„Fortum Klaipėda“ nemokamai utilizuos po Alytaus gaisro užterštą pieną

Verslas

Bendrovė „Fortum Klaipėda“ nusprendė nemokamai utilizuoti po Alytaus gaisro užterštą pieną ir taip prisidėti prie nelaimės padarinių likvidavimo, pranešė įmonė.

„Fortum Klaipėda”. Bendrovės nuotr.

Planuojama, kad pirmoji šio pieno partija – apie 13 tonų jėgainę pasieks jau šį penktadienį. Vėliau pienas bus vežamas kas antrą arba kas ketvirtą dieną tol, kol bus utilizuotas visas kiekis. Šiuo metu skaičiuojama, kad bendras utilizuotino pieno kiekis bus apie 150 tonų.

Pasak bendrovės valdybos pirmininko Vitalijaus Žutos , nors krovinys ir nestandartinis, tačiau jėgainė turi leidimą tokiai veiklai vykdyti.

„Fortum Klaipėda“ nepavojingas komunalines ir pramonines atliekas degina kasdien, o jėgainės turimas leidimas pagal kodą 020203 leidžia deginti ir pramonines netinkamas vartoti ar perdirbti medžiagas. Prisidedame prie šios nelaimės padarinių likvidavimo, o klaipėdiečius galiu nuraminti, kad dėl šio proceso jie nepatirs jokių nepatogumų: mūsų jėgainė turi vieną moderniausių pasaulyje dūmų valymo sistemų, kuri užtikrina, kad visos atliekos yra sudeginamos efektyviai ir švariai“, – teigė Vitalijus Žuta.

„Fortum Klaipėda“ degina nekenksmingas komunalines ir pramonines atliekas bei iš jų gamina elektrą ir šilumą. Per metus įmonė sudegina apie 250 tūkstančių tonų atliekų arba vidutiniškai po 685 tonas per dieną, taigi utilizuotinas pienas sudarys itin mažą dalį visame atliekų kiekyje. Alytaus rajono savivaldybės administracijos užsakymu krovinį pristatys Kęstučio Urbanavičiaus individualios įmonės (www.vakumas.lt) vakuuminėmis mašinomis. Pienas į bendrą atliekų kaupą bus pilamas uždarame atliekų bunkeryje, todėl į aplinką nepateks nei sudeginimui atgabentos atliekos, nei kvapai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Gren Klaipėda“ kol kas lieka nubausta

Pirmos instancijos teismas paliko galioti Aplinkos apsaugos departamento (AAD) paskirtą baudą šilumą ir elektros energiją iš atliekų gaminančiai bendrovei „Gren ...
2024-01-04
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Pelenų Šimkų kaime istorijai galo nematyti

Nors teismas neskundžiamu sprendimu dar pernai kovą patvirtino, jog bendrovė „Raguvilė” turi išvežti po atliekų deginimo susidariusius pelenus iš savo ...
2023-08-01
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdos savivaldybės įmonėse - tarpuvaldis

Vadovaujantis Akcinių bendrovių įstatymu didžiojoje dalyje kolegialius valdymo organus turinčių savivaldybės bendrovių jau baigėsi Stebėtojų tarybų ir valdybų kadencijos. Šių ...
2023-06-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This