožykla, kazino, teatras bei virtualaus pasaulio kambarys. Keleiviais rūpinasi 1110 įgulos narių. 290 m ilgio „Costa Pacifica” pastatyta 2009 m. Italijoje. Laive yra 17 denių, iš kurių net 14 skirti keleiviams. Su Italijos vėliava plaukiojantis laivas priklauso jungtinei JAV ir Didžiosios Britanijos kruizinių linijų kompanijai „Carnival Corporation & plc”. Laivo operatorius – „Costa Crociere”. 2009 m. „Costa Pacifica” drauge su kitu „Costa Cruises” laivu  „Costa Luminosa” pateko į pasaulio Gineso rekordų knygą – abu laivai buvo pakrikštyti tą pačią dieną tame pačiame uoste.

„Serenissima” į Klaipėdą atvyksta beveik kasmet nuo 2014 m. Šiemet tai jau ketvirtas šio laivo vizitas mūsų mieste.

cruisemapper.com nuotr.

Šis 87 m ilgio 7 denių laivas buvo pastatytas 1960 m. Norvegijoje. Savo istoriją laivas pradėjo kaip keleivinis keltas „Harald Jarl” plaukiojęs po Norvegijos fiordus. 2013 m. laivas buvo rekonstruotas ir pritaikytas kruizams. „Serenissima” priklauso mažųjų kruizinių laivų kategorijai. Šiuo laivu gali plaukti ne daugiau kaip 100 keleivių. Vienas išskirtinių „Serenissima” bruožų – laivo interjeras primena XVIII a. Švedijos užmiesčio namą.

Su Sent Vinsento ir Grenadinų vėliava plaukiojantis laivas priklauso Rusijos kompanijai „Volga Dream Cruises”, laivo operatorius – Didžiosios Britanijos kompanija „Noble Caledonia”.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Rengs jaunimo forumą

Balandžio 27-ąją, 16 val., startuos pirmasis Klaipėdos jaunimo forumas „Tapk pokyčiu“. Anot organizatorių, projekte „Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021“ ...
2021-04-20
Skaityti daugiau

Miestas

Klaipėdoje - jaunimo ambasadorių forumas

Klaipėdoje prasidėjus Europos jaunimo sostinės metams, skelbiamos įvairios iniciatyvos jaunimui. Viena jų – Klaipėdos jaunimo ambasadorių forumas, prie kurio gali ...
2021-01-27
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Atvyks anksčiau „Aleksandr Pushkin" buvęs „Marco Polo"

Pirmadienį nuo 9 iki 17 val. Klaipėdoje viešės kruizinis laivas „Marco Polo”. Pasak „Cruise Services Klaipėda” kruizų aptarnavimo vadovės Agnės ...
2019-10-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This