Ieško rangovo daugiafunkciam centrui projektuoti ir statyti

Regionas

Klaipėdos rajono savivaldybė pranešė paskelbusi tarptautinį daugiafunkcio centro projektavimo ir statybos konkursą.

Paraiškas teikėjai turės pateikti per mėnesį. Anot pranešimo, siekiant, jog būtų užtikrinta ir gauta valstybės parama, jau kitais metais privalo būti parengtas techninis projektas. Tą padarius esą būtų galima gauti pirmąsias lėšas iš valstybės biudžeto ir pradėti daugiafunkcio centro statybas.

Savivaldybės planuose – dviejų aukštų, trijų korpusų ir daugiau nei 5 tūks. kvadratinių metrų dydžio pastatas. Būsimam rangovui Savivaldybė kelia užduotis, kad viename iš korpusų būtų įrengta NKL lygio varžyboms tinkanti sporto salė. Ji turi būtų pritaikyta rengti ne tik krepšinio, bet ir rankinio, salės futbolo, kitų sporto šakų varžybas, čia vyktų komandų treniruotės. Taip pat turėtų būti įrengta ne mažiau nei 800 mobilių sėdimų vietų žiūrovams. Planuose – ir galimybė salę dalyti į dvi atskiras erdves, atitinkančias krepšinio aikštelėms taikomus minimalius FIBA standartus.

Prie krepšinio aikštės turi būti numatytos patalpos, skirtos sporto komandų rūbinėms, patalpos teisėjams, dopingo kontrolei, žiniasklaidai, vaizdo ir garso operatoriams.

Antrame korpuse planuojamas 25 m ilgio ir keturių takų baseinas. Taip pat mažesnis baseinas vaikams, vyresniems nei 7 metų, bei gultų zona. Tame pačiame korpuse bus įkurta ir sveikatinimo zona. Joje numatytas sveikatingumo baseinas suaugusiems su hidromasažo ir kitais vandens pramogų elementais, nedidelis baseinas kūdikiams, sūkurinė vonia. Toje pačioje zonoje įsikurtų ir pirtys. Jos būtų trijų tipų – sauna, sauna su garais ir garinė pirtis. Planuojama, kad jose galėtų tilpti po 10 žmonių vienu metu. Prie baseino bei SPA zonos numatomos ir patalpos medicinos pagalbai, treneriams, gelbėtojams, personalui, persirengimui. O vestibiulio korpuse be įprastų patalpų kasoms, rūbinei ar apsaugos postui įsikurtų ir fitneso salė.

Siekiant, kad laisvalaikio ir sporto centras būtų kuo maksimaliau išnaudotas įvairesnėms veikloms, antrame aukšte planuojama dar daugiau erdvių. Šioje zonoje galėtų įsikurti sporto klubai, būtų teikiamos kitos paslaugos.

Sporto komplekso vieta Gargždų stadione buvo numatyta dar 2002 m. tuomet patvirtintame teritorijos detaliajame plane. Argumentai – tokio objekto atsiradimas ne tik taps nauja traukos vieta, bet ir papildys stadioną. 2011 m. Klaipėdos rajono taryba pritarė Gargždų miesto bendruomenės iniciatyva parengtai parko vystymosi galimybių studijai. Joje pabrėžta, kad sporto kompleksas stadione sustiprins ryšį su parku, bus sukurti nauji takai, sutvarkyta aplinka, paskatintos investicijos į parką.

2013 m. diskutuota dėl trijų vietų, kur sporto kompleksas galėtų iškilti. Nuspręsta jį statyti Dariaus ir Girėno gatvėje – esą vien dėl to, kad buvo suprojektuotas daugiau nei 13 tūkst. kv. m statinys, kuris kitoje vietoje tiesiog nebūtų tilpęs.

Skaičiuojamoji tokia objekto statybų vertė siekė daugiau nei 20 milijonų eurų. Tikinta, kad šį objektą galėtų pastatyti verslas, o savivaldybė jį išsipirks. Paskelbus konkursą buvo sulaukta tik vienos paraiškos, konkursą buvo nuspręsta nutraukti.

Šiais metais į valdžią atėjus naujai daugumai nuspręsta statyti mažesnės apimties daugiafunkcį centrą. Preliminari projekto kaina – 10 milijonų eurų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Penkiuose Vakarų Lietuvos miestuose vyks sporto festivaliai

Kovo mėnesį sėkmingai finišavo antroji projekto „Aktyvumo zona – vaikų fizinio aktyvumo didinimas“ dalis, kurio metu buvo organizuojamos sportinės mankštos ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Regionas

Gargžduose duris atvers bendradarbystės centras „Spiečius“

Birželį Gargžduose duris atvers jau 15-as Inovacijų agentūros bendradarbystės centras „Spiečius“. Centras veiks kaip erdvė, skatinanti regiono verslumą, teikianti nemokamas ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Regionas

Klaipėdos rajonas modernizuos 7 dujines katilines

Klaipėdos rajono savivaldybė per vasarą tikisi atnaujinti 7 dujines katilines, kurios yra įrengtos įvairiose jos švietimo ir kultūros įstaigose. Kiekvienoje ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This