Kariai apdovanoti ir už skęstančiųjų gelbėjimą

Regionas

Šių metų rugpjūčio 7 dieną Šventosios paplūdimyje laisvalaikį leidęs Lietuvos karo akademijos III kurso kariūnas Žygimantas Kaminskas, išgirdęs poilsiautojų pagalbos šūksnius, nedelsdamas metėsi į įvykių sūkurį banguojančioje Baltijoje. Sėdęs ant vandens motociklo, jis pasiekė nelaimės vietą ir išgelbėjo 10 metų vaiką, vėliau – dar 4 suaugusius.

I. Buzdeikaitės nuotr.

Tuo metu Butigeidžio dragūnų bataliono karininkas kpt. Mindaugas Albrechtas buvo vienas iš gausaus klaipėdiečių būrio žmonių, kurie žiemą sudarė gyvą grandinę ir įbridę į Baltijos jūrą išgelbėjo ant lyties atsidūrusias moteris.

Krašto apsaugos ministerija praneša, jog artėjant Lietuvos kariuomenės dienai, kariuomenės vado iniciatyva jau 12-ą kartą už kilnius, drąsius ar nesavanaudiškus poelgius kariuomenės vado iniciatyva buvo pagerbti pasižymėję kariai.

Pagrindinį „Lietuvos karžygio” apdovanojimą už drąsą gelbstint skęstančiuosius generolas majoras Valdemaras Rupšys įteikė Ž. Kaminskui, išgelbėjusiam 5 žmones.

Pagrindiniam „Lietuvos karžygio” nominantui įteikta iš bronzos išlieta 30 cm aukščio kario su Gediminaičių stulpais statulėlė. Ją pagal istorikų ir karybos entuziastų atkurtą Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo epochos kario atvaizdą, ekipuotę ir ginklus sukūrė skulptorius Romas Kvintas. Pagrindinį nominantą kasmet renka kariuomenės ir visuomenės atstovų komisija.

Renginio metu taip pat buvo pagerbti pastaruoju metu prasminga veikla ar drąsiais poelgiais išsiskyrę kariai.

Brigados „Geležinis vilkas” Kunigaikščio Vaidoto mechanizuoto pėstininkų bataliono gr. Edgaras Vilčinskis pagerbtas už pagalbą sąjungininkų kariams. Mjr. Danutė Lapėnaitė ir kpt. Daiva Morozovienė iš Karo medicinos tarnybos – už ilgametę savanorišką veiklą, o brigados „Žemaitija” Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono karininkas kpt. M.  Albrechtas – už pagalbą ant ledo lyties atsidūrusiems žmonėms.

Karo policininkai vyr. srž. Mindaugas Abramavičius, srž. Darius Sirvydis bei vrš. Vytautas Venckus pasižymėjo būdami mokymo misijoje Ukrainoje.

Renginio metu įteiktas ir Krašto apsaugos sistemos Generolo Jono Žemaičio medalis, kuris skiriamas pasižymėjusiam jaunesniąjam karininkui. Šiais metais Krašto apsaugos ministras Raimondas Karoblis šiuo medaliu už išskirtinę motyvaciją ir reikšmingą asmeninį indėlį, integruojant naujo tipo ginkluotę apdovanojo kpt. Tadą Belopetravičių

„Lietuvos karžygio” renginys bus transliauojamas per Lietuvos televiziją ateinantį šeštadienį, lapkričio 23 d., 18 val.

1 Comment

  1. LAIVAS KURŠIS

    1. Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj.

    2. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”.

    Tiems, kas rašo komentarus tinklaraštyje ir nežino kur Klaipėdoje stovi „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”,

    rekomenduojame nuvykti į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį….

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Pagerbė negrįžusius iš jūros

Šeštadienio vidurdienį Baltijos jūros bangas papuošė gėlių žiedai. Tęsiant ilgametes tradicijas, dalyvaujant garbingiems svečiams vyko negrįžusių iš jūros pagerbimo ceremonija. ...
2023-07-22
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

„Tikėjimas kariuomene - pati galingiausia amunicija pasaulyje"

Šeštadienį Klaipėdoje surengtas vienas iš pagrindinių Lietuvos kariuomenės organizuojamų renginių visuomenei – Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės šventė. Klaipėdos ...
2023-05-20
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija, Svarbu

Klaipėdos operacijos 100-metis - ir su prancūziškais akcentais (papildyta)

„Susirinkome pagerbti didžio nuopelno vyrų ir moterų, kurie prieš šimtą metų kilo į kovą už savo tėvynės ateitį ir jos ...
2023-01-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This