Naujas sporto kompleksas Klaipėdoje: susidomėjimas didesnis už veiksmus

Miestas, Svarbu

Nors verslininkai aktyviai domėjosi galimybe projektuoti, pastatyti ir valdyti naują sporto ir laisvalaikio kompleksą Klaipėdoje, galiausiai objekto koncesijos konkurse sulaukta vos vieno pasiūlymo. Ir jis valdininkams tapo galvos skausmu.

Antradienį baigėsi Klaipėdos savivaldybės skelbtas konkursas, kurio metu ieškota verslo atstovų, galinčių buvusios II vandenvietės vietoje, Paryžiaus Komunos gatvėje, suprojektuoti, pastatyti ir eksploatuoti didžiulį sporto kompleksą, vadinamą sporto aikštelių baze.

Savivaldybė savo ruožtu įsipareigotų 23 metus iš komplekso valdytojo pirkti atitinkamą kiekį paslaugų, o pasibaigus sutarčiai kompleksas taptų jos nuosavybe.

„Paklausimų dėl šio konkurso buvo nemažai, sulaukėme prašymų pratęsti pasiūlymų pateikimo terminą, sąlygas buvo pasiėmęs ne vienas ir ne trys potencialūs dalyviai. Bet rezultatas toks, kad turime tik vieną pasiūlymą“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis.

Anot jo, toliau bus vertinama, ar pasiūlymą pateikęs dalyvis atitinka kvalifikacinius reikalavimus, ar su juo bus pradedamos derybos.

„Konkurso sąlygose yra numatyta, kad galime atmesti pasiūlymus, jei yra pateikiami mažiau nei du. Jei dėl šios priežasties pasiūlymas nebus atmestas, vis tiek pirmiausia turime įvertinti pareiškėjo atitikimą kvalifikaciniams reikalavimams. Komisija, kuri sudaryta šiam konkursui, ir turės nuspręsti, kaip elgtis. Gal šią savaitę ji susirinks į posėdį“, – aiškino E. Simokaitis.

Konkurso sąlygose numatyta, kad jo laimėtojas turėtų suprojektuoti, pastatyti ir valdyti naują sporto kompleksą Paryžiaus Komunos gatvėje.

Skaičiuojama, kad investuoti į šį objektą reikėtų beveik 12 mln. eurų. Savivaldybė įsipareigotų 23 metus iš valdytojo kasmet nupirkti atitinkamą kiekį paslaugų už 821 tūkst. eurų. Ši kaina yra preliminari.

„Tai, kokia turėtų būti suma, už kurią savivaldybė pirktų paslaugų, ir yra derybų objektas. Gal pavyks susitarti dėl mažesnės sumos“, – teigė Turto skyriaus vedėjas.

Konkurso sąlygose numatyta, jog naujajame objekte turėtų būti transformuojama universali sporto erdvė, skirta krepšiniui, lauko tenisui, tinkliniui, rankiniui, salės futbolui, badmintonui, kitoms sporto šakoms, o jos plotas turi siekti ne mažiau nei 5 tūkst. kv. m. Taip pat čia turėtų būti dvi ledo ritulio aikštelės su ne mažiau kaip 650 sėdimų vietų ir dar po vieną krepšinio, lauko teniso, tinklinio, rankinio, salės futbolo aikštę bei tris tinklinio ir penkias badmintono aikšteles.

Šis projektas galės būti realizuotas tik tada, kai bus patvirtintas naujas miesto bendrasis planas. Pagal paskutinis pasisakymus, jį tvirtinti ketinama kitų metų pradžioje. Koncesijos sutartis bus sudaroma tik po šio plano patvirtinimo.

Naujo sporto komplekso statytojas ir valdytojas privalės išvalyti buvusios vandenvietės pastatuose likusias demontuotų įrenginių konstrukcijas. Pavyzdžiui, aeracijų pastate yra likusios gelžbetonio konstrukcijos, kurios siekia apie 5 metrų gylį. Visa tai koncesininkas turės demontuoti ir žemės sklypą parengti statyboms savo lėšomis.

Konkurso sąlygose taip pat numatyta, jog sporto kompleksas turi būti suprojektuotas, pastatytas ir įrengtas bei pripažintas tinkamu naudotis ir įregistruotas ne ilgiau nei per 32 mėnesius nuo koncesijos sutarties įsigaliojimo dienos.

Tai būtų pirmas tokios koncesijos atvejis Klaipėdoje, kai konkursą laimėjusiai įmonei būtų pavestas ir projektavimas, ir statyba.

Paklaustas, ar verslininkams gali būti patrauklu investuoti į tokį objektą 12 mln. eurų ir kasmet tikėtis apie 800 tūkst. eurų iš savivaldybės biudžeto, E. Simokaitis tvirtino, jog parengtame investiciniame projekte aiškiai nurodyta, jog sporto kompleksas gali veikti pelningai.

„Juk vis tiek didžioji dalis pajamų būtų iš komercinės veiklos“, – teigė pašnekovas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Kviečia teikti paraiškas sportininko premijai gauti

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija kviečia teikti paraiškas perspektyvaus Klaipėdos miesto sportininko premijai gauti 2024 metams. Paraiškas gali teikti teisės aktų ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai nenori įstaigų ir įmonių atiduoti vien mero valiai

Ne visi Klaipėdos miesto politikai yra linkę tenkinti mero pageidavimą vienasmeniškai valdyti savivaldybės biudžetines ir viešąsias įstaigas bei įmones: trečiadienį ...
2024-02-15
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėda svetinga rusiškoms organizacijoms

Trijų nevyriausybinių organizacijų patalpų panaudos sutartys su Klaipėdos miesto savivaldybe baigėsi: su Antihitlerinės koalicijos šalių Antrojo pasaulinio karo dalyvių Klaipėdos ...
2024-02-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This