Kas bus administracijos direktorius?*

Spyglys

Gintaras Neniškis
2019-11-18

Komentarų: 5

Skaitydamas „Atviros Klaipėdos” praėjusią savaitę praneštas politines aktualijas Spyglys atkreipė dėmesį į tyliai, be jokio akcento, paminėtą svarbų faktą. Bent jau jis tikrai nepamena, kad iki šiol būtų susiklosčiusi tokia situacija, jog balsuojant dėl valdantiesiems itin svarbaus reikalo, jo nepalaikytų tik garsioji opozicionierė Nina Puteikienė ir ilgą laiką mero Vytauto Grubliausko dešine (o gal ir kaire) ranka buvusi Judita Simonavičiūtė.

Ir taip balsuota buvo ne dėl kokios Kultūros ir meno tarybos, o dėl mero Savivaldybės administracijos direktoriumi nominuoto, bet iki šiol pageidaujamų galių vis dar neturinčio Gintaro Neniško sudėliotos šios institucijos pertvarkos. Ne gana to, Spygliui atsigirdo, kad prieš balsavimą Judita dar pamokė ir savo kolegą, vicemerą Arvydą Cesiulį, kad anas neskiria kuom skiriasi Mokesčių ir Finansų skyriuose sėdintys specialistai.

Tad tikriausiai nieko keisto, kad kalbantis su kitomis, net tik pozicijai priklausančioms frakcijomis (juk trapi, oi trapi ta mūsų valdančioji dauguma) dėl šios reformos palaikymo politikų tiesiai šviesiai klausiama, katro administracijos direktoriaus jie nori – ar Juditos, ar Gintaro.

*Spyglio rubrikos nerekomenduojama skaityti susipykusiems su humoro jausmu ar stokojantiems fantazijos, nes nieko rimto čia tikrai nerasite, Spyglio humoras iš viso yra sunkiai suprantamas, juodas ir kandus. Rimtų dalykų ieškokite visose kitose „Atviros Klaipėdos” rubrikose. 

5 Comments

  1. artiomas

    Reforma reikalinga, kad būtų įgyvendinami dabar stabdomi projektai. Vienas iš jų, tai Tauralaukyje neišasfaltuoti du žvyruoti keliai Administracijos direktorius, o tai buvo paviešinta per vieną komiteto posėdį, net nepasidomėjo, nežino, kodėl Susisiekimo ministerijos pinigus, o tai apie 200 000 eurų grąžino atgal į valstybės biudžetą. Jei Direktoriui daromi ar nedaromi šimtatūkstantinės vertės projektai yra „da lampački”, tai jokia reforma nepadės tinkamai dirbti su projektais.

    Reply
  2. Kamara

    Geras, pasirodo, kad reforma reikalinga tik tam, kad būtų išmesti kai kurių tarybos narių kurmiai iš Administracijos.

    Reply
  3. Kamara

    kas čia skleidžia pseudonuomonę, kad administracijos pertvarka tėra kova dviejų direktorių: esamo ir buvusio. Iš tikro tai valdžios galių pasidalijimas. Ar klaipėdiečių rinkti tarybos nariai bus statistai – rankų kilnotojai, ar susigrąžins, o svarbiausia neperduos administracijai paskutinius valdžios svertus. Tai aiškiai matysis, kai bus tvirtinami nuostatai. Kyla įtarimas, kai nepateikia nuostatus, o pakiša tik struktūrinius pokyčius.

    Reply
    • Nuomonė

      Tai juk labai gerai matosi iš šalies labai gerai, kad taip yra. Aną kadenciją juk akivaizdžiai buvo tas pats ir kuo baigės matė visas miestas. Vyko nuolatinė kova dėl įtakos tarp esamo ir buvusio. Klausimas, ar leis tarybos nariai toliau tam tęstis ar dės tašką vienoj ar kitoj vietoj. Turi būti aiškumas ir stoti viskas į savo vietas pagaliau ir įsigalėti tvarka ir taika, vienokia ar kitokia.

    • Jonas

      Virginija a.k.a Kamara, jūs beveik unisonu su Judita prabilote. 🙂 Toli iki valdžios svertų perdavimo atlikus reformą, keisis struktūra, o ne įgaliojimai. Atskiri ilgamečiai tarybos nariai galbūt ir praras galias savivaldybėje, bet tik per pozicijas praradusius liokajus kai kurių departamentų vadovų kėdėse.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This