„KlaipėDanse” šokio dirbtuvės jungs miesto bendruomenę

Kultūra

Pirmąją rugsėjo savaitę uostamiesčio šokio ir teatro studentai bei šokio mėgėjai kviečiami į nemokamus šiuolaikinio šokio užsiėmimus, kuriuos ves prancūzų choreografė, šokėja ir performansų atlikėja Mathilde Monfreux. Dirbtuves organizuoja Šeiko šokio teatras, Kano miesto nacionalinis choreografijos centras Normandijoje (Prancūzija) bei Klaipėdos universitetas.

Šokio studentai kviečiami į seminarus rugsėjo 2-11 dienomis, o užsiėmimai mėgėjams ir miestiečiams be šokio patirties suplanuoti 4-7 bei 9-10 dienomis. Šokio dirbtuvių kulminacija – dalyvių performansas, vyksiantis rugsėjo 11 d. atviroje miesto erdvėje.

Visi užsiėmimai yra nemokami, tačiau šiais metais dalyvių skaičius yra ribojamas iki 15 asmenų, tad organizatoriai pataria suskubti registruotis čia. 

Kano miesto nacionalinio choreografijos centro vadovas Alban Richard įsitikinęs, kad bendruomenę buriantys projektai parodo, kaip žmonės yra išsiilgę būti kartu. Dalyvavimas tokiuose renginiuose, kaip kūrybinėse dirbtuvės, sužadina bendrystės jausmą, bendruomenėje leidžiama paliesti kitą, išgirsti jo istoriją, ir pasidalinti savąja.

M. Monfreux Kano centre su vietos bendruomene įtraukiančiais projektais dirba dešimtmetį ir nekantriai laukia susitikimo su klaipėdiečiais, kuriems paruošė ypatingą programą.

„Speciali tampri medžiaga, kurią naudosime kūrybiniame procese, mums padės ieškoti kontakto vienas su kitu, „užkurs“ vaizduotę, talkins improvizuojant ir siekiant įgyvendinti savo idėjas. Kūrybiniame procese pasitelksime šokį, prisilietimus, kreipsime dėmesį į bendruomenę, atrasime šokio, performatyvumo ir džiaugsmo jungtį”,  – pranešime cituojama prancūzė.

INFORMACIJA 

Šios dirbtuvės – tai tarptautinės programos „KlaipėDanse” dalis. Tai Lietuvos ir Prancūzijos šiuolaikinio šokio meninio, edukacinio ir universitetinio bendradarbiavimo programa, įgyvendinama nuo 2017 metų. Trejų metų programoje numatyta kasmet pastatyti po vieną šiuolaikinio šokio koprodukcijos spektaklį ir užtikrinti jo sklaidą Lietuvoje ir užsienyje bei įgyvendinti tris meistriškumo kursus profesionaliems šokėjams ir Klaipėdos miesto bendruomenei, parengti tarptautinę šiuolaikinio šokio bakalauro programą.

2017 metais projektas startavo su kūrybinėmis dirbtuvėmis studentams, šokėjams ir miestiečiams, o jo kulminacija tapo choreografo A. Richard šokio spektaklio „Shake that Devil!” premjera. Spektaklyje šalia šokio profesionalų iš Prancūzijos ir Lietuvos dalyvavo ir gausus būrys šokio studentų bei klaipėdiečių. 2018 metais, minint Lietuvos valstybingumo šimtmetį, didžiuosiuose Lietuvos miestuose, o vėliau Prancūzijoje pristatytas A. Richard spektaklis „Pareiškiu – Brandir”. 2019 metų naujo spektaklio premjera planuojama rugsėjį tarptautinio meno festivalio „PLArTFORMA“ metu.

Projekto veiklos pažymi glaudų Prancūzijos ambasados, Prancūzų instituto Lietuvoje ir Klaipėdos miesto savivaldybės bei universiteto bendradarbiavimą, Klaipėdos šiuolaikinį šokį įrašo į Prancūzijos kultūros žemėlapį bei stiprina pagrindą kitiems kultūriniams projektams.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

„KlaipėDAnse“ kviečia į šokio veiklas

Paskutinę spalio savaitę ir iki metų pabaigos uostamiesčio gyventojų ir svečių laukia daugybė šokio veiklų, į kurias kviečia Prancūzijos-Lietuvos šiuolaikinio ...
2021-10-19
Skaityti daugiau

Kultūra

Trisdešimt šokėjų kurs „judančią architektūrą“

Trečiadienį, rugsėjo 11 d., 18.30 val. Šiauriniame rage vyks prancūzų choreografės Mathilde Monfreux šokio performanso premjera, kurioje, pasitelkus specialų tamprų ...
2019-09-10
Skaityti daugiau

Kultūra

„KlaipėDanse“ šokio dirbtuvės buria šokėjus ir miestiečius

Paskutinę kovo savaitę šokio ir uostamiesčio miesto bendruomenė vėl buvo pakviesta į nemokamus šiuolaikinio šokio užsiėmimus, kuriuos Lietuvos – Prancūzijos ...
2019-04-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This