„Švyturys Bhouse“ dizaino apdovanojimuose pelnė antrą vietą

Verslas

Sidabrą nacionaliniuose dizaino apdovanojimuose šiemet iškovojusio Klaipėdoje veikiančio gastrobaro „Švyturys Bhouse“ įkūrėja Martyna Feser sako, kad interjeras smarkiai formuoja visą idėją ir atmosferą, o ją kuriantys žmonės klausosi čia tvyrančio stiliaus ir taiko į tą pačią tonaciją.

Kasdien naujas tendencijas stebintis šiuolaikinės alaus ir barų kultūros ekspertas Jonas Lingys teigia, kad riba tarp restoranų ir barų pastebimai nyksta – barai sau kelia kartelę ir jau tampa sunku pasakyti, tai baras ar restoranas.

„Šiais laikais žmonės nori jaustis laisvai ir patogiai, kas savo ruožtu turi įtakos jų maisto ir gėrimų vartojimo įpročiams. Todėl gastronominės erdvės turi prisitaikyti, nes ne jos renkasi lankytojus – žmonės sprendžia, kur jie nori eiti. Dirbdamas šioje srityje pastebiu ir džiaugiuosi, kad šiuolaikiniai restoranai tampa vis atviresni ne tik, pavyzdžiui, svečių aprangai, bet ir savo interjero sprendimams“, – pranešime spaudai cituojamas J. Lingys. –  Tuo tarpu barai seka Vakarų tendencijas ir siekia nebe sukurti jaukų namų svetainės įspūdį, o stiliumi išreikšti savo išskirtinumą ir vertę. Puiku, kad pavyzdžių nebereikia ieškoti toli – manau mūsų daryklos gastrobaras tikrai gali varžytis kad ir su šiuolaikiniais barais Niujorke. Lengvas šio miesto dvelksmas čia susijungia su mūsų pajūrio faunos, floros, laivybos elementais ir kuria unikalią lankytojų patirtį.“

Gastrobaro „Švyturys Bhouse“ interjerą kūrusi architektūros studija „Plazma“ gavo aiškius reikalavimus ir lūkesčius. Interjero autorių komandos lyderė Laura Janavičiūtė teigia, kad kartais tokios aiškios projektavimo ribos padeda atsiskleisti kūrybiniams potencialams ir leidžia sukurti kažką ypatingo.

„Jau pati erdvė ir paskirtis uždavė išskirtinės ir išdidžios vietos poziciją. Ieškojome nestandartinių sprendimų ir siekėme įkūnyti naują barų kultūrą pasitelkiant tiek iki smulkių detalių apgalvotus, tiek, rodos, visai atsitiktinius elementus, – pasakoja L. Janavičiūtė. – Jūros dvelksmo erdvei įpūsti padėjo metalines žuvėdras iki pat švyturio bokštelio užkėlęs autorius Algirdas Stonys bei virš lankytojų galvų kabančių žuvų dalių skulptorius Donatas Jankauskas. Šios skulptūros turbūt sukelia daugiausiai klausimų ir emocijų, nes iš pradžių kiek šokiruoja, tačiau yra greitai prisijaukinamos.“

Architektė mano, kad žmonėms reikia pasakoti istoriją ir kurti netikėtumą. Jeigu kyla klausimas, kodėl atsirado vienoks ar kitoks sprendimas, vadinasi, buvo pasirinktas teisingas kelias.

Šios interjero kūrėjų komandos darbas nacionalinio lietuviško dizaino konkurse „Geras dizainas“, šiemet sulaukusiame virš tūkstančio paraiškų, iškovojo sidabrą „Interjero dizaino“ kategorijoje.

„Švyturys Bhouse“ dizainas yra įvertintas ir tarptautiniu mastu – gastrobaras nepraslydo pro akis ir skaitomiausio pasaulyje portalo apie architektūrą bei dizainą „ArchDaily“ ekspertams. Lietuvių darbą įvertinti čia gali virš 13 mln. portalo skaitytojų iš daugiau nei 230 pasaulio šalių.

Gastrobarui šeimininkaujanti Martyna Feser sako, kad jo charakteris – akivaizdžiai aštrus, bet taip pat harmoningas ir brandus. Viena didžiausių pramogų jai yra stebėti pirmą kartą į „Švyturys Bhouse“ užsukusių lankytojų veidus.

„Lankytojų nuostaba ir išpūstos akys iš karto parodo, kaip ši erdvė pribloškia. Pavadinčiau ją Klaipėdos Niujorku – čia dominuojančios aukštos lubos ir grandioziški langai, įžengus vidun, lyg praryja. Bet tą nepakartojamą įspūdį ir visumą labai taikliai papildo ir detalės, pavyzdžiui, gėrimų meniu, sukurtas pagal oro uoste esančio tvarkaraščio formą. Joje matosi, kas naujo „parskrenda“ ar jau netrukus kels sparnus. Taip pat mes labai mėgstame lyg drumstos jūros atspalvio marmurinį barą. O grindyse yra stiklas, pro kurį matosi brandinimo statinės“, – pasakoja Martyna Feser.

Gastrobaro įkūrėja tvirtina, kad iš čia tvyrančių emocijų ir augančio lankytojų srauto galima drąsiai teigti, jog šią erdvę klaipėdiečiai ir miesto svečiai tikrai pamėgo. Tačiau nors interjeras tiesiog šaukia kviesdamas užeiti, vien jis lankytojų neišlaikytų, todėl gastrobaro komanda deda visas pastangas, kad išlaikytų jo kokybę ir nuolat nustebintų kažkuo nauju.

Parengta pagal „Headline Burson-Marsteller” pranešimą

1 Comment

  1. Vytautas

    Buvome su draugais panorėję pabūti šiame bare, iš anksto užsakėme vietass. tačiau teko žiauriai nusivliti aptarnavimu, todėl perėjome kitur. Gal architerktūra ir grtaži, tačiau aptarnavimo kultūra – žemiau plintuso

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas

Aludarių dienos laukia ir lankytojai, ir patys darbuotojai

Šeštadienį Klaipėdoje nugriaudėjo tradicinis Aludarių dienos festivalis, subūręs alaus ir muzikos mylėtojus. „Švyturys Bhouse“ teritorijoje ir aplinkinėse gatvėse vyko ekskursijos, ...
2022-07-17
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra

Vasaros paroda Klaipėdoje pristato Jono Meko kūrybą

Vasarą MO muziejus vėl svečiuojasi Klaipėdoje. Šiemet, švenčiant 100-ąsias Jono Meko gimimo metines, MO muziejus „Švyturys BHouse“ patalpose eksponuoja ryškiausius ...
2022-06-09
Skaityti daugiau

Verslas

„Švyturio“ alaus someljė: nealkoholinis alus išgyvena renesansą

Aludarių teigimu, Lietuvoje nealkoholinio alaus paklausa per pastaruosius keletą metų išaugo dvigubai. Manoma, kad pandemijos suformuoti gyvenimo būdo įpročiai ir ...
2021-08-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This