Dėl Kultūros ir meno tarybos – dar viena pretenzija

Kultūra

Naujosios Kultūros ir meno tarybos formavimo procese – naujas potėpis. Ketvirtadienį prie šio klausimo vėl grįšianti miesto Taryba, Savivaldybės administracijos direktorius bei miesto Tarybos Kontrolės komitetas sulaukė rašto, kuriame prieštaraujama dėl savivaldybės valdomos VšĮ „Klaipėdos šventės” vadovo Romando Žiubrio skyrimo į šią tarybą bei dėstomos abejones dėl rinkimų proceso.

Raštą pasirašė VšĮ „KC Kūrybos gelmės“ vadovė Sonata Žižienė, VšĮ „Medijų uostas“ vadovas Kęstutis Meškys, asociacijos „Mediėdros“ prezidentė Andželika Rimkuvienė ir asociacijos Klaipėdos krašto auksakalių cechas pirmininkas Viktor Sitalo.

Dėl Kultūros ir meno tarybos nesutaria ne tik politikai, bet ir šio sektoriaus organizacijos. Martyno Vainoriaus nuotr.

Anot jų, nevyriausybinių organizacijų atstovų rinkimų į Kultūros ir meno tarybą metu buvo pažeistas rinkimų dalyvių registracijos terminas ir nepaisoma rinkimų organizavimo tvarkos.

„Nevyriausybinių organizacijų, veikiančių kultūros srityje, atstovų susirinkime į sąrašą buvo įtraukiamos iki nustatyto termino neužsiregistravusios organizacijos ir jų siūlomi pretendentai. 26 d. susirinkimo metu papildomai užsiregistravo 7 organizacijos. <…> Tokiu būdu buvo pažeistas lygiateisiškumo principas tų organizacijų, kurios paisė numatytų reikalavimų”, – rašoma rašte.

Anot jo autorių, susirinkimo metu paaiškėjus, kad VšĮ „Klaipėdos šventės” negali dalyvauti nevyriausybinių organizacijų rinkimuose asociacijos „Mano miestas Klaipėda” atstovas Remigijus Žiogas vietoje savo kandidatūros pasiūlė R. Žiubrį.

„Mūsų nuomone rinkimų metu vykę pakeitimai – asmeninis asociacijos „Mano miestas Klaipėda” atstovo sprendimas, to sprendimo laiku neužregistravimas, nėra teisingi, o kandidatuodamas nuo asociacijos „Mano miestas Klaipėda” Romandas Žiubrys neišvengia atstovavimo ir direktoriaus pareigų VšĮ „Klaipėdos šventės”. Taip pat ir kiti VšĮ „Klaipėdos šventės” darbuotojai, nors ir atstovavę kitas įmones, tačiau būdami VšĮ „Klaipėdos šventės” darbuotojai, balsuodami neišvengė šališkumo ir interesų konflikto (kadangi „Klaipėdos šventės”, kaip savivaldybės steigta įmonė, negalėjo dalyvauti rinkimuose)”, – rašoma rašte.

Jo autorių nuomone, R. Žiubrys būdamas VšĮ „Klaipėdos šventės” direktoriumi ir dirbdamas minėtoje taryboje neišvengs nuolatinių interesų konfliktų.

Pasirašiusieji prašo teisiškai išnagrinėti jų minimas aplinkybes ir jei pasitvirtins abejonės, netvirtinti išrinktų organizacijų atstovų į Kultūros ir meno tarybą bei inicijuoti naujus jų rinkimus.

6 Comments

  1. AS

    architektų sąjungoje taip pat jokių apklausų, rinkimu nebuvo. Gal Balsys jau ten etatinis tarybos narys ir Antanaitytė nuolatinė savivaldybės aptarnautoja už užsakymus ? Gal reikia užleisti vietą p. Balsį ar toliau stumsi itališkas šviečiančias balabaikas. Tiek metų sėdį bet dar nei kartą negirdėjau nei vertinimo, nei problemos įvardinimo, nei pasiūlymo, nei prieštaravimo. Miesto architektai nei karto iš tavęs jokios žinios nėra gavę , kas ten ir kodėl vyksta. Mistinėje Kultūros Taryboje. Čia pasirodo visi kalasi, o tamstele nei mur mur. Mieste viskas gerai? ir su kultūra? O ji jau yra ar bus?

    Reply
  2. Ostapenko

    Ledai pajudėjo, draugai prisiekusieji!

    Reply
  3. Anonimas

    Šaunuoliai.

    Reply
  4. Virgis

    Galu gale, kažkas parašė teisybę! Šaunu!

    Reply
    • Anonimas

      o kas trukdo pačiam, gali anonimiškai. Vis dar kantriai lauksi kol kažkas kitas kažką pakeis?

    • Kamara

      Mes, klaipėdiečiai, galime tik džiaugtis, kad kultūrininkai sujudo, parašė tiesą. Bet rašyti Virgiui ar Virgai, nesant kultūrininkais, būtų daugiau negu keista. Tiesa, galima pasinaudoti paviešinta informacija ir pasidžiaugti, jog Žiogas įgijo naują specialybę, žongliravimą naryste

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Remigijus Žiogas: „Neleisk, kad ego trukdytų tau siekti savo tikslų“

Kovo pradžioje prasidėjo Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro Atviro jaunimo centro projekto ,,Pažink save” rubrika – ,,Sėkmės istorijos”. Rubrikos tikslas ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Mums rašo

Motyvacinis - pramoginis renginys moterims „Aš karalienė"

„Oho, kokios moterys: gražuolės, jų eisena tokia elegantiška, atrodo lyg pakiliai plauktų virš kasdienybės, nejausdamos žemės po kojomis“, – tokius ...
2024-03-04
Skaityti daugiau

Kultūra

Kas bevertins Klaipėdos kultūros ir meno projektus?

Šiems projektams vertinti prireiks gerokai daugiau „ne visai kultūros žmonių”, negu jų buvo dar prieš Kalėdas mero tik iš „valdiškų” ...
2024-01-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This