Politikai nori kuruoti paplūdimių tvarkytojų planus

Miestas, Svarbu

Apie nuveiktus ir planuojamus BĮ „Klaipėdos paplūdimiai” darbus panorę išgirsti miesto Tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai trečiadienį buvo informuoti, kad kitąmet Smiltynės paplūdimyje turėtų atsirasti pilotiniais vadinami biologiniai nuotekų valymo įrenginiai.

„Dabar kasmet fekalijų išvežimas iš Smiltynės mums atsieina apie 8000 eurų. 4-5  metai ir tokie įrenginiai atsipirks. Juos galima vadinti pilotiniais, nes išvalytas vanduo išleidžiamas ne į vandenį, o tiesiog išlaistomas. Visus suderinimus jau turime, tikimės, kad naują sezoną įrenginiai jau funkcionuos”, – sakė įstaigos vadovas Virginijus Urbonas.

Jis taip pat informavo, kad kaip ir šiemet, kitam sezonui numatoma pakeisti apie 800 m paplūdimio takų. Vietoje susidėvėjusių vėl bus klojamos terasinės impregnuotos lentelės, nes toks sprendimas esą pasitvirtino. Tuo metu planai nuo I iki II Melnragės nutiesti vadinamąjį „Paukščių taką” iki šiol yra užstrigę dėl centrinės valdžios institucijų požiūrio.

V. Urbonas sutiko su kai kurių politikų pastebėjimais, kad nuo naujųjų automobilių stovėjimo aikštelių, įrengtų ties Girulių plentu, reikėtų nutiesti takus paplūdimių link, nes ir žmonėms būtų patogiau, ir tvarkos atžvilgiu esą būtų geriau.

„Aišku, būtų nelengva, nes ir miško, ir savivaldybės, ir dar kieno nors žemė, bet kitąmet pradėjus projektuoti dar kitais metais jau būtų galima ir tiesti”, – sakė direktorius.

Jis taip pat siūlė politikams pagalvoti apie galimybę pasitelkti studentus menininkus, kad jie siūlytų idėjas, koks gali būti vieningas Klaipėdos paplūdimių stilius.

„Dabar patys sugalvojam vieną, kitą, bet tai kitiems gali atrodyti kaip koks kičas”, – sakė V. Urbonas.

Savo ruožtu jis sulaukė komiteto narių raginimo atsiųsti visas įstaigos vizijas ir planus, kad jie galėtų susipažinti ir spręsti, ką galima įgyvendinti greičiau.

„Kad Dūda (Savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento direktorius – autor. past.) į stačių nenukištų koja pastumdamas”, – sakė komiteto narys Arūnas Tuma.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Meras žinojo apie medžių kirtimą Donelaičio aikštėje*

Mūsų miestelio meras Arvydas Vaitkus į Želdynų apsaugos komisiją yra delegavęs savo ištikimą bendražygį ir sponsorių Arūną Tumą. Savo ausis, ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Politika

Pradėjo skelbti savivaldybės tarybos narių algas

Neatlygintinai dirba tik vienas Klaipėdos miesto tarybos narys. Tai paaiškėjo savivaldybei po Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) kritikos paskelbus informaciją apie ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Paaiškėjo Arūno Tumos išminties šaltinis*

Klaipėdos miesto tarybos narys, net merą gebantis pastatyti į jam priderančią tarnautojo vietą, Spyglio mylimas Arūnas Tuma pastaruoju metu demonstruoja ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This