„Klaipėdos energija“: prielaidos neturi pagrindo

Svarbu, Verslas

AB „Klaipėdos energija“, reaguodama į antradienį „Atviros Klaipėdos” paskelbtą publikaciją „Dėl savivaldybės įmonių viešinimo sandorių kreipėsi į STT“ atsiuntė komentarą, kuriame tvirtina, kad miesto Tarybos narės Ligitos Girskienės keliamos prielaidos apie šios įmonės esą fiktyvius sandorius ir samdomus tarpininkus teikiant viešųjų ryšių paslaugas neatitinka realybės.

„Oro grupės” nuotr.

„AB „Klaipėdos energija“ visas paslaugas, tame tarpe ir viešųjų ryšių, perka vadovaudamasi Lietuvos Respublikos Viešųjų pirkimų įstatymu. 2017 m. UAB „Baltic Rain“ laimėjo viešųjų ryšių paslaugų konkursą, atliktą mažos vertės pirkimo apklausos būdu. Iš 4 tiekėjų UAB „Baltic Rain“ pasiūlė mažiausią kainą. Sutartis su šia bendrove galiojo 2018 metais, dabar ji pasibaigusi”, – rašoma bendrovės komentare.

Anot jo, bendrovės viešųjų pirkimų specialistams taip pat buvo kilusios abejonės dėl šios bendrovės vykdomos veiklos ir patirties, mat viešojoje erdvėje nurodoma UAB „Baltic Rain“ veikla – „autoservisai“. Tačiau atsakingas darbuotojas – šio pirkimo organizatorius – patikrino ir konstatavo, kad UAB „Baltic Rain“ teikia tokias paslaugas ir kitoms komunalinio sektoriaus įmonėms.

Komentare taip pat primenama, kad 2018 metais Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) korupcijos rizikos požiūriu įvertino šilumos tiekimo veiklos Klaipėdos mieste reglamentavimą ir AB „Klaipėdos energija“ darbuotojų veiksmus vykdant viešuosius pirkimus. Jokių įstatymų pažeidimų nustatyta nebuvo, STT pateikė siūlymus kaip mažinti korupcijos rizikos laipsnį. Anot bendrovės, į šias rekomendacijas atsižvelgta.

6 Comments

  1. Tiesa

    Gerai , reikia juos visus pakratyti , o tai visiska betvarke mieste

    Reply
  2. Kas?

    O „Klaipėdos energijos” atsakymą portalui „Atvira Klaipėda” kas rašė: Liubinavičius ar Bendikas?

    Reply
    • Gražvydas

      Teisingas klausimas 🙂

  3. Suprantantis

    Retorinis klausimas: kas gali paneigti galimybę, kad vykdant viešą pirkimą apklausos būdu nebuvo nutekinta komercinių pasiūlymų informacija? Stebuklų nebūna, būna tik stebukladariai. Sutapimas, kad viena įmonė laimi savivaldybės įmonėse, baigit NEMANAU!

    Reply
  4. Anonimas

    Pinigų švaistymas. Negi bendrovėje nėra žmogaus, kuris pasirūpintų, kad tekstai patektų į spaudą?

    Reply
    • Plovyklos

      Taip ir plaunami pinigai. Kam monopolistams tiek viešųjų ryšių? Juk ir energetikai, ir šiukšlininkai gyvena iš mūsų pinigų, nustatyto tarifo ir rinkliavos. Reikia suprasti, kad labai gerai gyvena, jei taip mūsų pinigais mėtosi!

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

Ar Kretingos meras iš tiesų atsikratė teisėsaugos pretenzijų? (dar atnaujinta)

Praėjusią savaitę Klaipėdos apylinkės teismas palaimino prokuratūros ir Kretingos rajono mero Antano Kalniaus taikos sutartį, kurios šiam politikui prireikė dėl ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Verslas

Kovą - mažesnės sąskaitos už šildymą

AB „Klaipėdos energija“ skelbia jau paruošusi sąskaitas už kovo mėnesio šildymą, kurių dalis jau pasiekė uostamiesčio ir rajono gyventojus. Šių ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino statybų istorija: STT plaunasi rankas 

Nors bylą dėl Klaipėdos baseine palikto broko išnagrinėjęs teismas priėmė atskirą nutartį, kuria Klaipėdos apygardos prokuratūrai pranešė, jog atsakingų asmenų ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This