Eismo pokyčiai vis dar varo į neviltį: išnarpliojo tik kelias Klaipėdos sankryžas

Svarbu, Transportas

Uostamiesčio valdininkai, Kelių policijos ir „Klaipėdos keleivinio transporto“ atstovai rado išeičių, kaip organizuoti eismą sudėtingose sankryžose, kai prie šviesoforų nebeliks lentelių su žaliomis rodyklėmis, leidžiančiomis sukti į dešinę.

„Atvira Klaipėda“ jau rašė, kad tokios lentelės turi būti nuimtos iki kitų metų sausio 1 dienos. Jau dabar prognozuojama, kad tai vairuotojams sukels nepatogumų, nes judriose sankryžose gali formuotis spūstys. Todėl pastaruoju metu specialistai intensyviai ieško išeičių.

„Pavyko rasti sprendimų, kad nebūtų didelių problemų, bet, deja, tinkamai susitvarkyti negalime. Ir tik todėl, kad ankstesnės kadencijos Klaipėdos valdžia žinojo, kad bus tokie pakeitimai, bet nieko nedarė, tad jiems pradėjome ruoštis tik nuo šios vasaros“, – aiškino Klaipėdos mero pavaduotojas Arūnas Barbšys, ketvirtadienį dalyvavęs dar viename pasitarime dėl eismo organizavimo.

„Atvira Klaipėda“ rašė, kad Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pavedė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriui Gintarui Neniškiui pradėti tarnybinį patikrinimą ir išaiškinti, kas yra kaltas, kad buvo delsta pradėti ruoštis būsimiems eismo pokyčiams.

A. Barbšys informavo, kad šiuo metu sutarta, kaip eismą nuo kitų metų reguliuoti šešiose sankryžose: Manto g. ir Liepų g., Šiaurės pr. ir Kretingos g., Manto g. ir P. Lideikio g., Taikos pr. ir Smiltelės g., Minijos g. ir Naikupės g., Minijos g. ir Pilies g.

„Sutarta, kad „Gatvių apšvietimas“ savo lėšomis pirks ir darys. Šiose sankryžose turi būti įrengtos papildomos šviesoforų sekcijos, leidžiančios sukti į dešinę. Tad tose sankryžose problema iš esmės bus išspręsta“, – teigė A. Barbšys.

Kitose sankryžose, pavyzdžiui, Taikos pr. ir Kauno g., Smiltelės g. ir Vingio g., Šilutės pl. ir Debreceno g., Liepų g. ir Artojo g., sprendimų dar ieškoma.

„Veikiausiai šiose sankryžose šviesoforai bus sureguliuoti taip, kad ilgiau degtų tam tikros jų sekcijos, o tai leistų pagerinti eismą. Sprendimų dar tikrai ieškome“, – neslėpė A. Barbšys.

Klaipėdos savivaldybė yra pasamdžiusi projektuotojus, kurie turi įvertinti eismo srautus aštuoniose uostamiesčio sankryžose ir pasiūlyti variantus, kaip eismą pagerinti. Tačiau savo pasiūlymus projektuotojai pateiks tik kitų metų vasarį. „Todėl jų pasiūlymus galėsime įgyvendinti tik kitais metais, o eismo pokyčiai prasideda nuo sausio 1 dienos. Viliamės, kad jiems pavyks pasiruošti kuo geriau“, – dėstė A. Barbšys.

Projektuotojams už eismo srautų sankryžose analizę ir pateiktus pasiūlymus iš savivaldybės biudžeto bus sumokėta apie 11 tūkst. eurų, o įdiegti jų pasiūlytas priemones preliminariai gali kainuoti nuo kelių iki keliolikos tūkstančių eurų.

6 Comments

  1. Barmaliejus

    Jei žalios rodyklės nebegalioja, tai kodėl jos dar kybo!!!!!!! Jei nenukabinai tai tas ženklas turi galiot!!! Jei įstatymas priimtas ir įsigaliojo tai nukabinek tuos zenklus iki jo įsigaliojimo !!! O tai viską per vieną vietą daro ir žmonėms lenkimų pridaro!!!

    Reply
  2. Arūnas

    O kaip su išvažiavimu iš šiaurės prospekto į liepų gatvę?Kaip su įvažiavimu į Klaipėdą nuo jakų žiedo?
    Klaipėdoje tiek probleminių vietų,tad darbo jums sočiai,o praeitų valdžių nekaltinkite,nes liberalai Klaipėdą valdo nuo nepriklausomybės atkūrimo

    Reply
    • Anonimas

      Tikrai jau kaip mafijinė struktūra.30 metų kaip sakant vsie svajį ???

  3. Vardenis Pavardenis

    Prie ko valdzios ankstesne kodencija … tai o kur buvo meras …. pasivaiksioti osejas …. ar koncertoti pakvestas buvo ??

    Reply
  4. Anonimas

    Ir tik todėl, kad ankstesnės kadencijos Klaipėdos valdžia žinojo, kad bus tokie pakeitimai, bet nieko nedarė, tad jiems pradėjome ruoštis tik nuo šios vasaros“, – aiškino Klaipėdos mero pavaduotojas Arūnas Barbšys… jus cia rimtai… tai kiek laiko jus kadencijoje… nep…. skit proto zmonems

    Reply
    • Pjbt

      Tai, kad nesupranti, kokias pareigas atlieka miesto merai, dar nereiškia, kad pisa tau ar kitiem prota

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Rusija ieško ir Klaipėdos politikų bei kultūros žmonių. Tarp jų - ir dabartinis meras

Rusija antradienį paskelbė Estijos ministrę pirmininkę Kają Kallas „ieškomu asmeniu“ ryšium su baudžiamąja byla, kurios turinys nebuvo atskleistas. Rusijos opozicinis ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Transportas

Kariuomenės diena pakoreguos eismą

Trečiadienį, Lietuvos kariuomenės dieną, Klaipėdoje vyks kariuomenės paradas ir karinės technikos paroda dėl kurių keisis eismo sąlygos. Kariai žygiuos nuo ...
2023-11-22
Skaityti daugiau

Spyglys

Pinigų - kaip šieno, o lemputė nedega*

Spyglys, antradienio vakare pasiskaitęs, kad Klaipėdos valdžia sutaupė 68 milijonus eurų, susinervino ir išvarė į mišką. Ir didžiai nustebo, kad ...
2023-11-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This