Bendradarbiaus Klaipėdos ir Odesos jaunimas

Politika

Praėjusią savaitę Klaipėdos jaunimo reikalų tarybos delegacija lankėsi Ukrainoje, Odesoje. Pirmojo oficialaus vizito rezultatas – pasirašytas Klaipėdos ir Odesos jaunimo organizacijų bendradarbiavimo memorandumas.

Klaipėdiečių draugystė su Odesos jaunimo politikais užsimezgė po vasarą Klaipėdoje vykusio šio Ukrainos uosto atstovais, kurie lietuvaičius pakvietė atvykti į šį miestą ir stiprinti bendradarbiavimą, o su vietos jaunimo politikų veikla susipažinti ne teoriškai, bet praktiškai.

Vizito Odesoje metu klaipėdiečių jaunimo reikalų tarybos delegacija susitiko su Odesos savivaldybės administracijos vadovais, Jaunimo reikalų tarybos nariais, moksleivių parlamento atstovais, visuomenės veikėjais. Lietuviai supažindino ukrainiečius su Klaipėdos jaunimo reikalų tarybos veikla, papasakojo apie pas mus veikiančias jaunimo organizacijas, jų indėlį formuojant jaunimo politiką mieste, taip pat pasidalino su įgyvendinamais Europos Sąjungos (ES) projektais, bei pristatė Klaipėdą kaip miestą, patvirtintą Europos jaunimo sostine 2021 metais.

Susitikime su Odesos jaunimo reikalų taryba buvo susitarta dėl ilgalaikio bendradarbiavimo ir pasirašytas memorandumas. Pagal jį numatoma dalintis patirtimi, integruoti jaunimą į ES, įgyvendinti bendrus projektus. Taip pat priimtas sprendimas dalintis patirtimi abiejų šalių jaunimo politikos srityje. Tikimasi, kad Odesos jaunimas, dalyvaudamas bendruose su Klaipėda projektuose, ne tik įgis patirties įgyvendinant ES projektus, bet ir plės savo akiratį ir lengviau integruosis į tarptautines erdves.

Klaipėdiečiai taip pat dalyvavo specialiai jų atvykimo proga surengtame susitikime su Odesos uosto administracijos vadovybe. Svečiams iš Lietuvos buvo pristatyta didžiausiame Ukrainos uoste veikianti uosto jaunimo reikalų taryba. Šios struktūros gimimą ukrainiečiams padiktavo perėjimas į rinkos ekonomikos sąlygas, naujų informacinių technologijų, valdymo ir vadybos pokyčiai bei vystymasis. Uosto vadovai sakė yra įsitikinę, kad tik jaunoji karta, įvaldžiusi naujausias technologijas ir einanti koja kojon su naujuoju laikmečiu, gali sėkmingai vystyti uostą XXI amžiuje.

„Mes priėmėme teisingą sprendimą, pasirinkę jaunimą savo įpėdiniais ir įkūrę uoste jaunimo reikalų tarybą“, – sakė susitikime su Klaipėdos jaunimiečiais dalyvavęs Odesos uosto profesinės sąjungos vadovas Volodimiras Zaikovas.

Pasak Jaunimo reikalų tarybos pirmininko prie Klaipėdos savivaldybės miesto tarybos Lauryno Gečiaus, nors naujos sudėties taryba gyvuoja vos kelis mėnesius, jau galima pasidžiaugti pirmaisiais veiklos rezultatais. Jo teigimu, kelionė į Odesą ir pasirašytas bendradarbiavimo memorandumas-yra akivaizdus įrodymas, kad dirbama teisinga linkme.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Baleto šokėjas Yan Malaki: „Noriu, kad šis beprasmis karas kuo greičiau pasibaigtų"

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro (KVMT) baleto trupės artistas, jaunosios kartos menininkas Yan Malaki apdovanotas Kultūros ministerijos teikiamu Auksiniu scenos kryžiumi ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Nuomonės

Šimtas respublikonų „prieš“

Ar nepavėlavo amerikiečiai? Frontas Ukrainoje braška kaip niekada anksčiau; pranešama apie Rusijos pajėgų lėtą judėjimą pirmyn Donecko srityje, ukrainiečiam tragiškai ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Kultūra

„Nemigą" rodys Klaipėdoje ir Šilutėje

Balandžio 25 – gegužės 3 d. Lietuvoje bus parodytas Lietuvos ir Ukrainos kūrėjų garso ir judesio spektaklis „Nemiga“. Sukurtas per ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This