Atvedėme į doros kelią*

Spyglys

Spyglys
2019-11-14

Komentarų: 6

Beveik prieš savaitę seniūnaitė Virginija Jurgilevičienė „Atviros Klaipėdos” rubrikoje „Mums rašo” klausė: „Klaipėdiečiai išklausė valstiečių ataskaitą. Kada išgirs kitų tarybos narių ataskaitas?”.  Paklaususi sulaukė ne atsakymo, kurio tikėjosi, o klausimo – vienas iš komentatorių mestelėjo: „Juokingiausia tai, kad pati autorė nepateikė kaip seniūnaitė veiklos ataskaitos už 2018 metus”.

Ir kai Spyglys su reikalais, o gal ir be jų, eilinį kartą ėjo į savivaldybę, pro šalį pralėkė Virginija Jurgilevičienė su popieriais rankoje. Dūmė ne bet kur, o į vienintelį ir svarbiausią savivaldybės langelį, kuriame paliko savo darbų sąrašą, jau skelbiamą savivaldybės puslapyje.

Galėtų ir likę praėjusios kadencijos seniūnaičiai išdėstyti savo 2018 m. darbus, nes be atverstos į doros kelią V. Jurgilevičienės tai padarė dar tik keturi miestiečių atstovai.

*Spyglio rubrikos nerekomenduojama skaityti susipykusiems su humoro jausmu ar stokojantiems fantazijos, nes nieko rimto čia tikrai nerasite, Spyglio humoras iš viso yra sunkiai suprantamas, juodas ir kandus. Rimtų dalykų ieškokite visose kitose „Atviros Klaipėdos” rubrikose.

6 Comments

  1. virginija

    Ačiū anonimui, kad privertė perskaityti Vietos savivaldos įstatymo 34 straipsnio, punktą 6) kalendoriniams metams pasibaigus per 2 mėnesius seniūnaitijos gyventojams pateikia praėjusių kalendorinių metų veiklos ataskaitą ir veiklos kryptis kitiems kalendoriniams metam. Ar įstatyme yra parašyta, kad turime pateikti raštiškai seniūnijos gyventojams? Seniūnaitis gali pakviesti į susirinkimą ir žodžiu pateikti ataskaitą. Jei pateikiame ataskaitą gyventojams žodžiu, tai ar nereikia savo ataskaitos vilkti iki savivaldybės ir pateikti pirmam langeliui? Kiek žinau, prašo, kad mes, seniūnaičiai, teiktume prašymą, kokių reikia mums mokymų. Manau, kad savo naujos kadencijos darbus turime pradėti nuo Vietos savivaldos įstatymo išaiškinimo.

    Reply
    • Sėkmės mokymuose

      Jūsų susirinkime kiek seniūnaitijos gyventojų dalyvavo ir kiek girdėjo tą ataskaitą, ir ar sunkų tą ką kalbėjot persiųsti savivaldybei tam ir yra savivaldybės puslapis kad gyventojai kas nori, kada nori pamatytų tą ataskaitą. Suprantu, kad jums sunkus darbas „vilkti” ataskaitą, bei yra šiuolaikinės priemonės kompiuteris , internetas girdėjot apie tai???

  2. artiomas

    Nereikia lia lai, seniūnaičių ataskaitas skaito tik tokie pat seniūnaičiai, tačiau ne seniūnaitijų gyventojai. Jiems seniūnaičių darbai matosi per langą pažiūrėjus arba iki artimiausios parduotuvės nuėjus. Vietos savivaldos įstatymas 34 straipsnis. Seniūnaičio teisės ir pareigos yra Šios: 1) turi teisę tiesiogiai dalyvauti rengiant ir svarstant savivaldybės institucijų sprendimų projektus, kai sprendžiami klausimai yra susiję su jo atstovaujamos gyvenamosios vietovės bendruomenės viešaisiais reikalais;
    2) dalyvauja svarstant klausimus dėl piniginės socialinės paramos skyrimo savivaldybės tarybos nustatyta tvarka; Šiomis teisėmis Klaipėdos miesto seniūnaičiai nesinaudoja. Jei nesinaudoja savo teisėmis, ar turi vykdyti savo pareigas – tekti ataskaitas?

    Reply
    • anonimui

      Matau ir įstatymų nelabai mokate skaityti skaitykite 34 vietos savivaldos įstatymą 6) kalendoriniams metams pasibaigus per 2 mėnesius seniūnaitijos gyventojams pateikia praėjusių kalendorinių metų veiklos ataskaitą ir veiklos kryptis kitiems kalendoriniams metams. Beje kiek aš žinau bendruomenių atsovai yra deleguoti į šias komisijas ir jose dirba. Ataskaitos reikalingos gyventojams jei jų seniūnaitis nemoka išviešinti, pateikti gyventojams tai čia jau jo problema.

  3. virginija

    Per Facebooke padėkojau geradariui prižiūrinčiam ataskaitas, atsiliepė Saulius Liekis. Kol kas tvarka tokia, seniūnaitis seniūnaitį prižiūri.

    Reply
    • Patarimas

      Matot kaip kartais atsitinka reikia dažniau pasižiūrėti į save, į veidrodį, po to į kitus ir juos kritikuoti ar juose ieškoti priekabių. Tvarka seniūnaičio ataskaitų senai tokia ir nereikia čia nustebti.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Jono Sąlygos paieškos savivaldybei kainavo 4235 eurus*

Už tai, kad prisikviestų žinomą mediką Joną Sąlygą vadovauti Klaipėdos miesto poliklinikai, savivaldybė sumokėjo 4235 eurus. Tiek mokesčių mokėtojams kainavo UAB ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Spyglys

Savivaldybėje įsisiautėjo cenzoriai*

Negana to, kad kai kurie Klaipėdos savivaldybės tarnautojai skundžiasi, jog yra ujami, persekiojami, žeminami (lietuviškai – mobinguojami), jiems dar uždrausta ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This