Uoste – operatyvesnės vilkikų paslaugos

Uostas ir jūra

Uosto direkcija pranešė, kad uoste gerokai spartėja ir paprastėja paslaugos, susijusios su uosto vilkikų veikla. Tai leidžia
modernizuota laivybos uoste valdymo informacinė sistema (LUVIS).

VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos užsakymu buvo sukurta uosto vilkikų darbo organizavimo aplikacija. Nuo šiol popierinę dokumentaciją šiame segmente keičia elektroninis formatas, tai gerokai optimizuoja darbus, taupo laiką ir sąnaudas. Uoste veiklą vykdo dvi vilkikų įmonės – UAB „Towmar Baltic“ ir AB „Klasco Towage Assistance“.

„Tobulinama uosto infrastruktūra, didėjanti krova bei krovimo greitis daro įtaką ir vilkikų paslaugų segmentui – vilkimo paslaugas būtina atlikti greičiau ir laiku. Į uostą atvyksta vis didesni laivai, kurių prastovos uoste yra brangios ir nėra daug laiko pildyti popierinius dokumentus. Taip pat prasilenkiant dideliems laivams kanale atsirado būtinybė vilkimo paslaugas atlikti keliems laivams vienu metu. Šios ir kitos aplinkybės brandino mintį pagreitinti uosto vilkiko paslaugų įforminimą kitokiu būdu, nei perduoti ir priimti dokumentus prie aukšto laivo borto“, – pranešime spaudai cituojamas Gediminas Rubys, AB „Klasco Towage Assistance“ direktorius.

Anot jo, šiuo metu jau galima teigti, kad vilkimo paslaugų modulis veikia puikiai ir uosto vilkimo paslaugas teikiančios įmonės įsitikino, kad tai tinkamas sprendinys, taupantis brangų uosto vilkikų laiką bei didinantis vilkikų paslaugų operatyvumą.

„Džiaugiamės, kad Uosto direkcija ėmėsi šios iniciatyvos, nes tai buvo būtinas žingsnis procesų skaitmenizacijos link. Neabejojame, kad mobilios aplikacijos nauda bus visapusiška, nes išvengsime ilgai trunkančio dokumentų forminimo laivų švartavimo metu, gerės perduodamos informacijos kokybė ir greitis“, – teigia UAB „Towmar Baltic“ vadovas Tomas Zabulionis.

Nuo šiol paprastėja darbas ne tik vilkikų kompanijoms, bet ir uosto klientams, atvykstančių laivų kapitonams.

„Mes nuolat tobuliname esamas uosto informacines sistemas, diegiame inovatyvius sprendimus, kad Klaipėdos uosto paslaugos būtų patrauklios. Siekdami uosto konkurencinio pranašumo, stengiamės koja kojon žengti su inovacijomis“, – sako Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos Technologijų skyriaus viršininkas Algimantas Žygus.

LUVIS sistemą modernizavo UAB „CGI Lithuania“. Du trečdalius projekto kainos sumokėjo uoste veikiančios vilkikų įmonės.

LUVIS sistema yra skirta didžiųjų ir mažųjų laivų laivybos procesams automatizuotai valdyti uoste, uosto rinkliavų apskaitai, kitų institucijų duomenų informacinėms sistemoms bei elektroninėms paslaugoms teikti vieno langelio principu. Ši sistema yra nuolat modernizuojama didinant uosto veiklos efektyvumą.

1 Comment

  1. svedija lietuva

    Uždirbu gabendamas įvairiausius daiktus iš svetur į įvairias europos sąjungos šalis. Čia man padeda ir labai patikima krovinių gabenimo įmonė su kuria dirbu jau ilgą laika ir ja pasitikiu. Visos prekės gali keliauti tiesiai iš uosto. O kroviniai ten nukeliauja laiku ir nepažeisti nes partneriai ir jų darbuotojai puikiai atlieka savo darbą. Gerai kad viskas gerėja ir dabar tam sąlygos dar geresnės

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Klaipėdos uostui - aplinkosauginis sertifikatas

Klaipėdos uostas – pirmasis tarp Baltijos valstybių ir vienas iš 35 uostų Europoje nuo šiol turintis uosto aplinkosaugos vadybos sistemos ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Daugiau krauta grūdų, mažiau - naftos produktų

Pirmą šių metų ketvirtį Klaipėdos uoste krauta beveik 8,5 mln. tonų krovinių. Palyginti šį kiekį su tuo pačiu praėjusių metų ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Siekia stiprinti jūrų transporto ryšius su Egiptu

Lietuva ir Egiptas ketina glaudžiau bendradarbiauti, gerindami šalių tiesioginį susisiekimą oru ir plėtodami jūrų transporto ir logistikos jungtis. Tokias galimybes ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This