Automobiliams vėl teko plaukti

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Smarkokas ketvirtadienio ryto lietus ir vėl užtvindė Klaipėdos gatves.

„Atviros Klaipėdos“ skaitytojai pranešė apie potvynius Šilutės plente, Liepų, Danės, Paryžiaus komunos gatvėse.

Viktorijos Navickaitės nuotr.

AB „Klaipėdos vanduo” dispečerinės vadovas Matas Grikšas sakė, kad be minėtųjų gatvių apie potvynį dar buvo gauta signalų ir iš Naujosios uosto,  Sausio 15-osios, Dubysos gatvių.

Pasak jo, apie 8.30 val. dar buvo sunku identifikuoti, kas konkrečiose vietose lėmė incidentus, tačiau jis buvo linkęs manyti, kad bus kompleksinės priežastys – ir pradėję kristi medžių lapai, patenkantis į lietaus kanalizacijos groteles, ir pats momentinis lietaus kiekis.

Ingos Lapinskienės nuotr.

„Apie šeštą valandą pradėjo itin stipriai ir intensyviai lyti, bet lietus nebuvo labai ilgas. Dėl to, tarkim Herkaus Manto gatvėje po viaduku, kur įprastai patvinsta, pranešimo negavome”, – sakė pašnekovas.

Ryčio nuotr.

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad popiet bus organizuojamas pasitarimas „dėl gausaus lietaus užtvinusių miesto gatvių ruožų”.

Vykinto Zulono nuotr.

Laikinojo VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” vadovo Andriaus Samuilovo teigimu, per patį potvynio piką apie 60 proc. autobusų vėlavo vidutiniškai 12- 15 min. Tie, kurių maršrutas driekiasi Šilutės plentu, vėlavo ir iki 20 min.

„Sulaukėme skundų ir centre autobusų laukusių keleivių, nes jie nenutuokė apie tokias eismo sąlygas – Herkaus Manto gatvėje nebuvo jokių potvynių”, – sakė A. Samuilovas.

Pasak jo, sunkumų buvo ir 9 maršruto autobusams Minijos gatvėje, į kurią iš Taikos prospekto pasuko nemažai automobilių, o ties Pilies tiltu buvo didžiulė vandens sankaupa.

Vykinto Zulono nuotr.

Audriaus Sutkaus nuotr.

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” nuotr.

17 Comments

  1. Linui

    Nepaisant mūsų brangios tarybos (patys išsirinkome) sprendimo rausti, bet gal kas žino/moka suskaičiuoti: jei neraustumėm požeminio parkingo AA ( min apie 11mln) kiek metų mieste mus galėtų dykai vežioti VT ?

    Reply
  2. Tadas

    Senas meras senos bėdos. Nemokšos

    Reply
  3. Konti

    Kam mums meras jei jis bla bla bla sugeba daryti? Miestas nyksta akyse. Smarvė,potvyniai, namu griovimas

    Reply
    • Budulis, mokantis skaičiuoti

      Ne tik bla bla, bet ir kokius pseudoprojektus senamiestyje už 100 milijonų! Atgimimo aikštėje iškertant visus medžius požeminiai garažai bus, Muzikinio parkingui! Ir Danės gatvėje iškertant visus medžius, gatvės platinimas bus, Muzikinio parkingui bei dėl Bastionų tilto į niekur! Va kiek visko jie moka padaryti! ☝️?? Prašymas nenuvertinti tokios aukštos kvalifikacijos specialistų! ??

  4. Tomas Apanavičius

    Va Jums ir povandeninių laivų statymo aikštelė po Atgimimo aikšte, bei kateriukų bei jachtų „parkingas” virš jos.
    Juokingai graudu ir graudžiai juokinga.
    Darnus plaukimas 😀

    Reply
    • Darni eurų skalbykla....

      Darniai plauks darnus eurų injekcijos proveržis, be kamščių, palengva…

  5. G

    Mažiausiai dar 4 metus matysime šiuos potvynius. Ačiū perrinkinėjusiems miesto galvą (užpakalį).

    Reply
    • Anonimas

      strategija, planai kaip spęsti problema (jei ji yra) kuriami miesto bendrajame plane, tad matysime min dar 10 metų- tokiam laikotarpiui rengiamas. Dabar jį baigiam ir ten – nieko, o naują darysim tik 2030 – pradėsim galvoti ką daryti. Gal?

    • ezys

      Sia vasara toks pat potvynis Kaune buvo 😀 Ir ten meras blogas? 😉

  6. Anonimas

    keisti zmones kurie investuoja i NT Klaipedoje, kai visas turtas gali buti po geros audros sunaikintas, kai visas senamiesti yra ant piltinio grunto, kai silteja klimatas,kai tokia valdzia 😀

    Reply
  7. Lapus griebkit

    Kam tos bangas čia keliat…
    Čia kaip su miesto kietųjų dalelių tarša buvo, kol nevalė ir nelaistė gatvių buvo viršnormis.
    Čia tas pats lapų negriebia, laukia, taupo,- va ir pasekmės pora kanalizacijų užsikimšo ir turim pasaulinį tvaną.

    Reply
  8. Lietus

    Tai tik nesprendžiamų problemų demo natūroje. Jau keleta dešimtmečių kalbama apie potvynių pavojus miesto centrui, Mažajam kaimeliui, Liepojos gatvės gyventojams, Tauralaukiui tačiau visiems dzin. Per tokius pramoginius patvinimus žurnalistai pafotkina, visi pažvengia, kai kas pabraido ir tuom pasibaigia. Toliau siauriname Dangės upės vagą, kuriame požeminius parkingus, o naujame miesto bendrajame plane, senamiestyje įkalame reikalavimą įrenginėti požeminius parkingus. Kokia lietaus nuotekų tvarkymo strategija aplamai ateičiai mieste – kapų tyla. Jei kam sakai tai tik sunervini ir pirštu parodoma į Paryžiaus Komūnos gatvę. Dabar baiginėjamas rengti miesto bendrasis planas privalėtų atsakyti į tai ir duoti strategines gaires, bet … nei diskusijos, nei analizės, nei pasiūlymų. Naujus kvartalus, prekybos centrus ir didžiausius parkingus šalia planuojame – kietų dangų plotus mieste didiname, o paviršinį lietaus vandenį vis kišame į tuos pačius vamzdžius ir siurblius. Nebėra nei kam nei su kuo kalbėti. Mokestis už lietaus nuotekų „tvarkymą ” renkamas, bet kas tai, nelabai kas žino. Visa strategija – lapus nuo šulinių dangčių nuvalyti.

    Reply
    • Reikia tarptautinių tyrimų

      Požeminių vandenų veiklose….

  9. Stop grubliausko šaikai

    Yra peticijos lt grubliausko atstatydimui, pasirašyk nebūk abėjingas.

    Reply
    • peticijos

      Peticijos yra gerai, bet jau reikia revoliucijos, kad atstatydinti Grubliauską. Tokia opozicija miesto taryboje, tereikia kelių balsų, kad pajudinti tą šiukšlių kalną.

    • Tai kad

      Nėra atstatydinimo mechanizmo. O tai reiškia kad nėra ir demokratijos….

    • H...taryba...

      Taryba atstatydina merą arba save … Juokas pro ašaras, juk juos kažkas rinko, tai tas kažkas ir atstato. Rinko juos apie 15% rinkėjų, tai čia mizeris, lyginant su likusiais 80% . Jeigu jie normaliai pareikštų, galbūt ir peticija gerai, Seimas spręs, bet reikia daugumos.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

Paaiškėjo metinio bilieto laimėtojas

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ skelbia, kad ketvirtadienį uostamiesčio viešojo transporto sistemoje buvo pažymėtas 100 000 000-asis bilietas nuo naujosios e-bilieto ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Transportas

Klaipėda perka ir senus miesto autobusus

Nors Klaipėdos savivaldybė tarp 2023–2027 metų veiklos prioritetų įrašė, kad netaršių autobusų dalis jos valdomoje UAB „Klaipėdos paslaugos” sudarys 100 ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This