Pristato naujųjų daugiabučių projektą

Verslas

„Atviros Klaipėdos” jau aprašytą kaimynų pasipriešinimo sulaukusį daugiabučių statybos projektą vykdanti UAB „Klaibuta” išplatino pranešimą spaudai, kuriame detaliai informuoja apie suplanuotas statybas.

Projekto, pavadinto „Baltijos terasos“, metu žadama pastatyti keturis A energinės klasės daugiabučius, kuriuose bus vieno, dviejų ir trijų kambarių butai. Pastatai bus septynių aukštų, su greitaeigiais liftais. Visuose butuose – įstiklinti balkonai arba terasos, numatyti sandėliukai rūsyje.

Anot pranešimo, 1,2 ha ploto sklypą Baltijos pr. 111 UAB „Klaibuta“ įsigijo pernai iš banko. Dar 2008 metais jau bankrutavusi įmonė buvo suplanavusi šioje teritorijoje statyti 230 butų. Naujieji savininkai jų skaičių sumažino iki 180.

Teigiama, kad sklypas bus aptvertas, įvažiavimas į jį bus galimas pro pakeliamąjį užkardą. Jo viduje bus  ir elektromobilių įkrovimo stotelės. Teritorijoje bus pasodinta daugiau nei 20 įvairių medžių, nutiesti pėsčiųjų takai, kieme įrengta vaikų žaidimų aikštelė.

Daugiabučiuose bus įrengta centrinė kolektorinė šildymo sistema, prijungta prie miesto šilumos tinklų, su individuliais temperatūros reguliavimo ir apskaitos prietaisais. Butai bus šildomi ne radiatoriais, o grindyse išvedžiota sistema.

Pasak pranešimo, kad šiuo metu jau rezervuota apie trečdalis butų pirmajame name, kuris bus pastatytas kitais metais.

Visiems keturiems pastatams jau pakloti pamatai, atvestos komunikacijos. Pirmojo „A“ namo pirmame aukšte įsikurs medicinos įstaiga. Numatyti įėjimai į gyventojų laiptinę ir į medicinos įstaigą yra iš skirtingų pastato pusių, taip pat atskirti privažiavimai bei automobilių stovėjimo vietos.

Parengta pagal UAB „Klaibuta” pranešimą spaudai

6 Comments

  1. Ne visaip taip

    nepatikrinau teksto … 🙁 4 punkte , turėjau galvoje daugiabučių namų projektuotoją UAB „Studija33” vadovą ….

    Reply
  2. Ne visaip taip

    1.Pirminiame projekte nemačiau komercinių patalpų, gal aš gal klystų ar nesugebėjau atrasti, jei jos buvo – pataisykite. Jeigu aš neklystų -tai dėlto 16 butų sumažėjo A ir D namuose. Dar 12 butų sumažėjo, kad C ir B namuose cokoliniuose aukštuose bus automobilių parkavimo vietos. Jeigu klystu – pataisykite. Be šito viso dar atsirado cokolinė jungtis tarp namų C ir B, tai irgi užstatymas padidėjo. Todėl manau 180 butų skaičius – ne visai teisingai atspindi realią bendrą situaciją. Atsiradusios komercinės patalpos, atsiradusi cokolinė jungtis tarp namų, cokolinės parkavimo vietos vargu ar pagerins gyventojų gyvenimo kokybę nors butų skaičius ir sumažėjęs iki 180 ….
    2. Tinklalapį https://baltijosterasos.lt ant trijų sumodeliuotų vaizdų yra pavaizduoti namai, kurių realybėje ten nėra. Dar šitoj foto medžiai prie 109 namo labai padidinti… aišku čia smulkmenos…
    3.Dėl investuotojo papildomų darbų. Stadione vartai tebėra (2vnt.). Vartai puikus, stabilus, o pagalvojau, kad pavogė. Bėda ,kad ten apie 8-9 mėnesius per metus reikia guminių botų. Ten tik esminiai darbai gali padėti….Miestas jau senai žada projektuoti… Dėl tako nuo Nefridos – tai esu gavęs pranešimą, kad įtraukė į darbų planą, kad yra skirti pinigai. Čia buvo ,atrodo , prieš du metus. Tai takas – tikrai būtų buvęs sutvarkytas ir be investuotojų pagalbos.
    4. Apie šių daugiabučių projektuojo vadovą ir dar daug ką jau neberašau.
    5. Ne visada absoliuti teisybė yra geriausia visiems. Bet manau, kad yra neteisinga kai statybų projektas tiesiogiai aktualus 1000 gyventojų yra slepiamas, nėra viešinimo, pateikiama tik ta informacija kuri yra palanki, kai net neišklausoma ko gyventojai bijo ar ko tikisi. Aš šitam projekte tikėjausi daugiau medžių, bent iš tos pusės kur gyvenu 🙂

    Gražaus vakaro 🙂

    Reply
  3. Lina

    Aplink gyvenantys žmones straipsnyje Delfy pavadinti skydais nuo gatvių triukšmo.Va taip.
    Užlipome ant galvų ir dar tyčiojamės.Kas neleis.
    Prieš 20 m. turėjome laimę įsigyt čia butą,dabar atkentėsim nuo tokių ekologiškų kaimynų.

    Reply
    • ezys

      Kaip konkreciai jus kentesit? Ir speju, kad ne zmones, o pasatai, kuriuose zmones gyvena… ir tai yra tiesa, o gal ne?

    • Nesvarbu

      Na išties bjauru, kad Jus taip pavadino. Nesiskaito su niekuo. Money first!

  4. Algirdas

    TIK UZ AUTONOMINI SYLDYMA!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Išpuoliai prieš trispalves tęsiasi

Policija pranešė, kad naktį į pirmadienį, apie 1.50 val., Klaipėdoje, prie Baltijos pr. 36-ojo namo, ant šaligatvio rasta valstybės vėliava. ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Pavogęs automobilį toli nenuvažiavo

Antradienį, apie 14.27 val., policija gavo pranešimą, kad Klaipėdoje, Baltijos pr., iš stovėjimo aikštelės dingo 3000 eurų vertės automobilis „VW ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Nepilnametei neišsigandus plėšiko, jis atsidūrė areštinėje

Policija informavo, kad ketvirtadienio vakarą, apie 20.20 val., Klaipėdoje, prie vieno Baltijos prospekto prie namo, jaunuolis, grasindamas 14-metei, reikalavo iš ...
2023-12-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This