Ramūnas Vyšniauskas ir automobiliai: dar trys bylos

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Buvęs sunkiaatletis Ramūnas Vyšniauskas toliau varsto Klaipėdos miesto apylinkės teismo duris – antradienį nagrinėti dar trys jo skundai dėl baudų už Kelių eismo taisyklių pažeidimus, kuriuos esą padarė ne jis pats.

Du iš pirmų trijų panašių skundų, nagrinėtų praėjusią savaitę, šis teismas antradienį patenkino.

Teisme Ramūnas Vyšniauskas aiškino, kad vairuotojo pažymėjimas iš jo trims mėnesiams buvo atimtas dėl to, kad  jis aplenkė policijos automobilį, nors tai esą ir darė per punktyrinę liniją. Martyno Vainoriaus nuotr.

Kaltę prisiima buvusi žmona ir buvęs pavaldinys

Naujus tris skundus R. Vyšniauskas pateikė dėl trijų greičio viršijimo atvejų įmonei „Štangomanija” priklausančiu „Porsche Cayenne” automobiliu ir asmeniniu „Mercedes-Benz” bei vieno karto, kai mersedesas buvo pastatytas ant žaliosios vejos.

Visais atvejais R. Vyšniauskas buvo dar nubaustas šimtais eurų ir už tai, kad vairavo be vairuotojo pažymėjimo, kurio jis iki šiol neturi, kai buvo pritaikyta atitinkama sankcija.

Kaip ir praėjusią savaitę vyras teismui dėstė tuos pačius paaiškinimus, kaip jo nepasiekė policijos pranešimai ir kad „Porsche Cayenne” visais pažeidimo atvejais vairavo buvęs „Štangomanijos” administratorius, treneriu sporto centre „Viesulas” dirbantis Vincas Šlevinskis, o mersedesą esą vairavo jo buvusi žmona Inesė, kuri visada ir buvo reali šio automobilio valdytoja, nors jis buvo registruotas R. Vyšniausko vardu.

Teisme liudijusi Inesė Valužytė (buvusi Vyšniauskienė) prisiėmė kaltę dėl ties Birutės gatvės 22A namu ant žolės pastatyto automobilio ir dėl 24 km/h viršyto greičio P. Lideikio gatvėje. Anot moters, Birutės gatvėje gyvena jos sesuo, dabartinė mersedeso savininkė, o P. Lideikio gatve ji dažniausiai veža vaiką ir darželį, tad Kelių eismo taisyklėms tikriausiai nusižengė ji, nes niekas kitas daugiau ir nevairuoja šio automobilio.

V. Šlevinkis prisėmė kaltę dėl 30 km/h greičio viršijimo kelyje Klaipėda-Liepoja, 24 km/h viršijimo kelyje Ryga-Šiauliai-Tauragė-Kaliningradas ir analogiško greičio viršijimo kelyje Klaipėda-Kretinga.

Skundus nagrinėjusi teisėja Laimutė Venckuvienė dar prašė R. Vyšniausko paaiškinti aplinkybę, kaip jis neteko vairuotojo pažymėjimo ir kodėl vis tiek toliau variavo.

Anot R. Vyšniausko, teisės iš jo buvo atimtos už tai, kad jis aplenkė policijos automobilį, nors tai esą ir darė per punktyrinę liniją.

„Nesiginčijau, sumokėjau baudą, bet nežinojau, kad dėl to ir trims mėnesiams atėmė teises, nes fiziškai jas turėjau. Čia kažkokia komunikacijos stoka iš policijos pusės. Apie tai sužinojau, kai pradėjau aiškinti visus šiuos atvejus, sulaukęs pranešimo iš VMI. Dabar turiu susimokėti baudas, kol to nepadarysiu, tol negausiu teisių, nors jas jau išsilaikiau. Kai sužinojau apie tai, dabar mane vežioja ir turiu nepatogumų”, – dėstė buvęs sunkiaatletis.

Teisėja jo prašė paaiškinti ir aplinkybę, kodėl jis vienu iš atvejų, sulaukęs policijos skambučio, prisiėmė kaltę už greičio viršijimą.

„Buvo skambinta gal keletą kartų dėl nusižengimų, vadovauju dviem įmonėms, trečioje esu aktyvus akcininkas, treniruoju, vaikai, toks chaosas gaunasi. Jei būtų skambinę dėl mersedeso, neabejodamas būčiau pasakęs, kad ne aš vairavau. Bet su porše yra ne kartą mane nufotografavę, tai galvojau, kad gal dėl kurio to įvykio skambina, tai taip ir pasakiau”, – dėstė R. Vyšniauskas.

Teismas visas šias bylas išnagrinėjo iš esmės ir sprendimus skelbs jau po keleto dienų.

Sutiko su argumentais

Pirmuosius tokius R. Vyšniausko skundus nagrinėjęs teisėjas Eugenijus Antanauskas antradienį paskelbė, kad atsižvelgiant į  išdėstytus argumentus yra konstatuotina, jog byloje nėra iki galo išsiaiškintos aplinkybės, turinčios reikšmės bylai teisingai išspręsti – esą yra neaiškūs administracinį nusižengimą padarę asmenys.

Dėl to abu R. Vyšiausko skundai buvo tenkintini ir atnaujintas terminas paduoti skundus Kelių policijai, kad ši nusižengimus tirtų iš naujo ir įvertintų aplinkybes dėl V. Šlevinskio vaidmens.

Tokie sprendimai dar gali būti skundžiami Klaipėdos apygardos teismui.

1 Comment

  1. Oj nieko naujo

    Grubliauskas išsuks, kaip ir visus savo subinlaižiys, Juk draugelis.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Teises pragėręs kapelionas prašo teismo malonės 

Vieną šių metų vasario sekmadienį lengvai išgėręs prie vairo sėdęs ir policijai pakliuvęs Jūrininkų ligoninės kapelionas ir Palangos Švč. Mergelės ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

Medalių lietumi pažymėjo sunkiosios atletikos šimtmetį

Klaipėdoje vykusiame šventiniame Baltijos taurės turnyre, skirtame Lietuvos sunkiosios atletikos sporto šimtmečiui paminėti, buvo visko – ir sportinio azarto, ir ...
2023-10-17
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėdoje bus atidaryta e-sporto arena

Ramūnas Vyšniauskas plečia savo verslą gimtojoje Klaipėdoje ir rugpjūčio 11 d., penktadienį, 11 val., vietoje uostamiestyje pagarsėjusio naktinio klubo „Piteris“ ...
2023-08-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This