Į Klaipėdos uostą vilioja japonus

Uostas ir jūra

Susisiekimo ministerija skelbia, kad Lietuva tikisi pritraukti investicijų ir tranzitinių krovinių iš Japonijos verslo ir gali šiai šaliai pasiūlyti bendradarbiauti įgyvendinant Klaipėdos uosto plėtros projektus. Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius šias galimybes trečiadienį aptarė su Japonijos tarptautinio bendradarbiavimo banko (JBIC) atstovais.

„Turime išvystytą infrastruktūrą ir tarptautiniams partneriams galime pasiūlyti palankias sąlygas ir investicinę aplinką. Sieksime pritraukti Japonijos konteinerines linijas, kurios padėtų vystyti Klaipėdos uostą kaip pagrindinį konteinerių paskirstymo uostą Baltijos jūroje“, – pranešime spaudai cituojamas Jaroslavas Narkevičius.

Anto jo, Klaipėdos išorinio uosto statyba svarstytina tik turint strateginius partnerius.

„Mums svarbu, kad projekto plėtros partneriu taptų transatlantines vertybes atitinkančios šalies verslas, todėl būtinai kviestume šiame projekte dalyvauti ir Japonijos įmones“, – sakė susisiekimo ministras J. Narkevičius.

Pasak J. Narkevičiaus, šiuo metu Klaipėdos valstybiniame jūrų uoste konteinerių krovos pajėgumai yra beveik išnaudoti, tad Lietuva, norėdama išlaikyti lyderystę, privalo imtis veiksmų – įgyvendinti išorinio uosto statybos projektą.

2 Comments

  1. Pensininke

    Jeigu valstybininkai turetų atsakyti už savo darbus valstybeje, tokių sapaliojimų negirdetume, kiek tai dar tęsis?

    Reply
  2. Gintaras

    Kai tik prireikdavo piaro apie didvyrių žygius, tai dar Vaitkaus direkcija ir izraelitus ir arabus jau buvo išoriniam suradus, tai vos ne rankom sukirtus. Nu taip visi iš paskos vaikšto ir neatstoja kada jau tą nesamonę betonuousit… Apie kinų China Merchant Group jau ir kalbėt nuobodu – šitiek prisigyrė strategai, kad net patiems kinams ir po to mūsų saugumui žandai užkaito. Naujojo ministro porinimus reikia suprasti, kad japonų konteineriai jau Klaipėdą taip užtvindė, kad be to betoninio auglio ties Melnrage jau toliau niekaip.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Siekia stiprinti jūrų transporto ryšius su Egiptu

Lietuva ir Egiptas ketina glaudžiau bendradarbiauti, gerindami šalių tiesioginį susisiekimą oru ir plėtodami jūrų transporto ir logistikos jungtis. Tokias galimybes ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

Stringa konkursai dėl vandenilio gamyklos statybos Klaipėdoje

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, paleidimą, pasiūlymų pateikimo ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Klaipėdą 19-ą kartą pristato kruizinės laivybos parodoje

Šią savaitę Majamyje vyksta didžiausia pasaulyje kruizinei laivybai skirta paroda „Seatrade Cruise Global 2024“. Joje jau 19 kartą dalyvaujantis Klaipėdos ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This