Įsigis oro teršalų valymo įrenginį

Uostas ir jūra

Valstybės valdoma AB „Klaipėdos nafta“ (KN) pranešė, kad jai pavyko gauti 200 tūkst. eurų paramą oro teršalų valymo įrenginiui Klaipėdos naftos terminale įrengti.

Teigiama, kad naujajame oro teršalų valymo įrenginyje bus valomi nuo esamų naftos produktų krovos geležinkelio estakados kelių surinkti lakieji organiniai junginiai (LOJ) bei junginiai, turintys sieros.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Reikalingos įrangos įsigijimas ir sumontavimas iš viso atsieis apie 0,5 mln. eurų. Apie 300 tūkst. eurų bendrovė skirs iš savo biudžeto, likusius 200 tūkst. eurų pavyko gauti pateikus paraišką Aplinkos projektų valdymo agentūrai.

„Esame įsitikinę, kad investicijos į aplinkosaugą – tvaraus verslo rodiklis, todėl nuosekliai investuojame į aplinkosaugos priemones, padedančias vykdyti tvarią veiklą bei užtikrinti aukščiausius aplinkos apsaugos standartus. Džiaugiamės, kad tokią mūsų veiklos kryptį remia ir palaiko valstybė, kuri skyrė ženklią dotaciją svarbiai priemonei terminale įdiegti“, – pranešime spaudai cituojamas Darius Šilenskis, laikinai einantis KN generalinio direktoriaus pareigas.

Jis tikina, kad KN nuosekliai įgyvendina praėjusių metų pabaigoje patvirtintą aplinkosaugos priemonių planą. Jame be jau minėtos LOJ garų surinkimo ir valymo įrangos geležinkelio keliuose numatytas ir LOJ garų surinkimas bei valymas iš tamsiųjų naftos produktų parke esančių talpyklų bei iš naujojo šviesiųjų naftos produktų parko talpyklų. Plane taip pat numatyta modernizuoti Klaipėdos naftos terminalo katilinę bei planuojant naftos terminalo krantinių modernizaciją beveik dvigubai didinti LOJ garų deginimo įrenginio pajėgumą.

Skaičiuojama, kad iki 2021 m. pabaigos KN investicijos į aplinkosaugos sritį bus pasiekusios 8 mln. eurų. Iš numatytos sumos jau investuoti 1,74 mln. eurų.

Jau yra įsigyta ir į bendrovę pristatyta visa LOJ garų deginimo įrenginio modernizavimui reikalinga įranga. Artimiausiu metu ketinama skelbti konkursą jos montavimo darbams įsigyti. Jei viskas klostysis sklandžiai, LOJ garų deginimo įrenginio modernizavimas turėtų būti baigtas šių metų pabaigoje arba 2020 m. pradžioje.

Teigiama, kad įgyvendinus visas aplinkosaugos plane numatomas priemones, LOJ koncentracija šalia bendrovės esančiose gyvenamosiose teritorijose sumažės apie 36 proc., o kvapo koncentracija sumažės 50 proc. – nuo šiuo metu kartais užfiksuojamo 1 europinio kvapo vieneto iki 0,5-0,3 vieneto.

Klaipėdos naftos terminalo aplinkosaugos veiksmų plano progresas kas ketvirtį atnaujinamas ir viešinamas bendrovės internetiniame puslapyje.

Parengta pagal „Klaipėdos naftos“ pranešimą

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Rengs specialistus SGD terminalui

Trečiadienį tarptautinė energijos terminalų operatorė AB „KN Energies“ (KN), suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo laivo-saugyklos „Independence“ techninė operatorė UAB „Hoegh ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Verslas

Pasirašyta sutartis dėl „Independence“ techninio operatoriaus

Valstybės valdoma AB „KN Energies“ pranešė, kad pasirašė sutartį su UAB „Hoegh LNG Klaipėda“, pagal kurią ši bendrovė tampa suskystintųjų ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This