Europos vėjaračių čempionate puikiai pasirodė trys nidiškiai

Sportas

Prancūzijoje, Saint-Brevin miestelio paplūdimyje, vykusiame Europos Blokart klasės vėjaračių čempionate Lietuvos komandos garbę gynė keturi sportininkai: Nidoje besitreniruojantys Antanas Golubovskis (vidutinio svorio kat.), Vykintas Mizgiris (lengvasvorių kat.) ir Matas Mizgiris (sunkiasvorių kat.) bei Gustas Stankevičius (vidutinio svorio kat.) iš Šiaulių.

Po 10 startų Vykintas Mizgiris (14 m.) įtikinamai nugalėjo lengvasvorių (55-70 kg) kategorijoje bei užėmė aukštą 4-ąją vietą absoliučioje standartinės klasės įskaitoje, kurioje varžėsi 24 dalyviai.

Antanas Golubovskis laimėjo trečiąją vietą vidutinio svorio (70-82,5 kg) kategorijoje ir atitinkamai 3-iąją vietą absoliučioje įskaitoje.

Gustas Stankevičius iš Šiaulių užėmė 7-ąją vietą toje pat svorio kategorijoje.

Matas Mizgiris startavo itin konkurencingoje „Performance“ klasės sunkiasvorių (82,5 – 95 kg) grupėje, kurioje iki pat paskutinės dienos apylygiai kovėsi net 5 sportininkai – naujazelandietis T. Stillefors, pasaulio čempionas ispanas J.E. Coll, Anglijos čempionas C. Moore ir prancūzas E. Charpentier. Matas laimėjo 2-ąją vietą, nusileidęs tik vietines sąlygas puikiai pažįstančiam prancūzui E. Charpentier. Bronzą laimėjo Britanijos paplūdymiuose rungtyniaujantis ir daug titulų iškovojęs britas C.Moore, dabartinis Europos Blokart asociacijos prezidentas.

Susirungti į savo bures pasikinkius dažnai štorminius Biskajos įlankos vėjus atvyko daugiau nei 90 vairininkų iš 14 pasaulio šalių, tarp jų – dalyviai iš Naujosios Zelandijos ir JAV.

Čempionatas vyko ant lygaus ir kieto paplūdimio smėlio – plačioje Atlanto vandenyno atoslūgio zonoje. Ypač stipriais vėjais garsėjanti vietovė buriuotojų neapvylė – pirmąsias dvi varžybų dienas pūtė 8-15 m/s vėjas, kurį pasigavę vėjaratininkai lėkė 60-70 km/h greičiais. Skriejant tokiu tempu svarbus buvo ne tik burės valdymas, kuri yra vienintelis sportininko „variklis“, tačiau ir tikslus vairavimas, ypač posūkių metu. Kiekvieno važiavimo rezultatas smarkiai priklausė nuo preciziško starto – sukdami ratus ir sekdami laiką, sportininkai laukia starto signalo, kuris leidžia išvažiuoti į distanciją. Įlėksi per anksti – reiks grįžti, ir vytis visus, o jei suvėluosi porą sekundžių – tavo priešininkai jau bus išsiveržę keliasdešimt metrų į priekį. Po starto signalo sportininkai turi 8-10 minutes distancijoje, per kurias, priklausomai nuo vėjo stiprumo ir ženklų konfigūracijos, įveikia 3-5 ratus ir finišuoja kirsdami finišo liniją.

Daugiausiai žiūrovų ovacijų kėlė virtimų ir „suktukų“ vaizdai prie posūkių ženklų. Sportininkams tai atsipirkdavo tik prastesne finišo vieta – vėjaračio konstrukcija ir saugos diržas patikimai saugoja nuo traumų, kurios šiame sporte yra ypač retos. Vietomis pasitaikydavo ir didelių balų, kurias kirsdami vėjaratininkai paskęsdavo sūraus vandens pursluose.

Namo sugrįžę lietuviai netrukus pradės ruoštis Baltijos šalių čempionatui, kurio startai numatyti Lapkričio 16-17 dienomis Nidoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

NATO naikintuvai perėmė Rusijos lėktuvus virš Baltijos jūros

Ketvirtadienį Prancūzijos naikintuvai „Mirage 2000-5“ virš Baltijos jūros perėmė du Rusijos lėktuvus Su-30M, o vėliau – ir An-72. Tai socialiniame ...
2024-03-01
Skaityti daugiau

Politinė reklama

Klaipėdos kultūros tuštėjimo metas

Klaipėda visais laikais garsėjo kaip neužšąlantis kultūros uostas. Vieta, kur jūros nevaržoma galia ir grožis išlaisvina žmogaus mintis ir suteikia ...
2024-02-05
Skaityti daugiau

Politika

Vicemerė atsikirto ministrui

Kultūros ministrui Simonui Kairiui pareiškus, kad jis žada vykti į Klaipėdą aiškintis dėl savivaldybės kultūros politikos sprendimų, į tai sureagavo ...
2024-01-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This