Kovą už daugiabučius bando kelti į politinį lygmenį?

Politika, Svarbu

Klaipėdietis Viktor Lapinš siekė, kad Klaipėdos miesto tarybos Etikos komisija pasmerktų politikės Ligitos Girskienės elgesį neva neteisėtai kuriant daugiabučių namų savininkų bendriją Laukininkų g. 27 name. Visgi komisija vienbalsiai nusprendė nutraukti tokį tyrimą, nes jis esą nepriklauso jos kompetencijai ir pasiūlė pareiškėjui kreiptis į ją, jeigu teisėsaugos institucijos nustatytų kokius nors pažeidimus.

Pati L. Girskienė sakė jau perspėjusi Etikos komisiją, kad jos personalija gali tapti priežastimi rinktis vos ne kas mėnesį, nes rinkos nenorintys prarasti daugiabučių administratoriai esą gali naudotis ir tokiais kovos būdais.

„Deputatė ir dieną, ir naktį yra deputatė”, – teigė Viktor Lapinš, įrodinėdamas, kodėl Ligita Girskienė turėtų būti svarstoma Etikos komisijoje. Viktor Lapinš, Martyno Vainoriaus nuotr.

Kodėl skundėsi?

V. Lapinš Etikos komisijai aiškino esą L. Girskienė galėjo suklastoti dokumentus tam, kad bendrovės „Laukininkų valda” administruojamame Laukininkų g. 27 name būtų įsteigta bendrija.

„Per Registrų centrą gavau protokolą. Iš jo matyti, kad buvo įtraukti tie žmonės, kurie nedalyvavo susirinkime. Pavyzdžiui, viena moteris, šiuo metu esanti Vokietijoje, per „Facebook” parašė, kad tik iš anksto išreiškė nuomonę, o dalyvių sąraše yra jos parašas”, – dėstė klaipėdietis ir tikino, kad trijų kambarių buto hole negalėjo tilpti daugiau nei 40 žmonių.

Etikos komisijos pirmininkas Edmundas Kvederis informavo, kad dėl šio skundo buvo kreiptasi į Lietuvos notarų rūmus. Pastarųjų atsakyme rašoma, kad atlikdamas notarinį veiksmą notaras įsitikina, jog steigimo dokumentai neprieštarauja įstatymų normoms.

Komisijos narė Judita Simonavičiūtė savo ruožtu akcentavo, jei vardijami pažeidimai ir būtų buvę padaryti, jie nėra susiję su Ligitos Girskienės, kaip miesto Tarybos narės, veikla.

O į klausimus dėl parašų teisėtumo turėtų atsakyti teisėsaugos institucijos.

„Ji duodama priesaiką prisiekė susilaikyti nuo veiksmų, pažeidžiančių gyventojų teises, o vedė susirinkimą, pažeisdama visus įmanomus įstatymus”, – nenurimo V.  Lapniš.

„Tačiau net ir taip ji atstovavo didesnę pusę namo gyventojų. O ar teisėti veiksmai – ne Etikos komisijos reikalas”, – dėstė komisijos narys Alvidas Šimkus.

„Atleiskite, bet deputatė ir dieną, ir naktį yra deputatė”, – įrodinėjo V. Lapinš.

Visgi Etikos komisijos nariai vieningai priėmė sprendimą nutraukti tyrimą bei pasiūlė klaipėdiečiui kreiptis į teisėsaugą.

„Manęs netenkina toks sprendimas, nes ir dieną, ir naktį ji yra deputatė”, – po tokio verdikto pakartojo V. Lapinš.

„Į teismą bijo eiti”

Septynioms bendrijoms vadovaujanti, UAB Daugiabučių administravimo centras bendrasavininke esanti L. Girskienė, komentuodama šią situaciją sakė, kad tai yra eilinis namų administratorių puolimas.

„Aš dalyvavau tame susirinkime, kad žmonės teisingai jį pravestų. Bet aš einu kaip gyventojas, turiu užsidirbti duoną ir einu po tokius susirinkimus. Viktor Lapinš prieštaravo nuo pat pradžių, kad būtų įsteigta bendrija, manau, kad dirba su „Laukininkų valda”. Ir čia ne pirmas atvejis, teko su jais ir teismuose dalyvauti. Jie analogiškai elgiasi su visais daugiabučių namų gyventojais, kurie nusprendžia atsisakyti jų paslaugų, įsteigti bendriją. Man teko keturis namus iš jų išvesti ir visais atvejais jie analogiškai elgiasi. Pirmiausia, kai sužino, kad bus steigiama bendrija, pradeda mėtyti visokius lapelius, kad sukiršintų gyventojus, vėliau stengiasi sužlugdyti steigiamą susirinkimą, atsivedami antstolius, ypač tai paveikia rusakalbius. Vėliau suranda žmones, kurie sukelia šurmulį, bet teisme negali paaiškinti teisėjui, kodėl jie iš viso kreipėsi į teismą. Paskutiniu atveju išaiškėjo, kad žmogelis, kuris neturi jokių pajamų, pasisamdo vieną geriausių Klaipėdos advokatų, kurio paslaugos surašant ieškinius tūkstančius kainuoja. Vėliau, kaip ir šiuo atveju, siunčia pranešimus visiems notarams, kad jie neregistruotų konkrečios bendrijos. Kadangi dirbu toje srityje, tai jau pasakiau Etikos komisijai, kad bent kartą per mėnesį dėl manęs rinksitės. Čia ne Etikos komisijos funkcija tai nagrinėti, o į teismą bijo eiti. Laukiu, kada bus ieškinys”, – sakė L. Girskienė.

Ji sakė tiktai pripažįstanti, kad vieną kartą padarė klaidą, kai buvo pripažinta supainiojusi viešus ir privačius interesus, kadangi „iš nepatyrimo” vieno susirinkimo metu praėjusioje kadencijoje paprašius kontaktų padavė Tarybos nario vizitinę kortelę, nes kitos tuo metu esą neturėjo.

„Bet dabar niekada nesakau, kad esu Tarybos narė”, – sakė L. Girskienė.

1 Comment

  1. klaipėdietė

    JEIGU daugiabučių gyvenamųjų namų savininkai BŪTŲ aktyvesni ir LABIAU rūpintųsi SAVO turtu ,tai iš tų visokių administratorių išsibėgiotų .Gerai besitvarkančių bendrijų ir namai KITAIP atrodo .Kai daugiabučius admininstruoja administratoriai ,tai gyventojai šiurpsta nuo bet kokio remonto darbų kainų , TODĖL ir sunkiai pritaria bet kokių darbų atlikimui . Tada administratoriai imasi saviveiklos: daro darbus kas JIEMS atrodo reikalinga,net NEATSIKLAUSĘ .Gerb.Ligitos NORAS padėti išsivaduoti iš administratorių ,,vergovės „ir pastariesiems sukelia įniršį,imasi visų priemonių,kad tik sukompromituoti ir pasėti nepasitikėjimą ja . NIEKO nuostabaus ,kad ir vėl keliama audra prieš darbščią ir atsakingą moterį .Stiprybės gerb.Ligitai !

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Valdžios pradėta kova Labrenciškėje tęsis 

Beveik 9000 mokesčių mokėtojų eurų pirmoje instancijoje prakišusi Klaipėdos savivaldybė eina va bank ir toliau bando įrodyti savo tiesą ginče ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Arūną Tumą etikos sargai išteisino: interesų nesupainiojo?

Pats pripažinęs, kad yra suinteresuotas ir aktyviai dalyvavęs diskusijose dėl pagalvės mokesčio įvedimo, viešbučių verslą turintis  Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Medžių kirtimas: sprendžia vykdomoji institucija - meras

Želdynų komisijos išvada nėra galutinis žodis, nes vykdančioji institucija gali priimti kitokį sprendimą – tai yra reglamentuota įstatymu. O Vietos ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This