Valstiečiai kol kas nieko nepešė

Politika, Svarbu

Regionų apygardos administracinio teismo rūmai ketvirtadienį paskelbė sprendimą, kuriuo atmetė visų opozicinės Klaipėdos miesto tarybos Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narių skundą dėl valdančiosios koalicijos sprendimų formuojant komitetų sudėtis.

Bent jau kol kas valstiečiams miesto Taryboje teks dirbti pagal valdantiesiems priimtiną tvarką. Martyno Vainoriaus nuotr.

Anot opozicijoje dirbančių politikų, mero pateikti ir priimti sprendimų projektai, kuriais pasiūlyta formuoti 5 komitetus po 7 tarybos narius (dėl to kai kurie Tarybos nariai turi galimybę būti daugiau negu vieno komiteto nariu) buvo neteisėti ir turi būti naikintini, nes pažeidžia Vietos savivaldos įstatyme nustatytus proporcinio daugumo ir mažumos atstovavimo, teisėtumo principus, Tarybos veiklos reglamentą.

Tačiau minėtojo teismo teisėjų kolegija, kurią sudarė Eglė Kiaurakytė, Aušrelė Mažrimienė  ir Vida Stonkuvienė, konstatavo, jog nenustatė faktų, jog būtų pažeisti šių politikų teisėti interesai.

Toks sprendimas dar gali būti apskųstas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Miesto Tarybos narys Vidmantas Dambrauskas, kuris pagal pirminį ieškinį buvo nurodytas kaip asmuo, atstovausiantis visus ieškinį pateikusius kolegas, sakė, kad pirmiausia reikės susipažinti su teismo motyvais, pasitarti ir tada bus priimtas sprendimas, ar skundas bus teikiamas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Mirtinas incidentas BKT: padėtas tik vienas taškas 

Prireikė beveik ketverių metų, kad galutinai būtų patvirtintos išvados, kas gi buvo kaltas dėl to, jog 2020-ųjų vasarą Birių krovinių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Klaipėdos meras: „Esu stabdis pinigų taškymui ir kreiviems projektams“ 

Pirmus savo darbo metus apžvelgęs uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus teigia, jog pajuto, kad ši kėdė nėra pati minkščiausia, bet labai prasminga. ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This