Nesiseka pradėti nagrinėti berniukų tvirkinimo bylos

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos rajono apylinkės teismui nesiseka pradėti nagrinėti paskirtos nepilnamečių berniukų tvirkinimo bylos, kurioje kaltinimai pareikšti 34 metų klaipėdiečiui Viktorui Usovui: jau du kartus teismo posėdžio pradžia buvo atidėta.

Pasak Klaipėdos apylinkės teismo atstovės spaudai Olgos Sadovskajos, spalio 21 d. posėdis neįvyko, nes teismas nutarė pranešti Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybai, kad šioje byloje privalu nukentėjusiesiems nepilnamečiams turėti savo įgaliotuosius atstovus.

„Teismo posėdis buvo atidėtas, kadangi Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnyba tik daliai nukentėjusiųjų paskyrė advokatus. Kadangi dalis nukentėjusiųjų liko be advokatų, byla negalėjo būti nagrinėjama”, – paaiškino O. Sadovskaja.

O rugsėjį posėdis buvo atidėtas, tenkinus paties kaltinamojo prašymą.

V. Usovas kaltinamas nuo 2013 iki 2018 metų įvairiose vietose užmiestyje, neretai – automobilyje tenkinęs savo lytinę aistrą su nepilnamečiais asmenimis, juos girdęs alkoholiu. Jam iš viso inkriminuojama 18 nusikalstamos veikos epizodų.

Nukentėjusiaisiais byloje pripažinti 13 nepilnamečių, visi jie – berniukai.

Byla bus nagrinėjama uždaruose teismo posėdžiuose, dabar jos pradžia nukelta į lapkričio 11 d.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir kaltinamąjį aktą byloje surašė Klaipėdos apygardos prokurorė Edita Mikalainienė, ji palaikys ir valstybinį kaltinimą teisme.

INFORMACIJA 

V. Usovas Klaipėdoje buvo plačiai žinomas pramogų ir sporto pasaulyje kaip įvairių socialinių projektų, skirtų vaikams, rengėjas. 2009 metais jis buvo paskelbtas pilietiškiausiu jaunu žmogumi Klaipėdoje. Pastaruoju metu žiniasklaidos dėmesio centre vyras buvo atsidūręs dėl bylinėjimosi su jį iš darbo atleidusiu Klaipėdos „Neptūno” krepšinio klubu, anksčiau – dėl skolos krepšininkui Jonui Valančiūnui.

Klaipėdos apskrities policijos komisariato Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai V. Usovą sulaikė 2018 m gegužės 18 d. Iš pradžių jis buvo suimtas mėnesiui, vėliau suėmimas pakeistas švelnesnėmis kardomosiomis priemonėmis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Viktoras Usovas lieka nuteistas už apgaulingą apskaitos tvarkymą

Klaipėdos apygardos teismas paliko galioti pirmos instancijos sprendimą, kuriuo buvęs pramogų ir sporto verslo atstovas Viktoras Usovas buvo nuteistas už ...
2023-06-12
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Pedofilija kaltinamas Viktoras Usovas išgirdo kitą nuosprendį

Klaipėdos apylinkės teisme, nuo 2020-ųjų sausio besigilinančiame į galimos pedofilijos bylą, kurioje kaltinimai yra pareikšti buvusiam pramogų ir sporto verslo ...
2023-02-24
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Kazio Maksvyčio liudijimas apie „Neptūną”: nesvarbu, kas pervesdavo pinigus

Klaipėdos apygardos teisme toliau tęsiasi dar pernai vasarį prasidėjęs baudžiamasis procesas, kuriame kaltinimai finansiniais nusikaltimais yra pareikšti buvusiam Klaipėdos „Neptūno” ...
2022-12-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This