Šalia „Saturno” – spąstai vairuotojams

Svarbu, Transportas

„Atviros Klaipėdos” skaitytojo Vaidoto susidūrimas su automobilių rinkliavos kontrolieriais atskleidė, kad šalia prekybos centro „Saturnas”, kurio didžiąją dalį jau užima butai, egzistuoja vairuotojams pavojingas trikampis.

Laikinasis rinkliavą administruojančios VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” (KKT) vadovas Andrius Samuilovas tikina, kad nėra galimybės kiekvieno privataus sklypo pažymėti ženklais, juos arba užkardus esą turi statytis patys savininkai. Tuo metu komercinės patalpas nuo praėjusio pavasario valdančios įmonės savininkė teigė, kad po ilgų vargų lyg jau ir rastas būdas, kaip išsinuomoti ir šį trikampį bei išspręsti visiškai nelogišką situaciją.

Šioje vietoje prie „Staruno” egzistuoja klaipėdietiškas Bermudų trikampis, pradanginantis vairuotojų pinigus. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Akivaizdus lupikavimas”

„Pastebėjau, kad prie „Norfos” stovėjimo aikštelės buvo išrašinėjamos baudos automobiliams už stovėjimą, nors aplinkui esantys ženklai nurodo, kad stovėjimas „Norfos” klientams yra nemokamas. Paklausus darbuotojo, kodėl yra išrašomos baudos už stovėjimą, man buvo paaiškinta, kad tik kelios vietos yra apmokestinamos, o visa kita aikštele yra nemokama. Tačiau paklausus, kaip žmonėms žinoti, kad būtent tos kelios vietos yra apmokestinamos, nes nėra jokių tai nurodančių ženklų, atsakymo nesulaukiau. Reziumuojant, tai yra akivaizdus lupikavimas!” – „Atvirai Klaipėdai” rašė Vaidotas.

Šiuo metu pietinėje sklypo dalyje, tarp daugiabučio ir įėjimo į „Norfos” parduotuvę esančioje aikštelėje, stovi ženklas, nurodantis, kad čia automobilį galima laikyti vieną valandą.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Šiaurinėje sklypo dalyje yra užkardu atitverta aikštelė, skirta pastate įrengtų butų savininkams. Bevardėje gatvelėje, jungiančioje Tilžės gatvę ir Taikos prospektą, ties tvarkomu buvusiu poliklinikos kompleksu, stovi mėlynai zonai priskirtas parkomatas. Puslapyje klaipedatransport.lt, kur žymimos mokamos stovėjimo zonos, šios vietos žymėjimas nelabai leidžia identifikuoti, kad apmokestinama yra ir dalis prie „Saturno” esančios aikštelės.

„Kontrolė vykdoma tik tose vietose, kur yra valstybinė žemė. Kad įvažiuoja į apmokestinamą zoną, vairuotojai informuojami prie jos stovinčiais ženklais. Šiuo atveju artimiausi tokie yra prie Sausio 15-osios sankryžos. Privačių sklypų savininkai juos arba užsitveria užkardais, arba pažymi ženklais. Papildomai sužymėti kiekvieno tokio sklypo tikrai nėra galimybės”, – sakė laikinasis KKT vadovas Andrius Samuilovas.

Bando išspręsti

UAB „Saturno turtas” vadovas Marius Markaitis sakė, kad pirmajame pastato aukšte esančios komercinės patalpos parduotos UAB „Girentos investicija” ir kartu jai yra priskirta dalis pastatui priklausančio sklypo.

„Buvome ir mes susidūrę su ta problema, bet to trikampio niekaip ženklais nepažymėsi. Kažkada taip nelogiškai buvo priskirtas sklypas ir dabar vaikšto centimetrai. Kaip reikia elgtis, kai 50 centimetrų automobilio stovi ant privačios, o 1,5 metro ant valstybinės žemės? O rinkliavos kontrolieriai puikiai žino šią vietą ir 100 procentų tuom naudojasi. Kiek žinau, naujieji savininkai pradėjo procedūras, kad tas trikampis būtų prijungtas prie jų sklypo ir taip ši problema galiausiai būtų išspręsta”, – sakė M. Markaitis.

Nelogiškos „Saturnui” priskirsto sklypo ribos tapo pretekstu pasipinigauti iš automobilių stovėjimo rinkliavos.

„Girentos investicijos” savininkė Inga Badikonienė patvirtino, kad vyksta tokios procedūros.

„Atrodo, kad pagaliau suradome būdą, nors kiek iki tol vykdavo pasitarimų, tik koks vienas tarnautojas ieško išeities, kaip išspręsti šią nesąmoningą situaciją, o kiti devyni tik priežasčių, kaip to esą negalima daryti. Visgi ir dabar tikriausiai viskas truks ne mažiau nei pusę metų. Aišku, tikriausiai būtų galima padaryti, kad šioje vietoje, kol viskas išsispręs, nebūtų renkama rinkliava, bet čia juk irgi reikia sprendimų, kurių niekas neskuba daryti. Jei tą trikampį galiausiai pavyks išsinuomoti, jame irgi bus galimybė valandą laiko laikyti automobilius nemokamai, galbūt pastatysime užkardą”, – sakė I. Badikonienė.

4 Comments

  1. Rita

    Siaip jau aiksteles dalis priesais daugiabuti priklauso parkuotis to daugiabucio gyventojams! O ne norfai, kuri cia isdygo!

    Manau dali aiksteles turi pirmumo teise naudotis gyventojai! Nes ji ir priklauso taikos 7 namui.

    Reply
  2. As

    Kodel neveikia apmokejimo uz parkavimA telefonu sistema? Sumoket negali, taRomatai velniai zino kur. O baudas tuoj skiria. Betvarke. Sutvarkykit mokejima telefonu!!!!!

    Reply
  3. Tik lupikavimas, o ne pagalba

    Liberalų savivaldybei visai nekliūva tai, kad VISOS prieš „Saturno”_ Norfą esančios Neįgaliųjų vietos jau keleri metai nesužymėtos. ženklais, kad jos skirto Neįgaliesiems, visai nebematyti…Todėl beveik visada atvykęs į šią vietą savo automobilio su visais rekvizitais, pavarde, nuotrauka ir numeriu, aš negaliu pastatyti… Tokie dalykai niekam merijoje nerūpi, svarbu lupikauti ir kelti sau algas.

    Reply
  4. G

    Mano nuomonę, jei situacija yra neaiški reikalai privalo būti sprendžiami vartotojo-kliento-vairuotojo naudai. Tuomet ir valdininkėliams kils noras greičiau spręsti klausimus.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Kas sugalvojo naikinti lengvatas ukrainiečiams?

Nuo Rusijos agresijos į Klaipėdą pasitraukusiems ukrainiečiams uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus siūlo nebeteikti viešojo transporto lengvatų. Toks pasiūlymas yra paremtas ...
2023-12-14
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Autobusų bilietų kainų didėjimas strategams įspūdžio nepadarė

Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas pirmadienį pritarė mero pasiūlymui naikinti viešojo transporto lengvatas ukrainiečiams, pabėgusiems nuo ...
2023-12-11
Skaityti daugiau

ELTA

Lapkričio 1-2 dienomis į Neringą bus galima įvažiuoti veltui

Visų šventųjų ir Vėlinių dienomis automobiliais vykstantiems į Neringą vietinės rinkliavos už įvažiavimą mokėti neteks. Neringos savivaldybė taip pat praneša, ...
2023-10-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This