Tirs Artūro Razbadausko elgesį

Politika
Avatar photoAtvira Klaipėda
2019-10-09

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pradėjo tyrimą dėl Klaipėdos miesto tarybos nario Artūro Razbadausko elgesio.

Bus aiškinamasi, ar politikas nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimų vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Tyrimas pradėtas nepritarus Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos Etikos komisijos atlikto tyrimo išvadai ir gauto pranešimo pagrindu.

VTEK vertins aplinkybes, kai A. Razbadauskas galbūt nenusišalino savivaldybės taryboje sprendžiant klausimus, susijusius su jo darboviete – Klaipėdos universitetu. Taip pat bus aiškinamasi, ar jis laiku savo privačių interesų deklaracijoje nurodė duomenis apie pareigų pasikeitimą Klaipėdos universitete.

Tyrimui atlikti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos įstatymas numato trijų mėnesių terminą.

Asmenys, pripažinti pažeidę Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimus, vienerius metus nuo pažeidimo paaiškėjimo dienos negali būti skatinami, priimami, skiriami ar renkami į aukštesnes pareigas.

Žymos: | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

„Brabander" jau startavo „The Tall Ships Races" lenktynėse

Sekmadienį „The Tall Ships Races 2024“ lenktynėse su kitais burlaiviais išlydėtas Klaipėdos universitetui (KU) priklausantis mokomasis tiriamasis burlaivis „Brabander“ iš ...
2024-07-01
Skaityti daugiau

Švietimas

Rektoriui - apdovanojimas iš Ukrainos

Ketvirtadienį Klaipėdos universitete (KU) apsilankęs Ukrainos ambasadorius Petro Beshta už pagalbą šiai šaliai rektoriui prof. dr. Artūrui Razbadauskui įteikė Kijevo ...
2024-06-28
Skaityti daugiau

Švietimas

Vydūno gimnazijos direktorius šiurkščiai pažeidė įstatymą

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) konstatavo, kad Klaipėdos Vydūno gimnazijos direktorius Arvydas Girdzijauskas šiurkščiai pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo ...
2024-06-19
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This