UAB „Vlasava”

Nuomonės

Linas Poška
2019-08-19

Komentarų: 0

Pernai liūdėjau, jog laisvosios rinkos institutas naudoja netobulą metodiką vertindamas Lietuvos savivaldybių darbą. Netgi siūliau, kaip ją bent kiek patobulinti. Tačiau turiu pagrindo manyti, jog institutas nesiruošia nieko toje metodikoje keisti, nes jau šiemet jų puslapyje skaičiau: „Mūsų stiprybė – analizė, argumentai ir vieša diskusija, todėl pasitelkiame ekonomikos ir viešosios politikos tyrimus: Lietuvos savivaldybių (…) indeksus“.

Taigi, jie tuo savo indeksu patenkinti ir didžiuojasi.

Tokią jų stiprybę vėl taikant, pagal 2018 rezultatus Palangos viešojo transporto valdymas jų indekse taip pat bus geriausias šalyje, 100 tradicinių balų. Aš gi manau kitaip, ir čia Skaitytojo prašau kantrybės įveikti rašinį su daug nuobodžių nuorodų – juk viena nuoroda verta septynių garbės žodžių.

Taigi, kukli Palangos papročių studija.

Kai Klaipėdos miesto valdžia nutiesė dotuojamą maršrutą į Palangos oro uostą, kurorto valdžia privertė tą autobusą aplenkti Palangos autobusų stotį…

„Organised Crime and Corruption…”

Prieš keletą metų Lietuvoje skambėjo „Panamos popierių” istorija. Tarptautinis tiriamosios žurnalistikos centras vykdė „Organized Crime and Corruption Reporting Project“ (OCCRP) tyrimą, kurio partneris Lietuvoje buvo 15min. Tas tyrimas pravėdino delikačias Lietuvos politikų ir verslininkų operacijas tolimose šalyse. Natūralu, kad daugiau dėmesio tame tyrime sulaukė politikai, ir buvęs Palangos meras čia iškeltas į straipsnio pavadinimą.

Tuo pačiu žurnalistų dėmesiu nuskriausti liko kiti figūrantai, ne merai. Tačiau tą apsileidimą čia pasistengsiu ištaisyti.

„O jų partneriai – Kazimieras Pečiulis ir Saulius Čepkauskas. Pastarasis, beje, taip pat yra politikas – kaip ir V. Stalmokas, buvęs liberalcentristas, dabartinis liberalas. Jis, kaip ir V.Stalmokas, nedeklaravo turintis verslą Bulgarijoje.”

Keliaujame į VRK puslapį ir ieškome to „dabartinio liberalo” Čepkausko. Na taip, UAB „Vlasava” direktorius. Keleivių pervežimas Lietuvoje.  Ir pervežimas ne tik apskritai kokioje nors nekonkrečioje Lietuvos teritorijoje, turiu pastebėti,  o ir Palangos savivaldybėje taip pat.

Naujieji laikai

Na, tai seni laikai. Ir Stalmokas nebe meras, ir Čepkauskas, regis, nutolo nuo liberalų. Jau kelinta kadencija Palangos meras yra krikščionis, tad turbūt tokio glaudaus sulipimo, kaip Panamos laikais, nebegali būti?

Tačiau yra ženklų, kad Palangoje tradicijos gerbiamos..

Kai Klaipėdos miesto valdžia nutiesė dotuojamą maršrutą į Palangos oro uostą, kurorto valdžia privertė tą autobusą aplenkti Palangos autobusų stotį.

Dabar tą problemą po tarpusavio pasistumdymų savivaldybės sureguliavo, tačiau čia svarbi ir pirminė nuoširdi kurorto valdžios pozicija, kurią ji atvirai lietuviškomis raidėmis išdėstė.

Na, o visiškai Palangos valdžia atsiskleidė pernykštėje istorijoje.

Susidomėjęs laukiu Palangos reitingų

Kaip matote, čia išdėstytos faktinės reikalų tvarkymo Palangoje ypatybės nėra nei ištrauktos iš kokio Vilniuje nežinomo vietinio „Kormoranų balso”, nei reikalaujančios gilaus transporto specifikos išmanymo.

Jas skelbė LRT – visuomeninis transliuotojas. Jų nenutylėjo delfis –populiariausia elektroninės žiniasklaidos priemonė. Iki pilno šalies informacinio padengimo trūksta nebent reklaminių skydų autostradoje su trumpu faktų išdėstymu.

Palangos papročius žino visa Lietuva – išskyrus tuos, kurie tą Palangą pasišovė ekspertiškai vertinti.

Vertins dabar tuos pačius 2018-uosius, kuriuos čia taip gražiai delfis aprašė. Tai jau ir laukiu, kaip jie čia dabar išsivynios.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje keisis parkingo rinkliavos tvarka

Ketvirtadienį Palangos savivaldybės taryba apsisprendė dėl vietinės rinkliavos už automobilių statymą nustatytose apmokestinamose kurorto vietose pokyčių. Jie priimti Palangos rinkliavų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje vėl vyks Jurginės

Jau tapo tradicija, kad balandžio pabaigą Palangoje vainikuoja smagi, pavasariu dvelkianti Jurginių šventė. Festivalis „Jurgi, paimk raktus“ jau ne vieną ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

Pristatys knygą, atgaivinančią tarpukario Klaipėdos kasdienybę 

Trečiadienį, balandžio 17-ąją, 17 val., Klaipėdos miesto savivaldybės I. Kanto viešojoje bibliotekoje (Turgaus g. 8) klaipėdietis žurnalistas Martynas Vainorius pristatys ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This