Aptarė ir potvynius, ir žiemą

Miestas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybės Ekstremalių situacijų komisija antradienį ne tik apžvelgė pasiruošimą artėjančiai žiemai, bet ir dar kartą sugrįžo prie beveik prieš dvi savaites Klaipėdos gatves užliejusio potvynio.

Pasak Savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, šiuo metu gatvėse dirba trys jas valančios specialios transporto priemonės, o nuo lapkričio 4-osios pradės darbuotis ir keturios naujos vakuuminės gatvių valymo mašinos.

Anot jos, žiemą gatves valantis rangovas yra patikinęs, kad jau pasiruošė šaltajam sezonui – turi sukaupęs druskos ir smėlio mišinio. Tiesa, dar nėra aišku, kas perims bankrutavusios UAB „Žemkasa” darbų barą pietinėje miesto dalyje, nes vis dar vyksta konkursinės procedūros, kurios užsitęsė dėl skundų.

„Tikimės lapkričio pradžioje turėti nuolatinį rangovą ir toje miesto dalyje. Jeigu ne, miestą kurį laiką valys vienas rangovas, kas nebūtų labai gerai”, – sakė I. Šakalienė.

Tuo metu Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis informavo, kad atėjus šaltajam periodui didžiausias dėmesys bus skirtas apleistiems pastatams, kad juose nesibūriuotų benamiai, dėmesio esą sulauks ir poledinės žūklės mėgėjai.

„Taip pat spręsime automobilių statymo problemą, kad nuo gatvių valant sniegą jie netrukdytų”, – sakė M. Poimanskis.

I. Šakalienė savo ruožtu informavo, kad atsižvelgiant į tai, jog po paskutinio potvynio paaiškėjo, kad ne visur valytojai turi galimybę nušluoti gatves, rengiamas labiausiai problemiškų vietų sąrašas, kur bus parengtos automobilių stovėjimo schemos. Jos dar bus derinamos su policija ir sprendžiama, kaip riboti automobilių statymą – valandomis ar dienomis.

AB „Klaipėdos vanduo” atstovas, pristatęs įžvalgas apie paskutinį potvynį, teigė, jog buvo keturios esminės jo priežastys – užlietose vietose iš viso nėra lietaus nuotekų tinklų; per mažo pralaidumo tinklai; užsikimšę tinklai arba užsikimšusios lietaus vandens surinkimo grotelės.

„Per paskutinį potvynį buvo 16 židinių. Dešimtyje iš jų priežastis buvo lapai. Smarki liūtis numušė nuo medžių lapus ir niekas negalėjo įtakoti, dar net ir atpūsti jie buvo iš  ten, kur nėra medžių. Mes savo ruožtu keičiame įprastas groteles į bortines, kurios neužsikemša potvynio metu. Kur per mažo skersmens tinklai, ten per porą valandų išnyksta vanduo. Vienu atveju šaknys buvo peraugusios kolektorių. Tokiose vietose reikia vykdyti rekonstrukciją”, – sakė įmonės atstovas.

Pasak I. Šakalienės, situacija pagerėtų, jei būtų skiriama daugiau lėšų lietaus nuotekų tinklams rekonstruoti. Jos nuomone, kasmet reikėtų sutvarkyti bent po dešimt atkarpų, o ne maždaug po keturias, kaip yra dabar.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Teismo sprendimo nevykdanti Irena Šakalienė panoro atgauti sumokėtą baudą 

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdoje šiemet - ženkliai mažiau renginių

„Biškį bauginantis toks skaičius yra… Ankstesni metai buvo žymiai turtingesni šventėmis”, – Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariams trečiadienį sakė ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

ELTA

Vandens lygis Šilutėje per pastarąją parą vietomis pakilo dar 20 cm

Potvynis Šilutėje kol kas neslūgsta – vandens lygis toliau kyla, tačiau nebe taip sparčiai, kaip praėjusią savaitę, sako rajono meras ...
2024-01-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This