Informacija apie seniūnaičių rinkimus – ir ant sąskaitų

Miestas

Rugsėjo pradžioje Klaipėdoje startuos seniūnaičių rinkimai. Anot uostamiesčio savivaldybės, pasiruošimas šiam procesui jau prasidėjo.

Rugsėjį uostamiestyje planuojama rinkti seniūnaičius 55 seniūnaitijose. Per praėjusią kadencija buvo išrinkti tik 27 seniūnaičiai. „Oro grupės” nuotr.

„Praėjusią savaitę įvyko pirmasis seniūnaičių rinkimų komisijos posėdis. Aptarėme, kaip vyks rinkimų procesas, etapų datas, kaip informuosime visuomenę. Nors seniūnaičiai Klaipėdos labui darbuojasi jau nuo 2012-ųjų, vis dar yra žmonių, nežinančių, ką šie asmenys veikia. Gyventojus dalyvauti rinkimuose ar patiems tapti seniūnaičiais raginsime tekstu ant sąskaitų už komunalines paslaugas. Taip tikimės didesnės informacijos sklaidos“, – pranešime spaudai cituojamas komisijos seniūnaičių rinkimams organizuoti pirmininkas Deividas Petrolevičius.

Seniūnaitis gali kreiptis į valstybės ir savivaldybių institucijas bei kitus asmenis su prašymais, siūlymais, reikalavimais. Be to, teikti atsakymus į paklausimus, pareikšti nuomonę dėl priimamų sprendimų, teisės aktų, dalyvauti savivaldybės tarybos ir jos komitetų darbe bei pareikšti gyventojų nuomonę, teikti siūlymus. Taip pat jis gali gauti 600 eurų per metus darbinėms išlaidoms.

Seniūnaičiais norintys tapti klaipėdiečiai negali kelti savo kandidatūros – tai turi padaryti jų bendruomenės nariai. Užregistruoti kandidatūrai užtenka ir vieno žmogaus pareiškimo, tačiau tam, jog asmuo užimtų šias pareigas, jam paramą turi išreikšti daugiau nei 5 procentai bendruomenės narių, tai patvirtindami parašais. Taip pat seniūnaičiais negali būti miesto Tarybos nariai.

„Iš asmeninės patirties galiu pasakyti – buvimas seniūnaičiu suteikia statusą. Kai skambini ar ko nors prašai iš įvairių įstaigų, į tavo nuomonę atsižvelgia labiau. Tiesa, su bendruomene dirbti nėra lengva – visi žmonės yra skirtingi ir visi turi savo nuomonę apie tavo siūlomus pokyčius. Tad didžiausias seniūnaičio pasiekimas derybose, kai lieka tik dvi bendruomenės pozicijos – „taip“ arba „ne“. Vis dėlto, jei esi veiklus žmogus ir nori nuveikti daug gero miestui bei savo bendruomenei, seniūnaičiu tapti tikrai verta“, – pasakojo buvęs seniūnaitis Aurimas Mockus.

Seniūnaičiai darbuojasi 4 metų kadenciją. Rugsėjį uostamiestyje planuojama rinkti seniūnaičius 55 seniūnaitijose. Per praėjusią kadencija buvo išrinkti tik 27 seniūnaičiai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra, Svarbu

Kultūros ir meno vertintojams diriguos politikas

Kultūros skyrių palikus vedėjai, laikinai šias pareigas ėjusiai specialistei ir kitiems darbuotojams, Kultūros bei meno projektų vertinimo komisijai vadovauti Klaipėdos meras ...
2024-02-05
Skaityti daugiau

Kultūra

Kas bevertins Klaipėdos kultūros ir meno projektus?

Šiems projektams vertinti prireiks gerokai daugiau „ne visai kultūros žmonių”, negu jų buvo dar prieš Kalėdas mero tik iš „valdiškų” ...
2024-01-29
Skaityti daugiau

Mums rašo

Seniūnaičių rinkimai Klaipėdoje – mokyklinio teatro lygio spektaklis

Klaipėdos seniūnaičių rinkimai – demokratinis rinkimų procesas bei savotiškas mokyklinio teatro lygio spektaklis. Savivaldybės administracija entuziastingai rinkimų procese keičia ir ...
2024-01-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This