Statybos Klaipėdos centre: garažas pavirs daugiabučiu

Miestas, Svarbu

Statybos artėja pabaigos link, o visuomenė tik dabar yra kviečiama į viešą projekto svarstymą. Tokia situacija susiklostė dėl J. Karoso g. 21A buvusio garažo rekonstrukcijos į daugiabutį namą. Ir architektai, ir objekto savininkai tikino, kad turi visus reikiamus leidimus.

Nors visuomenė tik dabar buvo pakviesta į projektinių pasiūlymų viešą svarstymą, akivaizdu, kad pastato statybos artėja prie pabaigos. Martyno Vainoriaus nuotr.

Viešas garažo rekonstrukcijos į daugiabutį namą su medicininės paskirties patalpomis projekto svarstymas nesudomino nė vieno klaipėdiečio, raštu taip pat nesulaukta nė vienos pastabos. Todėl toliau bus rengiamas rekonstrukcijos techninis projektas, o tada teikiama paraiška gauti statybos leidimą.

Tačiau įdomu tai, kad ir dabar objekto statybos vyksta visu pajėgumu – yra aiškus cokolinio ir dar dviejų aukštų pastato karkasas, net matyti jo apdaila.

„Gal iš šono ir atrodo, kad statybos vyksta be leidimų, tačiau taip tikrai nėra. Statybos leidimas išduotas prieš daugiau nei metus, pagal jį atliekama pastato rekonstrukcija. Pakeitėme detalųjį planą, todėl galime pakeisti ir pastato paskirtį bei papildomai pastatyti mansardinį aukštą. Šiems pokyčiams reikia naujo statybos leidimo, todėl ir turime atlikti visas procedūras, tarp jų ir viešą svarstymą. Aplinkinių gyventojų sutikimą keisti pastato paskirtį ir pastatyti mandsardinį aukštą turime. Net ir logika reikalauja, kad tas pastatas būtų aukštesnis, nes dabartinis savo tūriais tarsi pradingsta aplinkoje“, – aiškino projekto architektas Valentinas Lucenko.

Leidimas statyboms adresu J. Karoso g. 21A yra išduotas pernai rugsėjo 13 d. Tuomet statytojas buvo UAB „Prima sensus”. Pagal senąjį leidimą buvo numatyta garažus rekonstruoti į administracinės paskirties pastatą.

Taip atrodys rekonstruotas pastatas J. Karoso g. 21A.

Dabar pastato paskirtis bus pakeista į gyvenamosios paskirties su medicininėmis patalpomis.

Kai rekonstrukcija buvo pradėta ir ėmė aiškėti, kad sutvarkytas objektas taps daugiabučiu namu, žmonėms iš aplinkinių namų ir biurų kilo vienintelis klausimas. Jie nuogąstavo, jog pritrūks vietos statyti automobilius. Tačiau situacija esą labai dėkinga, nes šalia yra biurų patalpos, tad darbo metu ir greta biurų esančioje aikštelėje, ir prie rekonstruojamo pastato įrengtose parkavimo vietose savo automobilius galės palikti darbuotojai, o naujieji gyventojai – per naktį, o iš ryto daugelis jų išvažiuos į savo darbovietes.

Prieš metus pastatą J. Karoso g. 21A įsigijo bendrovė „Karoso rezidencija“. Vienintelis jos akcininkas ir savininkas yra advokatas Raimondas Kivylius.

„Pastatą įsigijome ir jį rekonstruojame ne dėl naudos, o labiau dėl šeimyninės būtinybės. Mano žmona yra psichologė, todėl ieškojome patalpų miesto centre, kur ji galėtų priimti klientus. Nieko tinkamo rasti nepavyko, todėl gavus pasiūlymą pačiam pasistatyti, sutikau ir nupirkome tą pastatą, kurį dabar rekonstruojame“, – pasakojo R. Kivylius.

Todėl pirmasis rekonstruoto pastato aukštas ir bus pritaikytas medicininei paskirčiai.

R. Kivylius skaičiavo, jog investicijos į objektą – jo įsigijimą ir rekonstrukciją sieks apie 1,5 mln. eurų.

„Jokio verslo čia nėra, tiesiog asmeninis reikalas. Įrengti ir parduoti kelis butus sugalvojome, kad nors kiek atsipirktų tai, ką išleisime. Ir viską statome kaip sau – kokybiškai, taikome įdomesnes technologijas, naudojame brangesnes medžiagas. Norisi ir miestą gražinti. Be to, man svarbu, kad daiktas, kuris siejamas su mano vardu, būtų kokybiškas ir gražus, o ne pigiai pastatytas, bet daug naudos duodantis“, – dėstė R. Kivylius.

Rekonstruojamo pastato bendras plotas, kai projektas bus baigtas, sieks 1143 kvadratinius metrus, o aukštis – beveik 13 metrų.

Rekonstruojamas garažas yra pastatytas 1958 metais. Spėjama, kad jis galėjo būti naudojamas ir kariuomenės reikalams, nes statybininkai, valydami pastatą, rado įvairios karinės atributikos.

15 Comments

  1. Pilietis

    LABAI IDOMU , parduodant butus ir patalpas uz nuo 2000€ kv.m teigia : „Jokio verslo čia nėra, tiesiog asmeninis reikalas” .
    R. Kivylius skaičiavo, jog investicijos į objektą – jo įsigijimą ir rekonstrukciją sieks apie 1,5 mln. eurų.
    Rekonstruojamo pastato bendras plotas, kai projektas bus baigtas, sieks 1143 kvadratinius metrus,
    SKAICIAVIMAI PAPRASTI :
    1143 kv.m x 2000€ = 2286 mln.- 1,5 mln = 786000€ GRYNAS PELNAS „Jokio verslo čia nėra, tiesiog asmeninis reikalas” ????????????

    Reply
  2. S

    Ko jus pavydit? saunuolis, kad stato daugiau tokiu graziu pastatu 🙂

    Reply
  3. Se

    Namas visai nieko. Aplinką tik pagražins. Na o tai, kad jis statomas neturint statybos leidimo, yra eilinis Klaipėdos klerkų, atsakingų už statybų priežiūrą, barjeris.

    Reply
  4. Anonimas

    kur advokato etika? Atrodo kaip įstatymų ir nustatytos tvarkos nepaisymas. Kas skiria advokatus ?

    Reply
  5. Kaimyne

    O kaip ks galejo sudalyvauti, kai skelbimas uzkonspiruotas. Ir ką ponas architektas šneka apie parkavima, parkuotis jau dabar nera kur, susprogs ten tas kiemas ir aplinkines gatveles, bet tai nieko tokio slysta projektas kaip turi buti

    Reply
  6. Nezabitauskas

    Pastebėjau tą naujadarą – prisispaudęs prie kaimyno tvoros, ką įstatymai tartum draudžia. Keista, kad kaimynai, kuriems iš pietų pusės saulę užstos naujasis keturaukštis, tam neprieštarauja. Tuo labiau, kad tie kaimynai savo įtaka ir turtu turbūt nenusileidžia advokatui Kivyliui – miesto centre įsitaisyti tikrą dvarą ne kiekvienas sugebėtų. Matyt, abiejų sklypų savininkai yra seni bičiuliai.

    Reply
  7. Jolanta

    Vizualizacija – aplinka – visiškai neatitinka realybės …

    Reply
  8. Jolanta

    Fasado medžiagos, labiau jau kokiam prekybos centrui tinka, nei senamiesčio gyvenamajam pastatai.-Labai nejaukiai ir netinkamai atrodo . O vieta aplink tikrai bus nejauki,jei nebus žalių zonų suprojektuota … 🙁 – kas čia gyventi norėtų,kaip sandėlyje??

    Reply
  9. Vėtra

    Butus jau pardavinėja , o leidimo dar negavo statyboms.

    Reply
  10. ezys

    Tai aisku, garazai buvo daug geriau, ar ne? 😉

    Reply
    • Anonimas

      kai buvo garažai buvo viltis ir galimybė, dabar…

    • ezys

      Suprantu, ka jus turite omenyje… Geriausia knyga pagal sita logika – baltas lapas, nors garazu atveju, tai net ne baltas 😉

  11. Zombiabutis

    su dekoro elementais – mokama psichologine pagalba. Iškalbinga būsimo pastato vizualizacija. Valstybė besirūpindama verslu, nenuilstamai kepa absurdiškus teisės aktus, vargšai advokatai plūša „suorientuojant“ savo klientus ir galiausiai, visi siunčiami į pirmą aukštą, pas darbštuolę žmoną – psichologinei reabilitacijai. Daugiabutis ir tik „keli butai”, bet nei suoliuko, nei medelio nei žolės lopinėlio tačiau, bus psichologinė pagalba būsimiems senamiesčio zombiams. Negali pykti, subalansuota ir darni plėtra Gerovės valstybėje. Pastebėjimas – pamiršote prie daugiabučio pagrindinio fasado, J. Karoso gatvėje, sudėlioti privalomo puošybos elemento – šiukšlių konteinerių.

    Reply
  12. Taigi

    Taigi, tas daugiabutis jau stovi ir yra skelbimai, jog parduodami butai….o dar nera gautas leidimas stybai. Stebuklu salis…

    Reply
  13. Dovilė

    Turtais aptekę advokatai? Vargšų žmonių pinigai.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apskrityje - stambus šešėlinis statybų verslas

Lietuvos kriminalinės policijos biuras skelbia, kad nustatyta galimai stambaus nusikalstamo verslo schema ir išaiškinta gerai organizuota grupė asmenų, vykdžiusi nesąžiningą ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Svarbu, Verslas

Klaipėdos senamiestyje - istorinė diena

Pernai spalį dar 1995-ųjų rugsėjį sudegusį buvusio kino teatro „Baltija” pastatą įsigiję verslininkai jau ėmėsi ir realiai matomų veiksmų – ...
2024-02-19
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Baltijos” atgimimas: jau ėmėsi detaliojo plano (atnaujinta)

Pernai spalį dar 1995-ųjų rugsėjį sudegusį buvusio kino teatro „Baltija” pastatą įsigiję verslininkai jau ėmėsi žadėtų veiksmų – keisti žemės ...
2024-01-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This