Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai minės 100-metį

Verslas

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai antradienį, spalio 1-ąją, paminės savo veiklos 100-metį.

Antradienį 11 val. neišlikusio Biržos pastato, kur tarpukariu veikė rūmai, vietoje prie Žvejo skulptūros (Danės g.) vyks informacinio ženklo apie rūmų Klaipėdos krašte istoriją atidengimo ceremonija.

Vakare Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai savo narius ir partnerius kvies į šventinį renginį Klaipėdos dramos teatre. Jo metu bus įteikti svarbiausi Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų apdovanojimai – sidabro „Darbo žvaigždės“ bei Padėkos ženklai. Jame dalyvaus 350 verslo atstovų ir svečių.

Biržos rūmai, kuriuos tarpukariu veikė Klaipėdos prekybos rūmų (vok. Handelskammer Memel). www.pinterest.dk nuotr.

Klaipėdos krašte ši verslo savivaldos organizacija buvo įsteigta anksčiau negu Lietuvoje (1925 m. Kaune). Šiandien veikiantys Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai tai laiko verslo bendrystės tradicijų tąsa.

Klaipėdos pirklių korporacija buvo pertvarkoma į Prekybos rūmus remiantis nauja 1897 m. Prūsijos įstatymo redakcija. Ji suteikė rūmams juridinio asmens statusą ir naujų funkcijų , tarp kurių – ekspertų prisaikdinimas, produktų kilmės sertifikatų išdavimas, be to, turėjo prisidėti pildant prekybos registrą. 1919 m. spalio 1 d. Pirklių korporacijos taryba priėmė Reorganizavimo ir Prekybos rūmų rinkimų statutus.

Klaipėdos prekybos rūmų (vok. Handelskammer Memel) veiklos teritorija apėmė Klaipėdos miesto ir Klaipėdos bei Šilokarčemos kaimiškąsias apskritis.

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai šiandien – nevyriausybinė, nepolitinė, nešakinė, ne pelno siekianti didžiausia Vakarų Lietuvoje verslo savivaldos organizacija, veikianti pagal atskirą 1995 m. priimtą Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų įstatymą bei vienijanti daugiau kaip 230 narių, tarp kurių – didžiausios regiono įmonės bei vidutinio ir smulkaus verslo atstovai. Klaipėdos rūmų tikslas – atstovauti Vakarų Lietuvos regiono verslo interesams bei siekti verslo plėtros.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Turizmo verslui - galimybė gauti ES paramą

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai kartu su partneriais iš Italijos, Danijos, Portugalijos ir Slovėnijos dalyvauja Europos Sąjungos (ES) finansuojamame ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Miestas

Klaipėdos šaligatviams tvarkyti šiemet skirs milijoną eurų

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad artimiausiu metu bus pradėti šaligatvių tvarkymo darbai Danės gatvėje, kitapusnetrukus po rekonstrukcijos atsidarysiančio Klaipėdos valstybinio muzikinio ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Verslas

Vyks konferencija verslui tvarumo tema

Ketvirtadienį, kovo 7 d., nuo 10 val. Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai ir juose veikiantis Europos įmonių tinklas (Enterprise ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This