Per žiemos šventes klaipėdiečius kvies čiuožti (šventinė programa)

Miestas, Svarbu

Nors daugelis gražiausių metų švenčių – Kalėdų – renginių uostamiestyje bus tradiciniai, pradedant eglutės įžiebimu Teatro aikštėje ir baigiant naujametiniu fejerverku, šiemet kalėdiniu laikotarpiu klaipėdiečiams žadama ir viena naujovė. Jau nuo gruodžio 7 d. Teatro aikštėje bus išlietas ledas ir jos centre įsikurs čiuožykla, kurioje galės apsilankyti visi norintys.

„Mane džiugina tas Teatro aikštės spektras: vasarą – paplūdimio smėlis, žiemą – čiuožykla”, – ant „Akropolio” ledo surengtoje spaudos konferencijoje sakė miesto meras Vytautas Grubliauskas. Palmiros Mart nuotr.

Dėl to šventės organizatoriams teks gerokai paplušėti. Pasak viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės” direktoriaus Romando Žiubrio, jau kitą dieną po eglutės įžiebimo, kuris vyks lapkričio 30-ąją, teks skubiai nuardyti dalį jau surinktos įrangos, apšvietimo, girliandų.

„Tada turėsime per keletą dienų išpilti smėlį, išlyginti pagrindą, po to atvyks visa šaldymo įranga. Pabandysime nebijoti paslysti”, – sumanymą per šį kalėdinį laikotarpį klaipėdiečius pakviesti į čiuožyklą komentavo R. Žiubrys.

Čiuožyklos matmenys bus 20:15 metrų, ledas bus išpiltas apie Anikės skulptūrą, o šalia čiuožyklos atsiras takeliai, kuriais bus galima pateikti į persirengimo namelius.

Vienu metu čiuožykloje galės čiuožti iki 30-40 žmonių, jie turės mokėti tik simbolinį mokestį už ledo priežiūrą. Neturintieji pačiūžų, jas galės čia pat ir  išsinuomoti, tada mokestis bus kiek didesnis. Viena čiuožėjų grupė čiuožykla galės naudotis vieną valandą, po to ledas bus nuvalomas.

Seks tris pasakas

Pasak „Klaipėdos švenčių” projektų vadovės Dalios Grikšaitės, organizatoriai per šį šventinį laikotarpį yra numatę pasekti tris pasakas.

„Pirmoji pasaka bus sekama lapkričio 30 d. 17 val. iš Klaipėdos dramos teatro balkono. Ji vadinsis „Kalėdų eglutės pasaka”, ją seks Kalėdų senelis ir įvairūs pasakų personažai „, – sakė D. Grikšaitė.

Šiųmetinė sidabrinė Kalėdų eglė šįkart atkeliaus iš Dituvos, jos šeimininkai yra klaipėdiečiai. Ji Teatro aikštę pasieks jau kitą penktadienį. Pasak organizatorių, eglių šventei šiemet buvo pasiūlyta pakankamai, apie 10, medelius uostamiesčiui padovanoti buvo nusiteikusios net ir šeimos iš Jonavos bei  Mažeikių.

Antroji pasaka bus sekama gruodžio 7 d. , ji vadinsis „Ledo pasaka”. Ją ledo pačiūžomis minėtoje čiuožykloje išrašys vaikai, dailiojo čiuožimo klubo „Speigas” nariai.

Trečiąją, tikrąją „Kalėdų istoriją” gruodžio 13 d. , kaip ir pernai, pasakos evangelikų liuteronų bažnyčios ansamblis iš Vilniaus „Adoremus” šv. Jono bažnyčios vietoje.

Be šių renginių, Teatro aikštėje vyks ir tradicinė jau klaipėdiečių pamėgta Maltiečių sriubos akcija, ir žvejų žuvienės bei kareiviškos košės ragavimas, ir tradicinis kalėdinis labdaros bėgimas miesto gatvėmis. Visą šventinį laikotarpį Teatro aikštėje veiks mediniai nameliai, ją vėl puoš spalvoti burbulai, girliandos. Primenama, jog Teatro aikštė tradiciškai jau ne vienerius metus yra skelbiama zona be pirotechnikos.

Nemažai kitų labdaringų šventinių renginių taip pat yra numačiusios įvairios visuomeninės bei nevyriausybinės organizacijos.

Iš viso šventinio laikotarpio renginiams Klaipėdos savivaldybė yra numačiusi skirti 90 000 eurų.

Tačiau viso miesto papuošimas kainuos kur kas daugiau – apie 200 000 eurų. Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė sakė, jog šiemet pietinė  miesto dalis girliandomis bus papuošta iki BIG’o, o šiaurinė – iki ligoninių miestelio. Dėl dirbtinės eglės Atgimimo aikštėje dar mąstoma, bet greičiausiai ji irgi bus perkama.

Programa „Stebuklingos Kalėdos Klaipėdoje”

Lapkričio 30 d., šeštadienis

Nuo 12 val. šventinė mugė Turgaus g.

16.30 val. Karlskronos aikštėje įžiebiama „Maltiečių“ gerumo žvaigždė

17 val. Klaipėdos eglės įžiebimo šventė Teatro aikštėje „Kalėdų eglutės pasaka“ . Pasaką seka Kalėdų Senelis

Gruodžio 1 d., sekmadienis

12 – 15 val. Labdaros akcija „Maltiečių sriuba“

Gruodžio 7 d., šeštadienis

17 val. Atviros ledo čiuožyklos atidarymas. „Ledo pasaką“  kuria Klaipėdos dailiojo čiuožimo klubo „Speigas“ auklėtiniai
* Dėl oro sąlygų renginys gali būti perkeltas į gruodžio 8 d., sekmadienį, 17 val.   

Gruodžio 8 d., sekmadienis

17 val. Atvira čiuožimo pamoka norintiems prisijaukinti ledą

18 – 20  val. Pačiūžų vakarėlis ant kalėdinio ledo

Gruodžio 13 d., penktadienis

18 val. Kalėdinis vakaras buv. Šv. Jono bažnyčios aikštėje „Tikroji Kalėdų istorija“. Stebuklingą Kalėdų istoriją pasakoja ir giesmes gieda  Vilniaus evangelikų liuteronų bažnyčios ansamblis ADOREMUS. Vad. Renata Kreimerė

Gruodžio 14 d., šeštadienis

12 val. Žvejų ir žuvies perdirbėjų konfederacija ir Karinės jūrų pajėgos klaipėdiečius kviečia į tradicinį, jau 18-ąjį prieškalėdinį susibūrimą skanauti žuvienės ir kareiviškos košės

17  val. atvira čiuožimo pamoka norintiems prisijaukinti ledą

18 -20 val. Pačiūžų vakarėlis ant kalėdinio ledo

Gruodžio 15 d., sekmadienis

13 val. Labdaringas kalėdinis bėgimas Klaipėdos senamiesčio gatvėmis „Padovanok senjorams Kalėdas“ Startas – Turgaus g. 21, greta Lietuvos verslo kolegijos

17 val. Atvira čiuožimo pamoka norintiems prisijaukinti ledą

18 – 20 val. Pačiūžų vakarėlis ant kalėdinio ledo

Gruodžio 21-22, 28-29, sausio 4-5 d.

17 val. Atvira čiuožimo pamoka norintiems prisijaukinti ledą

18 – 20 val. Pačiūžų vakarėlis ant kalėdinio ledo

Gruodžio 31 d., antradienis

24 val. Naujametinis fejerverkas. Šaudomas iš piliavietės, matomas Teatro aikštėje ir Danės krantinėse

NUOLAT:

  • Kalėdinė prekyba šventiniuose nameliuose: I-V – 16-21 val., VI-VII – 11-22 val.
  • Atviros ledo čiuožyklos darbo laikas: I-III – 12-21 val., IV-VII – 12-22 val.
  • Atviros čiuožimo pamokos norintiems prisijaukinti ledą – savaitgaliais: gruodžio 8, 14, 15, 21, 22, 28, 29, sausio 4, 5 dienomis 17 val.
  • Pačiūžų vakarėliai ant kalėdinio ledo: gruodžio 8, 14, 15, 21, 22, 28, 29, sausio 4, 5 dienomis 18-20 val.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Gerda Raulušaitytė - auksiniame jaunųjų sporto žvaigždžių dešimtuke

Tradiciniais tapę geriausių Lietuvos jaunųjų sportininkų ir sportininkių apdovanojimai „100 sporto žvaigždžių“, organizuojami LRT ir Lietuvos sporto federacijų sąjungos (LSFS), ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Renginiai

Penktadienį Klaipėdoje

IMANUELIO KANTO VIEŠOSIOS BIBLIOTEKOS KALNUPĖS SKYRIUS (KALNUPĖS G. 13) 12 val. „Full body“ treniruotė bibliotekoje. Treniruotė su savo kūno svoriu ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Apie rinkimus - nė žodžio*

Žinia, prasidėjus rinkimų į prezidentus vajui, dabartinis iš Klaipėdos kilęs šalies vadovas kone kas antrą dieną ėmė lankytis vis kitoje ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Regionas

Dar vienas ieškinys dėl neteisėtų išmokų Kretingos politikui

Pranešama, jog Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmuose gautas civilinis ieškinys dėl 13 757,99 eurų priteisimo iš politiko Romualdo Jablonskio. Kretingos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This