Didės investicijos į Sendvario seniūniją

Regionas

Su Sendvario seniūnijos gyventojais susitikę Klaipėdos rajono savivaldybės vadovai neslepia, kad spręstinų problemų šioje seniūnijoje yra. Tačiau ir investicijų planuojama išties nemažai. Koreguojamame rajono bendrajame plane numatyta, kad seniūnijos teritorija pateks į prioritetinės plėtros zoną, todėl Savivaldybė čia investuos daugiau lėšų reikalingai infrastruktūrai įrengti.

Prioritetas – švietimui

Pasak rajono mero Broniaus Markausko, didžiausias prioritetas Sendvario seniūnijoje šiuo metu numatytas darželių plėtrai ir mokyklos-daugiafunkcio centro statybai. Po to, kai Savivaldybė paskelbė iki 200 eurų didinanti dotacijas už kiekvieną privatų darželį rajone lankantį vaiką, sulaukta nemenko susidomėjimo. Šiuo metu kalbamasi su trimis privačiais investuotojais.

Realius kontūrus įgauna ir mokyklos-daugiafunkcio centro statybos projektas. Paskelbus konkursą sklypui pirkti, pasiūlymus pateikė net trys pardavėjai. Dabar vyksta derybos dėl kainos.

„Jei viskas vyks kaip numatyta, daugiafunkcis centras su mokykla, darželiu ir sporto kompleksu iškils jau po kelerių metų. Į Sendvarį bandome pritraukti ir įvairias paslaugas teikiančius verslininkus: greit prie „Rimi“ Slengiuose turi įsikurti odontologijos ir šeimos medicinos klinika“, – pranešime cituojamas meras.

Kamščiams mažinti – viešojo transporto pokyčiai

Kaip anksčiau skelbta, koreguojami dviejų – 14 ir 7 – autobusų maršrutų grafikai. 14 autobuso maršrutas, kurio paskutinė stotelė šiuo metu yra Tauralaukyje, pratęstas iki Klipščių.

„Štai 7 numeriu pažymėtas mikroautobusas, iki šiol važiavęs iš Mazūriškių iki Klaipėdos miesto ligoninės, dabar keleivius veš tik iki „Rimi“ aikštelės Klipščiuose. Pratęsti kelionę į Klaipėdą keleiviai galės persėdę į 14 autobusą, kuris vyks per visą miestą iki prekybos centro BIG. Gyventojų patogumui 14 autobusas kursuos dažniau – kas 15 minučių. 7 maršruto mikroautobusas toliau važiuos Radailių keliu, per Danės gatvę iki pat Gilijos gatvės pabaigos – paskutinės šio maršruto stotelės“, – teigė rajono administracijos direktorius Artūras Bogdanovas.

7 ir 14 autobusais rajono gyventojai bus vežami „pirmosios zonos“ – miesto – kainomis, iki 50 procentų pigiau nei įprasta kaina užmiestyje. Ateityje, pasak direktoriaus, planuojama peržiūrėti ir kitus maršrutus, tačiau ir patys gyventojai turi išsiugdyti įprotį naudotis viešuoju transportu – tai padėtų mažinti transporto kamščius.

Be to, paslaugas Sendvario seniūnijoje planuoja teikti ir privatūs vežėjai „CityBee“.

Planuojami darbai 

Susitikime dalyvavusius gyventojus Savivaldybės vadovai informavo ir apie situaciją Danės gatvėje Trušeliuose. Šiuo metu tam, kad būtų galima pradėti kelio rekonstrukcijos darbus, trūksta 4 žemės savininkų parašų. Dedamos visos pastangos juos gauti, nes kitu atveju darbai užtruktų ir tektų pradėti teisines žemės paėmimo visuomenės poreikiams procedūras.

„Žinodami gyventojų lūkesčius dėl autobusų stotelių ir pėsčiųjų takų įrengimo Kelių direkcijai priklausančiuose keliuose, kas kartą juos primename Direkcijos atstovams. Su jais Vilniuje susitinkame ne rečiau kaip kartą per mėnesį. Prie Savivaldybei priklausančių kelių ir gatvių pėsčiųjų takai bus įrengiami įgyvendinant rekonstrukcijos projektus. Šiuo metu turimi susisiekimo koridoriai yra per siauri, todėl bus rengiami specialieji planai ir žemės paėmimo visuomenės poreikiams procedūros“, – sakė mero pavaduotoja Audronė Balnionienė.

Savivaldybė įgyvendins ir gyvenviečių kelių ir gatvių apšvietimo modernizavimo ir plėtros privačios ir viešosios partnerystės būdu projektą. Šiuo metu ieškoma finansavimo šaltinių.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Pagerbė ryškiausius metų kultūros šviesulius bei jaunuosius talentus

Priekulėje pristatytas naujas festivalis „Ženklai“, kviečiantis pažinti nepažintą Priekulę ir jos kūrėjus. Festivalio atidarymo renginio metu įteikti ir trys apdovanojimai ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Regionas

Gargžduose duris atvers bendradarbystės centras „Spiečius“

Birželį Gargžduose duris atvers jau 15-as Inovacijų agentūros bendradarbystės centras „Spiečius“. Centras veiks kaip erdvė, skatinanti regiono verslumą, teikianti nemokamas ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Regionas

Žadama keisti potvynių rizikos valdymo tvarką

Apie kompleksinį požiūrį į potvynių rizikos valdymą kalbantys Klaipėdos, Kretingos ir Šilutės rajonų bei Klaipėdos miesto savivaldybių vadovai sulaukė Aplinkos ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This