Auditorių strėlių sulaukusi įmonė pripažinta lydere

Uostas ir jūra

Susisiekimo ministerija pranešė, kad Vilniuje surengtame 2018–2019 m. valstybės valdomų įmonių gerosios valdysenos indekso rezultatų pristatyme apdovanojimais įvertintos trys jos valdymo sričiai priskirtos įmonės – AB „Smiltynės perkėla“, AB „Lietuvos geležinkeliai“ ir VĮ „Oro navigacija“.

Pažymėtina, kad 9 iš 10 Susisiekimo ministerijos valdymo sričiai priskirtų valstybės valdomų įmonių (VVĮ) gerosios valdysenos indeksas yra teigiamas (A; A-; A+). Iš jų AB „Smiltynės perkėla“ pelnė aukščiausią (A+) įvertinimą ir buvo pripažinta valdysenos lydere vidutinių VVĮ kategorijoje.

„Smiltynės perkėla“ lydere tapo nepaisant to, kad šią vasarą auditoriai buvo konstatavę, jog šioje įmonėje buvo nepaisoma pirkimų lygiateisiškumo, nediskriminavimo, skaidrumo principų, buvęs bendrovės vadovas netinkamai elgėsi su darbuotojais.

Minėtąjį indeksą kasmet sudaro ir pristato VšĮ Stebėsenos ir prognozių agentūra, atsižvelgdama į EBPO rekomendacijas, NASDAQ bendrovių valdymo kodeksą, Nuosavybės gairių, Skaidrumo gairių ir Atrankos gairių nuostatas bei kitus VVĮ veiklą reglamentuojančius dokumentus ir geriausias pasaulines korporatyvinio valdymo praktikas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Siekia stiprinti jūrų transporto ryšius su Egiptu

Lietuva ir Egiptas ketina glaudžiau bendradarbiauti, gerindami šalių tiesioginį susisiekimą oru ir plėtodami jūrų transporto ir logistikos jungtis. Tokias galimybes ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Smiltynėje iškilęs radaro bokštas - saugesnei laivybai

Iš Klaipėdos besikeliant Naujosios Smiltynės perkėlos keltais akis užkliūva už Smiltynės pusėje atsiradusio neįprasto statinio. Šiomis dienomis čia iškilo radiolokacinės ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This