Nepamirškite persukti laikrodžių: sekmadienį įvedamas žiemos laikas

Konsultacijos

Šį savaitgalį, naktį iš šeštadienio į sekmadienį, Lietuvoje, kaip ir visoje Europos Sąjungoje, vėl įvedamas žiemos laikas – laikrodžių rodykles reikia pasukti viena valanda atgal.

Žiemos laikas įvedamas naktį iš šeštadienio į sekmadienį, 4 val.

Esant žiemos laikui, šviesusis paros metas rytais prasideda anksčiau, bet anksčiau sutemsta vakarais. Todėl tokio laiko pokyčio nauda daugelis abejoja.

Žiemos laikas galios iki paskutiniojo kovo savaitgalio, kai vėl bus įvestas vasaros laikas.

Europos Komisija ir Europos Parlamentas pritaria idėjai atsisakyti laikrodžių sukiojimo dukart per metus, bet dauguma valstybių narių sprendimo kol kas nėra priėmusios.

ES šalys apsispręsti dėl laikrodžio sukiojimo dukart per metus turi iki 2021-ųjų pavasario, tad iki to laiko tikrai niekas nesikeis.

Šių metų kovą Europos Parlamentas pritarė pasiūlymui, kad šalys narės laiko nebesukiotų nuo 2021 metų. Siūloma, kad paskutinį kartą laikrodžiai ES valstybėse, pasirinkusiose vasaros laiką, būtų persukti paskutinį 2021 metų kovo sekmadienį, o pageidaujančios pasilikti žiemos laiką, tą padarytų 2021-ųjų paskutinį spalio sekmadienį.

Tačiau didesnė dalis valstybių narių nori, kad Europos Komisija pateiktų išsamesnį poveikio vertinimą, taigi daug kas priklausys nuo gruodį darbą pradėsiančių naujųjų eurokomisarų požiūrio.

Žiemos ir vasaros laiką nuspręsta įvedinėti, kad būtų geriau išnaudojamas šviesusis paros metas. Tačiau kritikai teigia, kad laiko kaitaliojimas gali kenkti sveikatai ir esą jokios ekonominės naudos neatneša.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Laiko keitimas: tai tampa ir mirtinai pavojinga

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Lietuvoje bus įvestas vasaros laikas – laikrodžių rodyklės bus pasuktos valanda į priekį. Vasaros laikas ...
2024-03-30
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Naktį įvedamas vasaros laikas

Tradiciškai kovo pabaigoje Lietuva pereina prie vasaros laiko. Pavasarį laikrodžių rodyklės pasukamos viena valanda į priekį. Tai bus daroma naktį ...
2023-03-25
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Naktį į sekmadienį pradėsime gyventi žiemos laiku

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį, spalio 30-ąją, Lietuvoje bus atšauktas vasaros laikas – laikrodžio rodyklę 4 val. ryto reikės pasukti ...
2022-10-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This