Indo apetitas išaugo iki 38 mln. eurų

Švietimas

Su Klaipėdos universitetu (KU) dėl esą nekokybiškų studijų besibylinėjantis Indijos pilietis Mylisamy Murugasamy, siekęs susigrąžinti už studijas sumokėtus 4880 eurų, bylos nagrinėjimui einant į pabaigą savo ieškinį padidino iki rekordinių aukštumų – dabar iš KU jis prašo priteisti 38 mln. eurų.

Trečiadienį Klaipėdos apylinkės teisme baigta nagrinėti precedento neturinti civilinė byla, nors posėdyje nedalyvavo nei pats ieškovas, nei jo atstovai.

Teismą indas informavo negavęs vizos, tačiau posėdžio atidėti neprašė.  Atvirkščiai – buvo sutarta, jog jis posėdyje dalyvaus, pasinaudojus tiesioginiu vaizdo ryšiu. Tačiau teisėjas Raimondas Dilys informavo, jog nors teismas vaizdo konferencijai su Deliu yra pasiruošęs, jokio signalo ir ieškovo pusės taip ir nesulaukta.

Ankstesniame posėdyje indas teigė rašąs knygą apie studijas KU. Palmiros Mart nuotr.

Be to, paaiškėjo, kad prieš kelias dienas KU absolventas teismui pateikė pareiškimą dėl ieškinio dalyko padidinimo iki 38 mln. eurų. Teisėjas šį jo prašymą atmetė, argumentavęs tuo, jog ankstesnių posėdžių metu ne kartą proceso dalyviams buvo siūlyta teikti naujus prašymus, tačiau to padaryta nebuvo.

Negana to, ryte prieš pat teismo posėdį el. būdu buvo gautas dar vienas ieškovo prašymas – duoti jam 10 dienų susipažinti su trečiųjų asmenų paaiškinimais.

Ir atsakovai, ir teisėjas šį jo prašymą įvertino kaip siekį vilkinti procesą, tad ir jis buvo atmestas, paaiškinus, jog visi teismui pateikti dokumentai yra patalpinti LITEKO elektroninėje sistemoje, kurioje jis su minėtais paaiškinimais turėjo galimybę susipažinti.

Posėdžio metu KU Vadybos katedros vedėja Ligita Šimanskienė bei Socialinių studijų pokyčių centro docentė Jolita Viluckienė pasakojo apie studijų, egzaminų,  kontrolės tvarką universitete, paneigdamos buvusio studento pretenzijas dėl studijų kokybės.

Vieninteliam indui statistinių tyrimų analizės kursą du mėnesius skaičiusi J. Viluckienė teigė, jog tarp jos ir studento buvo užsimezgę draugiški, šilti ryšiai. Jis jai papasakojęs savo šeimos istoriją, net dalinęsis įspūdžiais apie savo maitinimosi įpročius, vardinęs, kokius produktus į Lietuvą vežasi iš Indijos ir kt.

Užtat dėstytoja buvo labai nustebusi, kai jis, jos neįspėjęs, nutraukė studijas, pagal „Erasmus” programą išvyko į Suomiją ir kol joje buvo, nepalaikė su dėstytoja  jokių ryšių.

Ginčas dėl universiteto garbės

„Grįžęs po pusės metų jis pareiškė, kad nori laikyti egzaminą ir pareikalavo paskaitų”, – teismui pasakojo docentė, tąsyk pasiūliusi studentui tik konsultacijas, nes paskaitos jam nebepriklausė.

Nors egzaminą indas, pasak J. Viluckienės, išlaikė silpnai (buvo įvertinas 5-tu), dėl to apeliacijos nerašė. Docentės teigimu, šiuo metu KU studijuojantys studentai iš Bangladešo, kai kurių Afrikos šalių labai pyksta ant indo – esą ši byla pakenkė ir jų reputacijai.

Beje, Indijos pilietis vienintelei šiai dėstytojai nereiškė pretenzijų dėl jos anglų kalbos.

KU vadybos bakalauro diplomą gavęs Mylisamy Murugasamy esą tuo labai džiaugėsi, kartu su kitais  studentais dalyvavo diplomų įteikimo šventėje, fotografavosi. Jis iki šiol KU diplomo nėra atsisakęs.

Ir abi universiteto atstovės, ir KU advokatas Rimantas Tumėnas teismo prašė ieškovo ieškinį atmesti kaip nepagrįstą. Advokatas teigė, jog „šis ginčas vyksta ne dėl 4880 eurų, bet dėl universiteto garbės”.

Sprendimą šioje byloje teismas žada paskelbti jau šį penktadienį.

Beje, teismui teks priimti dar vieną sprendimą, susijusį su tuo pačiu Indijos piliečiu – jo ieškinys dėl 35 mln. eurų žalos atlyginimo yra išskirtas į atskirą bylą, tad artimiausiu metu bus sprendžiama, ką su ja daryti.

8 Comments

  1. Cha

    A tos dvi, t.y. vadybininkė ir ana irgi tas pats… 😀

    Reply
  2. Trolis

    Aš siulyčiau pagadinti jam …

    Reply
  3. Gvidas

    Aš nesuprantu, ko čia su juo dar tiek „catskinasi”, matosi, kad nesigaudo asmuo realybėje, tik gaišina žmonių laiką, gadina KU reputaciją ir t.t. Vietoj KU, iš jo paties prisiteisčiau pinigų už gaišinamą laiką, bylinėjimosi išlaidas ir universiteto reputacijos žeminimą. Kiek galima..

    Reply
  4. Babajui

    Tokiam daunui pisti 38 mlj. bauda, kad atsoktu fantazija visokiem aborigenam bezpridielus cia daryt…iskart atsoks fantazija. Prasidejo visokiu biezdariu issikalinejimai…

    Reply
  5. Bus ir dar

    Tai KU giriasi, kad dar prisivežė. Ką darys, kai dar koks 10 tąsys po teismus? Lietuviai tai tylūs ir nuolankūs.

    Reply
  6. Vidutė

    „Čiudakas” (juokdarys)…

    Reply
  7. Jobydas

    nedėkimgas šūdžius. save gerbiantis univeras turėtų anuliuoti jo diplomą.

    Reply
  8. Mumu

    Gavus tokią “kompensaciją” nebereikėtų nei dirbti, nei mokytis daugiau niekada. Juokdarys.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Savivaldybės įstaiga nori iškeldinti profesorių

Gerokai padidintos nuomos už savivaldybei dabar priklausantį butą nesutinkantis mokėti 88-erių profesorius Sigitas Kudarauskas, jau pralaimėjęs vieną procesą, vėl atsidūrė ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This