Klaipėdos šviesoforų reikalus nulems Europos Sąjungos Teisingumo Teismas

Svarbu, Verslas

Klaipėdos savivaldybei, per teismą bandančiai atsikratyti 22 000 eurų baudos už be konkurso sudarytą sutartį su savo įmone  „Gatvių apšvietimas“, teks laukti Europos Sąjungos Teisingumo Teismo išaiškinimo.

Tokį sprendimą priėmė Vilniaus apygardos administracinis teismas, nagrinėjantis uostamiesčio valdžios skundą.

AJEL (pixabay.com) nuotr.

Konkurencijos tarybos (KT) baudą savivaldybė pernai lapkritį užsidirbo už tai, kad dar 2015 m. pabaigoje sudarė trejų metų trukmės sutartį su savo 100 proc. kontroliuojama UAB „Gatvių apšvietimas“ dėl eismo reguliavimo priemonių eksploatacijos bei įrengimo paslaugų.

KT konstatavo, kad taip buvo pažeistas Konkurencijos įstatymas, nes nebuvo organizuotas konkursas ar kita konkurencinga procedūra. Taryba už šį pažeidimą Savivaldybei skyrė 22 000 Eur baudą ir įpareigojo Savivaldybę ne vėliau kaip per tris mėnesius paskelbti konkursą arba kitą konkurencingą procedūrą dėl tokių paslaugų teikimo.

Klaipėdos savivaldybė su tokiu sprendimu nesutiko ir apskundė jį Vilniaus apygardos administraciniam teismui. Pastarasis ėmėsi tokios bylos ir nustatė, kad jau yra nagrinėjama kita administracinė byla, kurioje taip pat sprendžiamas panašus ginčas dėl kitos savivaldybės veiksmų teisėtumo įsigyjant komunalinių atliekų tvarkymo sistemos eksploatavimo paslaugas. Ši byla yra sustabdyta, nes teismas kreipėsi į Europos Sąjungos Teisingumo Teismą (ESTT) su prašymu priimti prejudicinį sprendimą.

Pastarojo prašoma išaiškinti, ar situacija, kai savivaldybė sudaro sandorius su teisiškai nuo jo atskirtu, bet kontroliuojamu taip pat kaip ir jos tarnybos subjektu, yra savaime teisėta, neteikia jam privilegijų ir nepažeidžia kitų ūkio subjektų teisės į sąžiningą konkurenciją.

Tad ir Vilniaus apygardos teismas pasielgė analogiškai – sustabdė Klaipėdos savivaldybės bylą iki ESTT priims prejudicinį sprendimą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Uostas ir jūra

Teismas: Kamineros krovinių terminalo pretenzijos - nepagrįstos

Regionų administracinis teismas atmetė Kamineros krovinių terminalo (KKT) skundą dėl Konkurencijos tarybos sprendimo neatlikti tyrimo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos ...
2024-01-10
Skaityti daugiau

Regionas

Konkurencijos taryba: kaip valdyti baseiną, Palangos valdžia gali nuspręsti pati

Seimui pakeitus teisinį reguliavimą, Konkurencijos taryba nusprendė, kad nėra pagrindo Palangos miesto savivaldybei taikyti anksčiau nustatytų įpareigojimų – organizuoti konkurencingą ...
2023-12-21
Skaityti daugiau

Verslas

„Vikondos grupei“ leista įsigyti „Klaipėdos duoną"

Konkurencijos taryba leido „Vikondos grupei“ įsigyti 66,80 proc. įmonės „Klaipėdos duona“ akcijų ir netiesiogiai per pastarąją įgyti 88,48 proc. bendrovės ...
2023-05-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This