„Klaipėdos nafta” derasi dėl SGD terminalo Brazilijoje eksploatavimo

Uostas ir jūra

Valstybės valdoma AB „Klaipėdos nafta“ (KN) praneša, jog derasi dėl SGD terminalo operatoriaus paslaugų teikimo sutarties su įmone „Gas Natural Acu“ (GNA), kuri Brazilijos Acu uoste įgyvendina didžiausią Lotynų Amerikoje gamtinių dujų jėgainių parko ir SGD terminalo projektą.

Projekte KN dalyvauja kaip terminalo paslaugų teikėjas – sėkmingo susitarimo atveju KN pasitelktų savo turimas žinias ir kompetencijas užtikrinant sklandžią SGD terminalo veiklą Acu uoste.

GNA naujai pastatytame Brazilijos Acu uoste įgyvendinamas gamtinių dujų jėgainių parko ir SGD terminalo projektas apima dvi gamtinėmis dujomis kūrenamas jėgaines, kurių bendra galia sieks 3GW bei SGD importo terminalą, kurio išdujinimo pajėgumai siekia 21 tūkst. kub. m. per dieną. Daugiau informacijos apie vykdomą projektą pateikiama GNA tinklapyje www.gna.com.br.

„Laikomės savo strateginės krypties ir aktyviai domimės galimybėmis įsitraukti į tarptautinius SGD projektus. Džiaugiamės, kad dėl turimos kompetencijos, siūlomų sprendimų lankstumo ir kokybės esame kviečiami dalyvauti tarptautiniu mastu vykdomuose konkursuose. Tikimės, kad derybas su GNA pavyks užbaigti sėkmingai ir dalyvavimas Brazilijos projekte padės mums kurti papildomą pridėtinę vertę KN akcininkams ir klientams“, – pranešime spaudai cituojamas Darius Šilenskis, laikinai einantis KN generalinio direktoriaus pareigas.

Anot D. Šilenskio, tam, kad pasiekus susitarimą būtų galima sudaryti sutartį su GNA, laukia intensyvūs parengiamieji darbai bei su korporatyvine valdysena susijusios procedūros, kurias turi atlikti abi šalys – ir KN, ir GNA.

„Šiuo metu dėl terminalo operatoriaus paslaugų teikimo su GNA vyksta produktyvios derybos. Dar anksti prognozuoti, kada galėtų būti pasiektas susitarimas, tačiau dedame visas pastangas užsitikrinti ir iš anksto atlikti visus pasirengiamuosius namų darbus, kad sėkmės atveju galėtume iškart susitelkti ties paslaugų naujam klientui teikimu“, – pabrėžia D. Šilenskis.

Kol vyksta derybos, išsamesnė informacija apie sutarties trukmę, vertę ir kitus sutartinius aspektus dėl konfidencialumo įsipareigojimų negali būti atskleidžiama.

KN jau yra bendradarbiavusi su įmonėmis, vystančiomis SGD projektus Lotynų Amerikoje. 2015 m. bendrovė buvo laimėjusi konsultavimo paslaugų konkursą Kartachenos uoste, Kolumbijoje. KN komanda šiame projekte teikė konsultacines paslaugas, susijusias su uosto ir terminalo operacijų techninėmis sąlygomis, rizikos ir saugos valdymu, taip pat pagrindinių specialistų mokymais ir kita pagalba, teikiama atiduodant SGD terminalą eksploatuoti.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Siekiama, kad „Independence“ dirbtų daugiau Lietuvos jūrininkų

Seimo Jūrinių reikalų komisija ketvirtadienį vykusiame posėdyje domėjosi, kokios šiuo metu yra sudarytos ir jūriniame sektoriuje veikiančios vykdomosios valdžios komisijos. ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

„KN Energies“ - geresni veiklos rezultatai

Neaudituotais duomenimis, 2023 m. „KN Energies“ (KN) įmonių grupė gavo 83,5 mln. eurų pajamų arba 7,3 proc. daugiau nei atitinkamai ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This