Sovietiniai garažai iš senamiesčio traukiasi nenoriai

Miestas

Savivaldybei įsigijus penkis prie pat Jono kalnelio esančius sovietinius garažus, kad galėtų juos nugriauti ir tiesti Pylimo gatvės atkarpą, taikaus susitarimo keliu panoro eiti ir dar vieno garažo savininkė. Tuo metu likę septyni savo nuosavybės atsisakyti yra nusiteikę tik teismo keliu.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Miesto Tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariai pritarė, kad Savivaldybės administracija už 11 tūkst. eurų pirktų vieną iš garažų Didžiojoje vandens gatvėje. Pasak Savivaldybės administracijos Turto skyriaus vedėjo Edvardo Simokaičio, tai yra rinkos kaina su 10 proc. priedu, kurį leidžia įstatymai.

„Ir už visus kitų nupirktus garažus vidutiniškai buvo sumokėta po 11 tūkstančių eurų”, – sakė E. Simokaitis.

„Kaina tikrai racionali, nes miesto pakraščiuose tokie garažai kainuoja 6-8 tūkstančius eurų”, – sakė komiteto narys Andrius Petraitis.

Pasak E. Simokaičio, dėl likusių garažų Žemėtvarkos skyrius inicijuoja paėmimo visuomenės poreikiams procedūrą. Teisme jų savininkai jau negali tikėtis 10 proc. priedo. Realiausia, kad jie gaus tik rinkos kainą, nebent pavyktų teismą įtikinti, kad savivaldybė dėl kokių nors priežasčių už nusavinamą turtą turėtų sumokėti daugiau.

3 Comments

  1. Vytautas

    Kaip tie garažai buvo privatizuoti jei miesto taryba, berods, dar 1993 m. priėmė sprendimą senamiesčio teritorijoje pastatytų garažų ir sandėliukų neprivatizuoti? Kas ir kada jį panaikino. Jei nepanaikino, tai privatizuota neteisėtai.

    Reply
  2. Audrius Vaišvila

    Džiugu kad praeitoje kadencijos pradžioje mano pasiulymai tampa realybė.

    Reply
    • uodega

      Kas pakels šuniui uodegą, jei ne pats? Bene į Seimą eisite, kad prisiminimus iš senatvės traukiate.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Šimtą metrų senamiesčio gatvės remontuos daugiau nei metus?

„Visoje Aukštosios gatvės atkarpoje, nuo Didžiosios Vandens g. iki Daržų g. namo, naudojami tik esami tašytų akmenų blokeliai!”, – šauktuku ...
2024-03-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This