Vėl atversta Arvydo Vaitkaus byla

Svarbu, Uostas ir jūra

Vilniaus apygardos teismas antradienį rašytinio proceso būdu, kai asmenys nekviečiami ir posėdyje nedalyvauja, pradėjo nagrinėti buvusio Uosto direkcijos vadovo Arvydo Vaitkaus apeliacinį skundą dėl to, kad Vilniaus miesto apylinkės teismas nepatenkino jo ieškinio Susisiekimo ministerijai.

Arvydas Vaitkus. Martyno Vainoriaus nuotr.

A. Vaitkus prašo teismo pripažinti, kad buvusio susisiekimo ministro Roko Masiulio sprendimas atleisti jį iš pareigų buvo neteisėtas. Taip pat jis siekia būti grąžintas į darbą bei gauti vidutinį darbo užmokestį už priverstinės pravaikštos laiką,

Pirmos instancijos teismas šį birželį buvo konstatavęs, kad ministras, atsižvelgdamas į Uosto direkcijos, kaip strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčios valstybės įmonės vaidmenį ir taikydamas tokios įmonės vadovui pačius aukščiausius skaidrumo ir sąžiningumo standartus, priėmė teisėtą sprendimą atšaukti A. Vaitkų iš pareigų.

Žinia, tokį sprendimą R. Masiulis buvo priėmęs dėl to, kad A. Vaitkus dalyvavo savivaldos rikimuose su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašu, kuriame buvo ir uosto krovos bendrovių atstovai Arūnas Tuma bei Vidmantas Dambrauskas, skyrę paramą šiai partijai (paramą taip pat teikė ir kitas Birių krovinių terminalo akcininkas bei su juo susiję asmenys). A. Vaitkus, V. Dambrauskas ir A. Tuma buvo išrinkti į miesto Tarybą.

Taip pat Vilniaus miesto apylinkės teismas akcentavo, kad valstybės įmonės vadovą ir jį į pareigas skyrusį asmenį sieja pasitikėjimu grįsti santykiai, todėl A. Vaitkus negalėjo toliau eiti Uosto direkcijos generalinio direktoriaus pareigų ir objektyviai prižiūrėti ir kontroliuoti uoste veikiančias įmones, kurių akcininkai rėmė partiją. Teismas sutiko ir su tuo, kad A. Vaitkus negalėtų objektyviai vertinti ir kitų įmonių, galimai konkuruojančių verslo srityje su į savivaldybės tarybą patekusių verslininkų įmonėmis. Dėl to, teismo vertinimu, neabejotinai iškiltų trintis tarp Uosto direkcijos žinioje veikiančių verslo subjektų, kiltų naujos verslo rizikos ir nauji interesų konfliktai.

„Ministras, atšaukdamas ieškovą iš pareigų, iš esmės užkirto kelią įvykti realiam interesų konfliktui”, – rašoma teismo sprendime, kurį A. Vaitkus apskundė.

Naujasis susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius praėjusią savaitę vykusios spaudos konferencijos metu tvirtino, kad  A. Vaitkus negrįš į buvusias pareigas.

„Aš esu priėmęs sprendimą, manau, kad šiai dienai tokios galimybės nėra“, – teigė jis.

Pasak ministro, su A. Vaitkumi buvo kalbėta apie galimą taikos susitarimą.

„Apie tai buvo kalba su juo, bet sprendimas yra atviras“, – sakė J. Narkevičius.

Pats A. Vaitkus „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad ministro minimas pokalbis jokiu konkrečiu pasiūlymu ar derybomis dėl taikos sutarties nevirto, tad teismas nagrinėjo ieškinį. Sprendimas šioje byloje turėtų būti skelbiamas po mėnesio.

4 Comments

  1. Maryte Maryte

    och jau ta Maryte, apsaugok viešpatie nuo tokių „gerų darbuotojų”. Šis general generalisimus visą miestą būtų pavertęs į trašų ir rūdos sandėlį. Užvirė košę su savo uosto planais, kad dabar visi ministeriai pradeda žagsėti. Be savo sekretorių ir sakinio rišlaus nesurezga ir ko nori tam miestui nebežinia. Opozicija valdantiesiems dar vadinasi. Dabartinė valdančioji dauguma nors spektaklį vaidina, kad rūpinasi miestu. O jis ką veikia miesto taryboje? Na nors vieną jo gerą darbą miestui žinote, Maryte ? Och jau ta Marytė.

    Reply
    • lol

      pagooglinkit biski arba jo facebooka paziurekit – kiek daug nešvarių darbelių stabdo

  2. maryte

    Kaip galima taskytis su gerais darbuotojais ir rodyti savo galybe ar ne taip masiuli

    Reply
    • Jonas

      Tai, kad galu gale pasirode, kad ne joks ne geras jis darbuotojas. Pralosineja dabar viska is eiles. Va ka tik dar 55000 euru nuostoli uosto direkcijai padare, kai ana pralose politine byla prie Gentvila. Politines ambicijos Vaitkaus, o uz jas mokama is valstybines imones kisenes.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą, ketvirtadienį, svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Mirtinas incidentas BKT: padėtas tik vienas taškas 

Prireikė beveik ketverių metų, kad galutinai būtų patvirtintos išvados, kas gi buvo kaltas dėl to, jog 2020-ųjų vasarą Birių krovinių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This