Vitės stadionas pasikeis neatpažįstamai

Svarbu, Švietimas

Ketvirtadienį į pasitarimą susirinkę Klaipėdos savivaldybės administracijos specialistai su keliomis pastabomis pritarė šiuo metu apgailėtinos būklės Vitės progimnazijos stadiono rekonstrukcijos projektiniams pasiūlymams.

Pasak Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėjos Ingos Kubilienės, kadangi visus projektavimo darbus finansuoja AB Klaipėdos jūrų krovinių kompanija („Klasco”), statybininkai čia pradės darbuotis mažiausiai metais anksčiau nei tuo atveju, jei savivaldybei būtų tekę rūpintis ir projektavimu. Pagal optimistinį scenarijų, mokyklos ir Vitės kvartalo bendruomenė nauja sporto erdve turėtų džiaugtis jau kitą rugsėjį.

Stadiono sutvarkymo projektą rengia bendrovė Projektų centras, kaip ir „Klasco”, priklausanti koncernui „Achemos” grupė.

Jos projektuotojos pirminius pasiūlymus buvo pristačiusios dar balandį, sulaukė Savivaldybės administracijos darbuotojų pastabų ir atsižvelgus į jas ketvirtadienį vėl pristatė savo darbą.

Projektų centro vizualizacija

Pagal projektą numatoma įrengti dirbtinės žolės futbolo aikštę su kamuolių gaudyklėmis, žaidimų (parkūro) ir treniruoklių aikšteles, naujus bėgimo takus, šuoliaduobę su smėlio gaudyklėmis, krepšiniui, tinkliniui, kvadratui tinkamą aikštelę, apšvietimo stulpus, tribūnas-suoliukus keturioms klasėms, suoliukus komandų atsarginiams žaidėjams. Numatomas ir papildomas apželdinimas medžiais nuo gatvės pusės.

Pagal Urbanistinės plėtros ir Miesto ūkio departamentų vadovų Kastyčio Macijausko ir Liudviko Dūdos siūlymus projektuotojai papildomai numatys kamuolių gaudykles universaliojoje aikštelėje, kad žaidėjams nereikėtų lakstyti paskui į užribį išlėksiantį kamuolį ir kad jis tokiais atvejais netrukdytų bėgikams. Taip pat atsisakyta sprendinio tribūnų zonoje ažiūrinių trinkelių tarpuose sodinti žolę – nuspręsta čia kloti tik įprastas trinkeles, kad eksploatacija būtų praktiškesnė.

Projektų centro vizualizacija

Ugdymo ir kultūros departamento vadovė Nijolė Laužikienė teiravosi, ar iš tiesų būtina aptverti visą stadioną, jei numatoma, kad juo naudosis ir Vitės kvartalo bendruomenė. Esą tai būtina daryti tik aikštei su dirbtine danga, nes ji neišvengtų suniokojimo, o kitos aikštelės esą galėtų būti atviros.

Visgi Vitės progimnazijos direktorė Renata Venckienė patikino, kad diskusijų metu pati bendruomenė nori, jog stadionas būtų aptvertas.

„Kitaip neaptvertos vietos virs šunų vedžiojimo aikštelėmis”, – antrino L. Dūda.

Projektų centro vizualizacija

Beje, tiek Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėja I. Kubilienė, tiek Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Rasa Jievaitienė sakė susipažinusios su Nacionalinio visuomenės sveiktos centro pažyma, rodančia, kad stadiono gruntas visgi nėra užterštas, kaip buvo teigiama 2006 m. atliktame Klaipėdos miesto mokymo, mokslo ir sveikatos apsaugos įstaigų grunto geocheminės sudėties tyrime. Tačiau bent jau ketvirtadienį niekas iš žurnalisto kalbintų Nacionalinio visuomenės sveiktos centro Klaipėdos departamento specialistų teigė neprisimenantys apie tokią pažymą.

Projektų centro vizualizacija

Savivaldybei oficialiai patvirtinus projektinius pasiūlymus, dar bus surengtas jų viešinimas.

Pasak I. Kubilienės, preliminari šio projekto vertė – apie 700 tūkst. eurų. Kiek „Klasco” atsiėjo projektavimo darbai kol kas sužinoti nepavyko – jos vadovas Vytautas Štumbergas į skambutį neatsiliepė.

2 Comments

  1. Xy

    Dar galėtų ir galingą dulkių siurblį pridėti, kad raudonas ir juodas frakcijas su siurbti.

    Reply
  2. Linas

    Ne 2006 metų tyrime, o keliskart atlikti tyrimai iki pat 2016 m. Savivaldybės finansuojami aplinkos tyrimai, galima pažiūrėti jos svetainėje. Vitės stadionas – vienintelis mieste užterštas sunkiaisiais metalais.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje – lauko paroda apie Joną Šliūpą

Palangoje atidaryta Lietuvos nacionalinio muziejaus paroda „Kas išsigando Šliūpo?“, parengta pagal Miglės Anušauskaitės komiksų knygą. Apie spalvingą pirmojo Palangos burmistro ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Medžių kirtimas: sprendžia vykdomoji institucija - meras

Želdynų komisijos išvada nėra galutinis žodis, nes vykdančioji institucija gali priimti kitokį sprendimą – tai yra reglamentuota įstatymu. O Vietos ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This