Kad vairuoja be teisių, sužinojo tik baudų dėka?

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Buvęs sunkiaatletis, verslininkas Ramūnas Vyšniauskas vėl turėjo praverti Klaipėdos miesto apylinkės teismo duris – tik šįkart savo noru. Vyras pateikė net tris skundus dėl jam skirtų daugiau nei pusantro tūkstančio eurų siekiančių baudų už Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Visos baudos skirtos ne tik už greičio viršijimą, bet ir už transporto priemonės vairavimą neturint teisės vairuoti.

Visus šiuos skundus nagrinėjančiam teisėjui Eugenijui Antanauskui R. Vyšniauskas ketvirtadienio rytą aiškino, kad pažeidimus padarė ne jis, o apie faktą, kad neturi teisės vairuoti, esą sužinojo tik šių baudų dėka.

„Tik policijoje išsiaiškinau, kad 2,5 metų neturiu teisių, nors visur ir užsienyje važinėju. Sužinojau, kad prieš dvejus metus buvo trims mėnesiams atimtos ir kad reikia jas iš naujo laikytis”, – teisme dėstė Ramūnas Vyšniauskas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Du iš trijų pažeidimų buvo padaryti R. Vyšniausko įmonei „Štangomanija” priklausančiu „Porsche Cayenne” automobiliu, o trečiasis asmeniniu „Mercedes-Benz”.

R. Vyšniauskas teismui aiškino, kad nė vienu atveju paštu negavo raštiško pranešimo apie pažeidimus, elektroniniai laiškai galėjo būti nepastebėti, o telefonu pareigūnams esą spontaniškai, emociškai dėl šimto darbų galėjo atsakyti, kad vairavo jis, nors taip esą nebuvo. Dėl tų pačių priežasčių esą nesudalyvavo ir bylų nagrinėjimo procedūrose Kelių policijoje.

Dviem iš trijų atvejais, kai pažeidimai buvo padaryti „Porsche Cayenne”, kaltę prisiima buvęs „Štangomanijos” administratorius, treneriu sporto centre „Viesulas” dirbantis Vincas Šlevinskis. Tai esą buvo išaiškinta, kai R. Vyšiauskas sulaukė Mokesčių inspekcijos laiško su informacija, kad paskirtos baudos bus išieškomos.

V. Šlevinskis teisme tikino, kad pirmuoju atveju važiavo pakeisti angliarūgštės balionų į „Jozitos” degalinę, o antru – vežė dokumentus į Šiaulius, nes dėl gimtadienio „visą tą savaitę Ramūnas buvo nedarbingas”.

O greitį su „Mercedes-Benz”, anot R. Vyšniausko, galėjo viršyti buvusi jo žmona Inesė, nes automobilis buvo pirktas jai, nors ir registruotas vyro vardu. Pasak R. Vyšniausko, prie šio automobilio vairo jis nėra prisėdęs 2,5-3 metus, nes su žmona kartu negyveno jau ir iki oficialių skyrybų.

„Tik policijoje išsiaiškinau, kad 2,5 metų neturiu teisių, nors visur ir užsienyje važinėju. Sužinojau, kad prieš dvejus metus buvo trims mėnesiams atimtos ir kad reikia jas iš naujo laikytis”, – teisme dėstė R. Vyšniauskas.

Vėliau jau po posėdžio jis patikslino, kad egzaminą „Regitroje” jau išlaikė, bet negali gauti naujo vairuotojo pažymėjimo, kol nesibaigs ši istorija su baudomis.

Skundus dėl pažeidimų, padarytų su „Porsche Cayenne”, teismas išnagrinėjo ir sprendimus skelbs dar šį mėnesį, o „Mercedes-Benz” atveju padaryta pertrauka, nes byloje turės būti apklausta buvusi R. Vyšniausko sutuoktinė.

Policija mano, kad baudos visais atvejais buvo paskirtos teisėtai, tad prašo tokius R. Vyšniausko skundus atmesti.

7 Comments

  1. Zaraza

    nes dėl gimtadienio „visą tą savaitę Ramūnas buvo nedarbingas”. ?

    Reply
  2. Se

    Pamenu, kai prieš kokius 4-5 metus jis lenkė per ištisinę juostą N.Uosto gatvėje. Greitis buvo – koks 70-80. Lyg koks beprotis pypino, vaipėsi ir skėričiojosi rankomis. Prieš mėnesį ties servisu „Vairas” mačiau jį vairuojant ir išlipant iš Porsche (berods baltos spalvos).

    Reply
  3. Kito straipsnio pavadinimas skambės taip

    „Kad yra nepilno proto Vyšniauskas sužinojo tik pažiūrėjęs į veidrodį.”

    Idiotų idiotas. Daugelis vairuojančių žmonių, ko gero, yra susidūrę su šito gaidelio Porsche, kuris laksto belekokiais greičiais ir tarp juostų nardo kaip žuvis vandeny.

    Prisidirbai – atsakyk. Ar nuo dopingo vyriški organai suskydo ir drąsos trūksta?

    Reply
  4. Tai kokiu greiciu reikia lekt, kad 3x500 uzsidirbt?

    Vysnios patiekalai matomai brungzz arba porcijos vel mazes

    Reply
  5. Miestietis

    Atviraklaipeda.lt nuolat įrodo esanti laisva, drąsi , objektyvi žiniasklaidos priemonė. Beveik galima garantuoti kad apie Vyšniauskų šeimynėlės -tėvo ir sūnaus „karaliavimo” Klaipėdoje pabaigą niekas neviešins… Sunku suvokti kaip tokie žmogeliai įtariami dopingo naudojimu ir platinimu, ne vienus metus važinėjantis be teisių R.V. gali taip įžūliai, akiplėšiškai bandyti „išsisukti” nuo baudų, .teismų..,. Džiaukimės, kad keičiasi mūsų gyvenimas ,kad tokie „ereliai” nebevadovaus ne tik sportui, bet ir kt miesto reikalams….

    Reply
  6. F

    Ot aplinka, tik susirk, iskart prikrecia problemu.

    Reply
  7. Nustebau ir

    Man kilo klausimai ? Ar šis žmogus adekvatus ? Ar suvokia savo veiksmus , nes sprendžiu iš jo paaiškinimų – nelabai žino ką daro pats ir jo aplinkiniai ? Gal jo ,, nedarbingumas,, trunka apskritus metus ?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Teises pragėręs kapelionas prašo teismo malonės 

Vieną šių metų vasario sekmadienį lengvai išgėręs prie vairo sėdęs ir policijai pakliuvęs Jūrininkų ligoninės kapelionas ir Palangos Švč. Mergelės ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

Medalių lietumi pažymėjo sunkiosios atletikos šimtmetį

Klaipėdoje vykusiame šventiniame Baltijos taurės turnyre, skirtame Lietuvos sunkiosios atletikos sporto šimtmečiui paminėti, buvo visko – ir sportinio azarto, ir ...
2023-10-17
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėdoje bus atidaryta e-sporto arena

Ramūnas Vyšniauskas plečia savo verslą gimtojoje Klaipėdoje ir rugpjūčio 11 d., penktadienį, 11 val., vietoje uostamiestyje pagarsėjusio naktinio klubo „Piteris“ ...
2023-08-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This